سینما: تفاوت میان نسخه‌ها

۵۳ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۳ مرداد ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۲: خط ۲:
'''سینما'''، رسانه‌ای تصویری، آمیزه‌ای جذاب و مؤثر از [[هنر]] و [[صنعت]].
'''سینما'''، رسانه‌ای تصویری، آمیزه‌ای جذاب و مؤثر از [[هنر]] و [[صنعت]].


سینما از ابزارهای مهم ارتباطی و تبلیغی است که استفادۀ نادرست از آن می‌تواند آثار خطرناکی بر حیات فرهنگی اجتماعی جوامع داشته باشد.


سینما از ابزارهای مهم ارتباطی و تبلیغی است که استفادۀ نادرست از آن می‌تواند آثار خطرناکی بر حیات فرهنگی‌اجتماعی جوامع داشته باشد.
[[امام‌خمینی]] با توجه به اهمیت سینما در تأثیرگذاری بر [[جامعه]]، با آن به عنوان ابزار ارتباطی موفق در تربیت [[جوان|نسل جوان]] موافق بود؛ اما در عین حال با آگاهی از عمق ضررهای تربیتی سینما در صورت بدعمل‌کردن، زیان آن را ویرانگرتر از تخریب بمب می‌شمرد. بر همین اساس ایشان سینمای [[رژیم پهلوی]] را به‌جز برخی موارد استثناء، تداعی‌گر [[مفاسد اجتماعی|فساد]] و سوء اخلاق می‌خواند که ویژگی بارز آن جنبۀ ضدفرهنگی و هم‌سویی با برنامه‌های [[استعمار و استثمار|استعماری]] بود. به نظر امام‌خمینی نقش [[بیگانگان]] و سیاست خود رژیم در تهی‌کردن فکر جوانان، دو عامل مهم در [[انحراف]] سینمای این دوره بود.  


[[امام‌خمینی]] با توجه به اهمیت سینما در تأثیرگذاری بر [[جامعه]]، با آن به عنوان ابزار ارتباطی موفق در تربیت نسل جوان موافق بود؛ اما در عین حال با آگاهی از عمق ضررهای تربیتی سینما در صورت بدعمل‌کردن، زیان آن را ویرانگرتر از تخریب بمب می‌شمرد. بر همین اساس ایشان سینمای [[رژیم پهلوی]] را به‌جز برخی موارد استثناء، تداعی‌گر [[مفاسد اجتماعی|فساد]] و سوء اخلاق می‌خواند که ویژگی بارز آن جنبۀ ضدفرهنگی و هم‌سویی با برنامه‌های [[استعمار و استثمار|استعماری]] بود. به نظر امام‌خمینی نقش بیگانگان و سیاست خود رژیم در تهی‌کردن فکر جوانان، دو عامل مهم در [[انحراف]] سینمای این دوره بود.
ایشان پس از [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب]]، برای دستیابی به سینمای مطلوب، راهکارهایی چون مبارزه با فساد، تغییر در فرم و محتوا، داشتن استقلال فکری و ضرورت نظارت و بررسی را گوشزد می‌کرد.  
 
ایشان پس از انقلاب، برای دستیابی به سینمای مطلوب، راهکارهایی چون مبارزه با فساد، تغییر در فرم و محتوا، داشتن استقلال فکری و ضرورت نظارت و بررسی را گوشزد می‌کرد.  


== واژه‌شناسی ==
== واژه‌شناسی ==
خط ۱۰۴: خط ۱۰۳:


== پیوند به بیرون ==
== پیوند به بیرون ==
*سیده‌فاطمه فقیه خلجانی، [https://books.khomeini.ir/books/10006/293/ سینما]، دانشنامه امام‌خمینی، ج۶، ص۲۹۳–۲۹۸.
*سیده‌فاطمه فقیه خلجانی، [https://books.khomeini.ir/books/10006/293/ سینما]، [[دانشنامه امام‌خمینی]]، ج۶، ص۲۹۳–۲۹۸.
[[رده:مقاله‌های تأییدشده]]
[[رده:مقاله‌های تأییدشده]]
[[رده:مقاله‌های جلد ششم دانشنامه امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله‌های جلد ششم دانشنامه امام‌خمینی]]
خط ۱۱۱: خط ۱۱۰:
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:هنر و رسانه]]
[[رده:هنر و رسانه]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
۱۴٬۷۲۱

ویرایش