فهم قرآن: تفاوت میان نسخه‌ها

۳۴ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۸ مرداد ۱۴۰۲
جز
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''فهم قرآن'''، دست‌یابی به معانی و اهداف [[قرآن کریم]].
'''فهم قرآن'''، دست‌یابی به معانی و اهداف [[قرآن کریم]].


قرآن کریم برای همگان فهمیدنی است؛ اگرچه دارای مراتبی است که هر کس به اندازه‌ فهم خود از آن بهره می‌برد.
قرآن کریم برای همگان فهمیدنی است؛ اگرچه دارای مراتبی است که هر کس به اندازه‌ فهم خود از آن بهره می‌برد.


[[امام‌خمینی]] ضمن پذیرش قابل فهم بودن قرآن در کتاب‌های خود، به‌ مراتب داشتن فهم قرآن اشاره کرده و معتقد است قرآن سفره گسترده‌ای است که همه قشرهای بشر می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. ایشان بر این باور است که فهم قرآن کریم برای همه افراد ممکن است و هر شخصی به اندازه‌ استعداد خود می‌تواند از این سرچشمه معارف الهی بهره ببرد، ولی از آنجا که قرآن دارای مراتب طولی و بطونی است، مراتب بالای معارف آن را مختص اولیای الهی و راسخان در علم می شمارد.
[[امام‌خمینی]] ضمن پذیرش قابل فهم بودن قرآن در کتاب‌های خود، به‌ مراتب داشتن فهم قرآن اشاره کرده و معتقد است قرآن سفره گسترده‌ای است که همه قشرهای بشر می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. ایشان بر این باور است که فهم قرآن کریم برای همه افراد ممکن است و هر شخصی به اندازه‌ استعداد خود می‌تواند از این سرچشمه معارف الهی بهره ببرد، ولی از آنجا که قرآن دارای مراتب طولی و بطونی است، مراتب بالای معارف آن را مختص اولیای الهی و راسخان در علم می‌شمارد.


امام خمینی عوامل و شرایط بسیاری برای فهم قرآن مؤثر می‌داند از جمله: ۱- آشنایی با مقاصد کتاب الهی ۲- دانستن زبان قرآن ۳- [[تهذیب نفس|تزکیه نفس]] و [[زهد]] و رویگردانی از زیورهای دنیوی ۴- شخصیت و گرایش‌های فکری افراد ۵- آشنایی با اشارات و تطبیقات قرآن. همچنین ایشان به برخی موانع فهم قرآن اشاره کرده‌ است از جمله: گناه، دنیادوستی، حجاب خودبینی و [[غرور]] علمی، جمود بر گفته‌های مفسران و تعصب و تقلید کورکورانه.
امام‌خمینی عوامل و شرایط بسیاری برای فهم قرآن مؤثر می‌داند از جمله: ۱- آشنایی با مقاصد کتاب الهی ۲- دانستن زبان قرآن ۳- [[تهذیب نفس|تزکیه نفس]] و [[زهد]] و رویگردانی از زیورهای دنیوی ۴- شخصیت و گرایش‌های فکری افراد ۵- آشنایی با اشارات و تطبیقات قرآن. همچنین ایشان به برخی موانع فهم قرآن اشاره کرده‌ است از جمله: [[گناه]]، [[حب دنیا|دنیادوستی]]، حجاب [[عجب|خودبینی]] و [[غرور]] علمی، جمود بر گفته‌های مفسران و [[تعصب]] و تقلید کورکورانه.


==مفهوم‌شناسی==
==مفهوم‌شناسی==
خط ۱۴۰: خط ۱۳۹:
[[رده:مقاله‌های بی‌نیاز از جعبه اطلاعات]]
[[رده:مقاله‌های بی‌نیاز از جعبه اطلاعات]]
[[رده:علوم قرآن]]
[[رده:علوم قرآن]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
۱۴٬۷۴۱

ویرایش