استضعاف و استکبار از دیدگاه امام‌خمینی (کتاب)

از ویکی امام خمینی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۵:۲۵ توسط Fpshm (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''استضعاف و استکبار از دیدگاه امام‌خمینی''' دفتر چهلم از آثار موضوعی تبیان‌ها است که توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی استخراج و تنظیم شده و توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است. در کتاب حاضر، نقش انقلاب اسلامی در برابر «استضعاف» و...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

استضعاف و استکبار از دیدگاه امام‌خمینی دفتر چهلم از آثار موضوعی تبیان‌ها است که توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی استخراج و تنظیم شده و توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است. در کتاب حاضر، نقش انقلاب اسلامی در برابر «استضعاف» و «استکبار» از دیدگاه امام‌خمینی تبیین شده است.

محتوا

تبیان مجموعه آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای امام‌خمینی با استناد به تألیفات ایشان، صحیفه امام و صحیفه نور درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است (مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، 1400 ش، ج3، ص236؛ مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجله حضور، 1391 ش، شماره 83) و دفتر چهلم آن به «استضعاف و استکبار از دیدگاه امام‌خمینی» اختصاص دارد. ‏‏ ‏بی‌تردید یکی از نتایج انقلاب اسلامی که بر عظمت و دوران‌سازی آن افزود، باز احیایی‏‎ ‎‏فرهنگ اسلامی در ایران و جهان است. این تحول آشکار، ابعاد مختلفی دارد. از میان‏‎ ‎‏مهمترین و تأمل برانگیزترین موضوعات فرهنگی احیا شده، احیای مفاهیم و واژگان‏‎ ‎‏اصیل اسلامی است. دو مفهوم استضعاف و استکبار در رأس این مفاهیم قرار می‌گیرند. این مفاهیم در‏‎ ‎‏سیاست انقلاب اسلامی علاوه بر آنکه از بابت بازاحیایی مجددشان اهمیت دارند، هر‏‎ ‎‏یک از آنها دارای معانی بکر و فحواهای تازه‌ای هستند که تاکنون در علم سیاست قدیم‏‎ ‎‏و حتی علوم سیاسی مدرن مورد توجه قرار نگرفته‌اند.‏ اما بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در طول نهضت الهی خود به‏‎ ‎‏مبارزه اصولی با مستکبرین و اعلام حمایت از مستضعفان و کوخ نشینان ‎‏برخاسته، و‏‎ ‎‏انقلاب اسلامی ایران را یکی از نمودهای عینی مبارزۀ حق گویان با‏‎ ‎‏مستکبرین می‌دانند‏ (مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، 1386ش، استضعاف و استکبار از دیدگاه امام‌خمینی، مقدمه، ص الف و ج).

ساختار

‏این مجموعه در شش فصل تدوین شده است. در فصل اول مفهوم مستضعف و مستکبر و مصادیق آنها، در فصل دوم عوامل استضعاف، در فصل سوم آثار استکبار و استضعاف، در فصل چهارم مطالبی درباره چگونگی مواجهه تاریخی مستضعفین و مستکبرین، در فصل پنجم نقش مستضعفین در پیروزی انقلاب و عملکرد انقلاب اسلامی برای مستضعفان و در فصل ششم، وظیفه و مسئولیت مسلمانان و مستضعفان جهان در مقابل استکبار به نقل از امام‌خمینی تشریح می‌گردد (مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، 1386ش، استضعاف و استکبار از دیدگاه امام‌خمینی، فهرست مطالب). ‏

ویژگی

در تنظیم قطعات منتخب هر یک از فصول و عنوان‌های فرعی، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از طرف امام ملاک عمل بوده است نه توالی منطقی مطالب و مشخصات کامل مآخذ براساس شماره مسلسل مندرج در پایان هر فیش در انتهای کتاب آورده شده است‏‎ (پرتال امام‌خمینی، استضعاف و استکبار از دیدگاه امام‌خمینی، ص صفر). این کتاب بارها چاپ شده و چاپ پنجم آن سال 1386ش می‌باشد.

پانویس

منابع

  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، استضعاف و استکبار از دیدگاه امام‌خمینی- تبیان آثارموضوعی (دفتر چهلم)، تهران، ‏‏مؤسسه چاپ و نشر عروج‏، ‏چاپ پنجم،‏ 1386ش.
  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، پرتال امام‌خمینی، http://www.imam-khomeini.ir
  • مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، دانشنامه امام‌خمینی، به کوشش سیدضیاء مرتضوی، تهران، 1400ش.
  • مستوفی، حسین، تبیان‌ها، مجموعه‌ای ارزشمند، از سخنان امام‌خمینی، مجله حضور، شماره 83، 1391ش.