استکبار جهانی و شیطان بزرگ از دیدگاه امامخمینی (کتاب)
استکبار جهانی و شیطان بزرگ از دیدگاه امامخمینی، دفتر سی و یکم از آثار موضوعی تبیانها است که توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی استخراج و تنظیم شده و توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است. «استکبار جهانی»، «آمریکا سردمدار استکبار جهانی»، «آمریکا و انقلاب اسلامی ایران» و توصیههای راهبردی در مبارزه با استکبار جهانی»؛ از جمله مباحث این مجموعه میباشد.
محتوا
تبیان مجموعه آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای امامخمینی با استناد به تألیفات ایشان، صحیفه امام و صحیفه نور درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است.[۱] دفتر سی و یکم آن به «استکبار جهانی و شیطان بزرگ از دیدگاه امامخمینی» اختصاص دارد. استکبار، شیوه تفکر و منش عملی قدرتمندان زر و زور و در اصطلاح قرآنی خصلتی از کفر است که با سلطه گری و خود بزرگ بینی، دیگران را ضعیف پنداشته و آنها را زیر سلطۀ خود درآوردهاند. روحیه استکباری و برتری جویی در ساخت سیاسی یک جامعه یا یک نظام حکومتی موجب میشود تا آن نظام سلطهگر خود را برتر و بالاتر از دیگران بپندارد و مبانی فکری، اعتقادی، فرهنگی، نظامی، اقتصادی و سیاسی خود را بهتر از دیگران بداند و با آنها مبارزه نماید.[۲] در نگاه امامخمینی از آنجایی که مهمترین اهداف اصلی امریکا و استکبار در منطقه دفاع از موقعیت اسرائیل، چپاول ذخایر و منابع اقتصادی کشورهای منطقه و مقابله رو در رو با ارزشهای اعتقادی مسلمانان ایران و منطقه بوده است، اتحاد همه مسلمانان میتواند خنثی کننده سیاستهای توطئه گرانه امریکا باشد.[۳]
ساختار
مجموعه استکبار جهانی و شیطان بزرگ از دیدگاه امامخمینی که در گروه اجتماعی حوزه معاونت پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی و به همت علیرضا حاجی زاده و محمود دارینی، استخراج و تنظیم شده است، مشتمل بر چهار بخش است:
- بخش اول تحت عنوان استکبار جهانی، به کلیات و سیاستهای عملی استکبار در جهان پرداخته شده است.
- بخش دوم امریکا به عنوان سردمدار استکبار جهانی مطرح و به موضوعاتی چون: امریکا شیطان بزرگ و سیاستهای امریکا در برخورد با جهان اسلام پرداخته میشود.
- بخش سوم موضوع امریکا و انقلاب اسلامی ایران مورد بررسی قرار گرفته است. در این بخش برخورد امریکا با انقلاب اسلامی و موضعگیری امامخمینی در برابر امریکا مطرح شده است.
- بخش چهارم به توصیههای راهبردی در مبارزه با استکبار جهانی و شیطان بزرگ اختصاص یافته است.[۴]
ویژگی
در تنظیم قطعات منتخب هر یک از فصول و عنوانهای فرعی، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از طرف امام ملاک عمل بوده است نه توالی منطقی مطالب و مشخصات کامل مآخذ براساس شماره مسلسل مندرج در پایان هر فیش در انتهای کتاب آورده شده است.[۵] کتاب استکبار جهانی و شیطان بزرگ از دیدگاه امامخمینی بارها چاپ شده و چاپ چهارم آن سال ۱۳۹۴ش میباشد.
پانویس
- ↑ مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، دانشنامه امامخمینی، ۱۴۰۰ ش، ج۳، ص۲۳۶؛ مستوفی، حسین، تبیانها، مجله حضور، ۱۳۹۱ ش، شماره ۸۳
- ↑ مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، ۱۳۹۴ش، استکبار جهانی و شیطان بزرگ از دیدگاه امامخمینی، مقدمه، ص الف.
- ↑ مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، ۱۳۹۴ش، استکبار جهانی و شیطان بزرگ از دیدگاه امامخمینی، مقدمه، ص ج.
- ↑ مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، ۱۳۹۴ش، استکبار جهانی و شیطان بزرگ از دیدگاه امامخمینی، فهرست.
- ↑ پرتال امامخمینی، استکبار جهانی و شیطان بزرگ از دیدگاه امامخمینی، ص صفر.
منابع
- مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، استکبار جهانی و شیطان بزرگ از دیدگاه امامخمینی- تبیان آثارموضوعی (دفتر سی و یکم)، تهران، مؤسسه چاپ و نشر عروج، چاپ چهارم، ۱۳۹۴ش.
- مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، پرتال امامخمینی، http://www.imam-khomeini.ir
- مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، دانشنامه امامخمینی، به کوشش سیدضیاء مرتضوی، تهران، ۱۴۰۰ش.
- مستوفی، حسین، تبیانها، مجموعهای ارزشمند، از سخنان امامخمینی، مجله حضور، شماره ۸۳، ۱۳۹۱ش.