درآمدی بر مستندات قرآنی فلسفه سیاسی امامخمینی (کتاب)
درآمدی بر مستندات قرآنی فلسفۀ سیاسی امامخمینی، پژوهشی با نگاه تطبیقی به بنیادیترین مفاهیم فلسفۀ سیاسی، قرآن کریم و سخنان امامخمینی است.
مؤلف
نجف لکزایی، دکترای علوم سیاسی، پژوهشگر و استادتمام گروه علوم سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است. وی همچنین با سوابق اجرایی و پژوهشی، ریاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی را برعهده دارد. ۱۶ کتاب و دهها مقاله پژوهشی در رزومۀ علمی لکزایی ثبت شده است.[۱]
اهمیت
شناخت قرآن و مقاصد آن، هم برای مؤمنان عامل به قرآن و هم برای اندیشمندانی که میخواهند تأثیر قرآن در انتقال جامعۀ جاهلی به جامعۀ اسلامی را بررسی کنند، ضروری است. کشف ریشههای قرآنی در اندیشه و عمل امامخمینی، رهبر انقلاب اسلامی، میتواند ایشان را به عنوان احیاگر مقاصد سیاسی و اجتماعی قرآن در جهان امروز معرفی کند. با وجود همۀ هشدارها و تأکیدهای امامخمینی در اهمیت توجه به مقاصد قرآنی، قبل و بعد از انقلاب، کمتر پژوهشی انجام شده است که مستندات قرآنی مباحث سیاسی ایشان را کشف کند.
کتاب درآمدی بر مستندات قرآنی فلسفه سیاسی امامخمینی، میکوشد تا با نشان دادن مستندات قرآنی دیدگاههای سیاسی امامخمینی، از یکسو به مسلمانان امروز کمک کند تا بنیادهای تفکر سیاسی خود را از مکتب قرآن بگیرند و از سوی دیگر ویژگیهای منحصربهفرد تفکر سیاسی امامخمینی را برشمرد.[۲]
ساختار
کتاب درآمدی بر مستندات قرآنی فلسفه سیاسی امامخمینی، پس از مقدمه (درآمد) مفصل نویسنده، شامل پنج فصل است:
- مفاهیم و چارچوب نظری؛
- هستیشناسی سیاسی از منظر قرآن کریم و امامخمینی؛
- انسانشناسی سیاسی از منظر قرآن کریم و امامخمینی؛
- نظام سیاسی اسلام از منظر امام و قرآن؛
- اهداف و کارویژههای نظام سیاسی اسلام از دیدگاه قرآن و امام.
در پایان هر فصل، مطالب آن فصل جمعبندی و خلاصه شده است. پایانبخش کتاب چکیدۀ انگلیسی و عربی کتاب است.[۳] برخلاف فهرست کتاب که کتابنامه و نمایۀ آیات را آورده است، کتاب حاضر فاقد فهرست منابع و نمایه است. ارجاعات کتاب به صورت پاورقی آمده است.[۴] البته در چاپهای بعدی، فهرست منابع و نمایه آیات اضافه شده است.
وضعیت نشر
کتاب درآمدی بر مستندات قرآنی فلسفۀ سیاسی امامخمینی، در نخستین نوبت چاپ، با ۲۰۴ صفحه و در ۲۰۰۰ نسخه، توسط مؤسسۀ بوستان کتاب، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزۀ علمیه قم منتشر شد. چاپ اول کتاب در سال ۱۳۸۶ش بود. این کتاب در همان سال ۱۳۸۶ش با ۱۵۰۰ نسخه، به چاپ دوم در ۲۰۸ صفحه رسید. چاپ سوم کتاب در ۲۰۸ صفحه و ۱۰۰۰ نسخه در سال ۱۳۸۷ش بود و در سال ۱۳۹۰ش نیز با ۳۵۰۰ نسخه به نوبت چهارم چاپ رسید.[۵]
پانویس
- ↑ رزومه و زندگینامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک زایی، پایگاه اینترنتی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی.
- ↑ لکزایی، درآمدی بر مستندات قرآنی فلسفۀ سیاسی امامخمینی، ص۱۱-۱۲ و ۲۵-۲۶.
- ↑ لکزایی، درآمدی بر مستندات قرآنی فلسفۀ سیاسی امامخمینی، ص۷-۹.
- ↑ بنگرید به: لکزایی، درآمدی بر مستندات قرآنی فلسفۀ سیاسی امامخمینی.
- ↑ لکزایی، درآمدی بر مستندات قرآنی فلسفۀ سیاسی امامخمینی، مشخصات نشر.
منابع
- لکزایی، نجف، درآمدی بر مستندات قرآنی فلسفۀ سیاسی امامخمینی، قم، نشر دفتر تبلیغات اسلامی حوزۀ علمیه (مؤسسۀ بوستان کتاب)، چاپ اول، ۱۳۸۶ش.
- رزومه و زندگینامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک زایی، پایگاه اینترنتی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تاریخ بازدید: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ش.