پرش به محتوا

توبه: تفاوت میان نسخه‌ها

۲۱ بایت اضافه‌شده ،  ‏۳۰ بهمن ۱۴۰۱
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''توبه'''، پشیمانی و [[اراده]] ترک [[گناه]] و زشتی‌ها و بازگشت به سوی [[خداوند|حق‌تعالی]].
'''توبه'''، پشیمانی و [[اراده]] ترک [[گناه]] و زشتی‌ها و بازگشت به سوی [[خداوند|حق‌تعالی]].


امام‌خمینی توبه را رجوع از طبیعت به روحانیت نفس و حقیقت توبه را بازگشت از طبیعت و تاریکی‌های عالم ماده، به سوی فطرت و روحانیت نفس می‌داند.  
[[امام‌خمینی]] توبه را رجوع از طبیعت به روحانیت [[نفس]] و حقیقت توبه را بازگشت از طبیعت و تاریکی‌های عالم ماده، به سوی [[فطرت]] و روحانیت نفس می‌داند.  


ایشان پشیمانی و عزم بر ترک گناهان را از ارکان توبه می‌شمارد و برگرداندن تمام [[حقوق مردم]] و به‌جای‌آوردن واجبات الهی ترک‌شده را شرط صحت و پذیرش توبه و از میان‌بردن گوشت‌های روییده شده از [[گناه]] و چشاندن سختی [[عبادت]] به بدن را شرط کمال توبه می‌داند و پناه بردن به مقام غفاریت حق‌تعالی را از امور لازم بر شخص تائب می‌شمارد.
ایشان پشیمانی و عزم بر ترک گناهان را از ارکان توبه می‌شمارد و برگرداندن تمام [[حقوق مردم]] و به‌جای‌آوردن واجبات الهی ترک‌شده را شرط صحت و پذیرش توبه و از میان‌بردن گوشت‌های روییده شده از گناه و چشاندن سختی [[عبادت]] به بدن را شرط کمال توبه می‌داند و پناه بردن به مقام غفاریت حق‌تعالی را از امور لازم بر شخص تائب می‌شمارد.


امام‌خمینی تأخیر در توبه را امری ناپسند و بهار توبه را ایام جوانی می‌داند. و معتقد است ندامت و پشیمانی از گناه و عقاب نفس برای زدودن آثار گناهان لازم است، و نتایجی برای توبه چون: پاک‌شدن از گناهان، تبدیل گناهان به [[حسنات]] و محبت الهی برمی‌شمرد، و توبه را واجب فوری و از امور قلبی و عدم عقاب توبه‌کننده را تفضلی از سوی خداوند می‌داند.
امام‌خمینی تأخیر در توبه را امری ناپسند و بهار توبه را ایام [[جوان|جوانی]] می‌داند. و معتقد است ندامت و پشیمانی از گناه و عقاب نفس برای زدودن آثار گناهان لازم است، و نتایجی برای توبه چون: پاک‌شدن از گناهان، تبدیل گناهان به حسنات و محبت الهی برمی‌شمرد، و توبه را [[واجب فوری]] و از امور قلبی و عدم عقاب توبه‌کننده را تفضلی از سوی خداوند می‌داند.


== مفهوم‌شناسی ==
== مفهوم‌شناسی ==
۲۱٬۳۱۵

ویرایش