شیعه: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۷ مرداد ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''شیعه'''، معتقدان به [[امامت]] علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) و یازده فرزند ایشان پس از [[پیامبر(ص)]].
'''شیعه'''، معتقدان به [[امامت]] علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) و یازده فرزند ایشان پس از [[پیامبر(ص)]].


مذهب شیعه چنان‌که [[امام‌خمینی]] نیز تأکید کرده‌است، هم‌زمان با پیدایش [[اسلام]] به وجود آمده‌است و این واژه را نخستین بار پیامبر(ص) برای دوستان و پیروان [[امام‌علی(ع)|علی‌بن‌ابی‌طالب(ع)]] به کار گرفته است. در کنار ادله بسیار، واقعه غدیر و جانشینی علی(ع) از پیامبر(ص) در سال دهم هجری، مهم‌ترین منشأ پیروی شیعه از علی(ع) است. افزون بر آن سفارش پیامبر(ص) به پیروی از [[کتاب (منبع اجتهاد)|کتاب]] و [[اهل‌بیت(ع)|عترت]] که در منابع حدیثی شیعه و سنی آمده، دلیل دیگر بر شکل‌گیری این گروه در زمان پیامبر(ص) است.


مذهب شیعه چنان‌که [[امام‌خمینی]] نیز تأکید کرده‌است، هم‌زمان با پیدایش [[اسلام]] به وجود آمده‌است و این واژه را نخستین بار [[پیامبر اکرم(ص)|پیامبر (ص)]] برای دوستان و پیروان [[امام‌علی(ع)|علی‌بن‌ابی‌طالب (ع)]] به کار گرفته است. در کنار ادله بسیار، واقعه غدیر و جانشینی علی (ع) از پیامبر (ص) در سال دهم هجری، مهم‌ترین منشأ پیروی شیعه از علی (ع) است. افزون بر آن سفارش پیامبر (ص) به پیروی از [[کتاب (منبع اجتهاد)|کتاب]] و عترت که در منابع حدیثی شیعه و سنی آمده، دلیل دیگر بر شکل‌گیری این گروه در زمان پیامبر (ص) است.
شکل‌گیری اصل شیعه بر پایه اعتقاد به جانشینی و امامت علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) از سوی خداوند تعالی پس از پیامبر اکرم(ص) و با معرفی ایشان و استمرار امامت در یازده نفر از فرزندان علی(ع) و [[حضرت فاطمه زهرا(س)|فاطمه(س)]] است.  
 
شکل‌گیری اصل شیعه بر پایه اعتقاد به جانشینی و امامت علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) از سوی خداوند تعالی پس از پیامبر اکرم (ص) و با معرفی ایشان و استمرار امامت در یازده نفر از فرزندان علی (ع) و [[حضرت فاطمه زهرا(س)|فاطمه (س)]] است.  


در مذهب شیعه چندین فرقه ظهور کردند که همه آنها به جز شیعه امامیه، زیدیه، اسماعیلیه و علویان در تاریخ از میان رفته‌اند. بیشتر شیعیان را شیعیان امامیه (دوازده‌امامی) تشکیل می‌دهند.  
در مذهب شیعه چندین فرقه ظهور کردند که همه آنها به جز شیعه امامیه، زیدیه، اسماعیلیه و علویان در تاریخ از میان رفته‌اند. بیشتر شیعیان را شیعیان امامیه (دوازده‌امامی) تشکیل می‌دهند.  


بنا به آماری پیش از سال ۱۳۷۵ جمعیت شیعیان یک‌سوم مسلمانان جهان بوده‌است و مرکز تحقیقات و پژوهش‌های آمارگیری استراتژیک انگلیس ویژه ادیان و مذاهب، در سال ۲۰۱۳م/ ۱۳۹۲ش تعداد شیعیان جهان را چهارصد میلیون نفر دانسته‌است. شیعیان در نقاط گوناگون جهان، آسیا و هند، آفریقا، آمریکای لاتین، اروپا و آمریکای شمالی پراکنده‌اند و بیشتر آنان در خاورمیانه زندگی می‌کنند.
بنا به آماری پیش از سال ۱۳۷۵ جمعیت شیعیان یک‌سوم مسلمانان جهان بوده‌است و مرکز تحقیقات و پژوهش‌های آمارگیری استراتژیک انگلیس ویژه ادیان و مذاهب، در سال ۲۰۱۳م/۱۳۹۲ش تعداد شیعیان جهان را چهارصد میلیون نفر دانسته‌است. شیعیان در نقاط گوناگون جهان، آسیا و هند، آفریقا، آمریکای لاتین، اروپا و آمریکای شمالی پراکنده‌اند و بیشتر آنان در خاورمیانه زندگی می‌کنند.


ایرانیان از آغاز ورود اسلام به ایران به خاندان پیامبر (ع) علاقه‌مند شدند و ایشان را پناهگاه عدل اسلامی در برابر مستکبران می‌دانستند. به گفته امام‌خمینی ایران ازجمله مناطقی بود که با آغوش باز به اسلام و تشیع روی آورد و به عنوان مهد اسلام و تشیع مطرح شد و مجاهدت‌های ایرانیان در دوره [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] در گسترش مذهب شیعه مؤثر بود.
ایرانیان از آغاز ورود اسلام به ایران به خاندان پیامبر(ع) علاقه‌مند شدند و ایشان را پناهگاه [[عدالت اجتماعی|عدل اسلامی]] در برابر مستکبران می‌دانستند. به گفته امام‌خمینی ایران ازجمله مناطقی بود که با آغوش باز به اسلام و تشیع روی آورد و به عنوان مهد اسلام و تشیع مطرح شد و مجاهدت‌های ایرانیان در دوره [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] در گسترش مذهب شیعه مؤثر بود.


== معنی ==
== معنی ==
۱۵٬۱۷۰

ویرایش