پرش به محتوا

مرتضی حائری یزدی: تفاوت میان نسخه‌ها

اصلاح ارقام
(اصلاح ارقام)
خط ۳۲: خط ۳۲:
'''مرتضی حائری یزدی'''، فرزند مؤسس [[حوزه علمیه قم]]، شاگرد و دوست صمیمی [[امام‌خمینی]] و استاد برجسته حوزه.
'''مرتضی حائری یزدی'''، فرزند مؤسس [[حوزه علمیه قم]]، شاگرد و دوست صمیمی [[امام‌خمینی]] و استاد برجسته حوزه.


 
مرتضی حائری یزدی در سال ۱۲۹۵ش در اراک به دنیا آمد و از شش سالگی ساکن قم شد. او ادبیات و دروس مقدماتی را نزد ادیب تهرانی فراگرفت و در ادامه از دروس [[سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی|سیدشهاب­‌الدین مرعشی­ نجفی]]، علی‌اصغر صالحی­ کرمانی، سیدمحمد محقق داماد، [[سید محمدرضا گلپایگانی|سیدمحمدرضا گلپایگانی]]، [[سیدمحمدتقی خوانساری]] استفاده کرد و با درک محضر پدر، به مدت پانزده سال در درس سیدمحمدحجت کوه­ کمری، [[سیداحمد خوانساری]] و [[سیدحسین بروجردی]] حاضر شد و افزون بر مقام علمی ذوق شعری هم داشت. وی از شاگردان برجسته امام‌خمینی نیز بوده است.
مرتضی حائری یزدی در سال 1295ش در اراک به دنیا آمد و از شش سالگی ساکن قم شد. او ادبیات و دروس مقدماتی را نزد ادیب تهرانی فراگرفت و در ادامه از دروس: [[سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی|سیدشهاب­‌الدین مرعشی­ نجفی]]، علی­ اصغر صالحی­ کرمانی، سیدمحمد محقق­ داماد، [[سید محمدرضا گلپایگانی|سیدمحمدرضا گلپایگانی]]، [[سیدمحمدتقی خوانساری]] استفاده کرد و با درک محضر پدر، به مدت پانزده سال در درس سیدمحمدحجت کوه­ کمری، [[سیداحمد خوانساری]] و [[سیدحسین بروجردی]] حاضر شد و افزون بر مقام علمی ذوق شعری هم داشت. وی از شاگردان برجسته امام‌خمینی نیز بوده است.


حائری بیش از چهل سال در حوزه علمیه قم به تدریس سطح و خارج فقه و اصول اشتغال داشته است.
حائری بیش از چهل سال در حوزه علمیه قم به تدریس سطح و خارج فقه و اصول اشتغال داشته است.


حائری که پدرزن پسر بزرگ امام‌خمینی؛ [[سیدمصطفی خمینی|سیدمصطفی]] بود، روابط نزدیکی با امام‌خمینی داشته و در اداره حوزه و نیز در نهضت امام‌خمینی حمایت و همراهی زیادی داشته و جزو علمای مهاجر به تهران برای حمایت از امام‌خمینی بوده است. او در سال 1356 در برابر اهانت به امام‌خمینی در روزنامه اطلاعات سخنرانی انتقادی کرد که منشاء [[تظاهرات]] طلاب گردید. البته او بر این نظر بود که باید قدرت شاه را محدود کرد.
حائری که پدرزن پسر بزرگ امام‌خمینی؛ [[سیدمصطفی خمینی|سیدمصطفی]] بود، روابط نزدیکی با امام‌خمینی داشته و در اداره حوزه و نیز در نهضت امام‌خمینی حمایت و همراهی زیادی داشته و جزو علمای مهاجر به تهران برای حمایت از امام‌خمینی بوده است. او در سال ۱۳۵۶ در برابر اهانت به امام‌خمینی در روزنامه اطلاعات سخنرانی انتقادی کرد که منشاء [[تظاهرات]] طلاب گردید. البته او بر این نظر بود که باید قدرت شاه را محدود کرد.


حائری پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] به نمایندگی مردم استان مرکزی در [[مجلس خبرگان قانون اساسی]] انتخاب شد. او یکی از اوصیای امام‌خمینی در [[وصیت‌نامه امام‌خمینی|وصیت‌­نامه]] سال 1356 ایشان در بُعد [[مرجعیت]] و مصرف وجوهات شرعیه بوده است. حائری در سال 1364 بر اثر عارضه قلبی از دنیا رفت و در مسجد بالاسر حرم [[حضرت فاطمه معصومه(س)|حضرت معصومه(س)]] به خاک سپرده شد.
حائری پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] به نمایندگی مردم استان مرکزی در [[مجلس خبرگان قانون اساسی]] انتخاب شد. او یکی از اوصیای امام‌خمینی در [[وصیت‌نامه امام‌خمینی|وصیت‌­نامه]] سال ۱۳۵۶ش ایشان در بُعد [[مرجعیت]] و مصرف وجوهات شرعیه بوده است. حائری در سال ۱۳۶۴ بر اثر عارضه قلبی از دنیا رفت و در مسجد بالاسر حرم [[حضرت فاطمه معصومه(س)|حضرت معصومه(س)]] به خاک سپرده شد.


==زندگی‌نامه==
==زندگی‌نامه==
۲۱٬۳۲۴

ویرایش