حبیب‌الله عسکراولادی مسلمان: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۳۲: خط ۳۲:
'''حبیب‌الله عسکراولادی مسلمان'''، بازرگان مبارز، عضو [[جمعیت مؤتلفه]] و [[کمیته امداد امام‌خمینی]]، وزیر بازرگانی و نماینده [[مجلس شورای اسلامی]].
'''حبیب‌الله عسکراولادی مسلمان'''، بازرگان مبارز، عضو [[جمعیت مؤتلفه]] و [[کمیته امداد امام‌خمینی]]، وزیر بازرگانی و نماینده [[مجلس شورای اسلامی]].


حبیب­‌الله عسکراولادی­ در سال ۱۳۱۱ در تهران متولد شد و پس از تحصیل تا ششم ابتدائی، به شاگردی در بازار مشغول شد و در سال ۱۳۲۷ در صف هواداران [[سید ابوالقاسم کاشانی|سیدابوالقاسم کاشانی]] قرار گرفت. او در سال­‌های دهه چهل در جلسات درس محمدحسین زاهد حضور پیدا می‌­کرد و به فراگیری صرف و نحو عربی پرداخت و با عده­ای از بازاریان هیئت مذهبی تشکیل داد.


حبیب­ الله عسکراولادی­ در سال ۱۳۱۱ در تهران متولد شد و پس از تحصیل تا ششم ابتدائی، به شاگردی در بازار مشغول شد و در سال ۱۳۲۷ در صف هواداران [[سید ابوالقاسم کاشانی|سیدابوالقاسم کاشانی]] قرار گرفت. او در سال­‌های دهه چهل در جلسات درس محمدحسین زاهد حضور پیدا می‌­کرد و به فراگیری صرف و نحو عربی پرداخت و با عده­ای از بازاریان هیئت مذهبی تشکیل داد.
عسگراولادی پس از درگذشت [[سیدحسین بروجردی]] مقلد [[امام‌خمینی|امام­‌خمینی]] شد و پس از آغاز نهضت ایشان به همراه پخش برنج، به طور مخفی اعلامیه‌­های امام‌­خمینی را نیز پخش می‌کرد. او عضو شورای مرکزی هیئت‌­های مؤتلفه اسلامی شد و از اعضای فعال شاخه نظامی این تشکل بود. پس از ترور حسنعلی منصور، عسکراولادی هم دستگیر شد و به حبس ابد محکوم شد و در سال ۱۳۴۸ به زندان برازجان تبعید شد.


عسگر اولادی پس از درگذشت [[سیدحسین بروجردی]] مقلد امام­‌خمینی شد و پس از آغاز نهضت ایشان به همراه پخش برنج، به طور مخفی اعلامیه‌­های امام‌­خمینی را نیز پخش می‌­کرد. او عضو شورای مرکزی هیئت‌­های مؤتلفه اسلامی شد و از اعضای فعال شاخه نظامی این تشکل بود. پس از ترور حسنعلی منصور، عسکراولادی هم دستگیر شد و به حبس ابد محکوم شد و در سال ۱۳۴۸ به زندان برازجان تبعید شد.
وی پس از سیزده سال از زندان آزاد شد و پس از [[هجرت امام‌خمینی به پاریس|هجرت امام‌­خمینی به فرانسه]]، در دو نوبت به دیدار ایشان رفت و به همراه امام‌­خمینی به ایران برگشت. او پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی ا]]<nowiki/>ز سوی امام‌­خمینی مأموریت­‌های مختلفی یافت و از اعضای شورای مرکزی [[حزب جمهوری اسلامی]] شد و در دوره اول انتخابات مجلس به نمایندگی مردم تهران انتخاب شد. او در کابینه [[محمدجواد باهنر]] برای وزارت بازرگانی به [[مجلس شورای اسلامی|مجلس]] معرفی و رأی اعتماد گرفت و در دولت [[میرحسین موسوی]] همین سمت را داشت ولی به سبب تفاوت دیدگاه در سال ۱۳۶۲ استعفا کرد و با حکم امام‌­خمینی در سال ۱۳۶۱ به عضویت هیئت امنای [[بنیاد پانزده خرداد]] منصوب شد. امام‌­خمینی او را شخص صالح و متدین می­‌دانست و او هم به امام‌­خمینی ارادت داشت.
 
وی پس از سیزده سال از زندان آزاد شد و پس از [[هجرت امام‌خمینی به پاریس|هجرت امام‌­خمینی به فرانسه]]، در دو نوبت به دیدار ایشان رفت و به همراه امام‌­خمینی به ایران برگشت. او پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی ا]]<nowiki/>ز سوی امام­خمینی مأموریت­‌های مختلفی یافت و از اعضای شورای مرکزی [[حزب جمهوری اسلامی]] شد و در دوره اول انتخابات مجلس به نمایندگی مردم تهران انتخاب شد. او در کابینه [[محمدجواد باهنر]] برای وزارت بازرگانی به مجلس معرفی و رأی اعتماد گرفت و در دولت [[میرحسین موسوی]] همین سمت را داشت ولی به سبب تفاوت دیدگاه در سال ۱۳۶۲ استعفا کرد و با حکم امام‌­خمینی در سال ۱۳۶۱ به عضویت هیئت امنای [[بنیاد پانزده خرداد]] منصوب شد. امام‌­خمینی او را شخص صالح و متدین می­‌دانست و او هم به امام‌­خمینی ارادت داشت.


عسکراولادی در سال ۱۳۹۲ و در ۸۸ سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت و در مزار شهدای ۷۲ تن در بهشت­ زهرا به خاک سپرده شد.
عسکراولادی در سال ۱۳۹۲ و در ۸۸ سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت و در مزار شهدای ۷۲ تن در بهشت­ زهرا به خاک سپرده شد.
۱۴٬۶۵۲

ویرایش