تبعیض: تفاوت میان نسخه‌ها

۶۶ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۸ تیر ۱۴۰۲
جز
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''تبعیض'''، تمایز و رفتار ناعادلانه دولت‌ها میان افراد [[جامعه]].
'''تبعیض'''، تمایز و رفتار ناعادلانه دولت‌ها میان افراد [[جامعه]].


ترجیح کسی بر دیگری به‌طور ناعادلانه، تبعیض است؛ فعالیتی که حق فرد یا اعضای گروهی را برای استفاده از فرصت‌هایی که در برابر دیگران گشوده است، سلب می‌کند. نابرابری اجتماعی همواره یکی از عوامل مهم انقلاب‌ در حکومت‌های مختلف بوده است. از مظاهر تبعیض در [[حکومت پهلوی]]، تبعیض میان قومیت‌های مختلف در کشور بود.


ترجیح کسی بر دیگری به‌طور ناعادلانه، تبعیض است؛ فعالیتی که حق فرد یا اعضای گروهی را برای استفاده از فرصت‌هایی که در برابر دیگران گشوده است، سلب می‌کند. نابرابری اجتماعی همواره یکی از عوامل مهم انقلاب‌ در حکومت‌های مختلف بوده است. از مظاهر تبعیض در حکومت [[پهلوی]]، تبعیض میان قومیت‌های مختلف در کشور بود.
[[امام‌خمینی]] با نفی تبعیض در دین [[اسلام]]، هدف بعثت رسل را نجات مردم از [[ظلم]] و تبعیض می‌دانست و معتقد بود اساساً فلسفه تشکیل حکومت، نفی نابرابری اجتماعی و تشکیل جامعه معتدل است. ایشان حکومت‌های [[طاغوت]] و دولت‌های استکباری را پشتیبان نظام تبعیض می‌خواند و ابزارهایی مانند حق وتو در دست [[ابرقدرت‌ها]] را بزرگ‌ترین ناحقی در سطح بین‌الملل می‌شمرد.


[[امام‌خمینی]] با نفی تبعیض در دین [[اسلام]]، هدف بعثت رسل را نجات مردم از [[ظلم]] و تبعیض می‌دانست و معتقد بود اساساً فلسفه تشکیل حکومت، نفی نابرابری اجتماعی و تشکیل جامعه معتدل است. ایشان حکومت‌های [[طاغوت]] و دولت‌های استکباری را پشتیبان نظام تبعیض می‌خواند و ابزارهایی مانند حق وتو در دست ابرقدرت‌ها را بزرگ‌ترین ناحقی در سطح بین‌الملل می‌شمرد.
از نگاه امام‌خمینی هدف از برقراری [[جمهوری اسلامی|جمهوری اسلامی ایران]]، اجرای [[برادری]] و برابری و تشکیل دولتی است که در آن با همه قشرها به [[عدالت اجتماعی|عدالت]] رفتار شود و امتیاز قشرها تنها به امتیازات انسانی باشد.
 
از نگاه امام‌خمینی هدف از برقراری [[جمهوری اسلامی|جمهوری اسلامی ایران]]، اجرای [[برادری]] و برابری و تشکیل دولتی است که در آن با همه قشرها به عدالت رفتار شود و امتیاز قشرها تنها به امتیازات انسانی باشد.


== مفهوم‌شناسی ==
== مفهوم‌شناسی ==
خط ۱۰۱: خط ۱۰۰:


== پیوند به بیرون ==
== پیوند به بیرون ==
* مهدی خزایی، [https://books.khomeini.ir/books/10003/220/ تبعیض]، [[دانشنامه امام خمینی]]، ج۳، ص۲۲۰–۲۲۶.
* مهدی خزایی، [https://books.khomeini.ir/books/10003/220/ تبعیض]، [[دانشنامه امام خمینی|دانشنامه امام‌خمینی]]، ج۳، ص۲۲۰–۲۲۶.
[[رده:مقاله‌های تأییدشده]]
[[رده:مقاله‌های تأییدشده]]
[[رده:مقاله‌های بی‌نیاز از جعبه اطلاعات]]
[[رده:مقاله‌های بی‌نیاز از جعبه اطلاعات]]
خط ۱۰۸: خط ۱۰۷:
[[رده:مفاهیم سیاسی]]
[[رده:مفاهیم سیاسی]]
[[رده:مفاهیم اقتصادی]]
[[رده:مفاهیم اقتصادی]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
۱۵٬۲۸۶

ویرایش