پرش به محتوا

اخلاق و سیره امام‌خمینی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۵: خط ۵:
امام‌خمینی در جایگاه عالم الهی، [[مرجعیت|مرجع تقلید]] و رهبر دینی و سیاسی در اخلاق و رفتار خود ویژگی‌های بسیاری داشته که مورد توجه نزدیکان و مرتبطان ایشان قرار گرفته‌است، برخی از ویژگی‌های رفتاری ایشان در چهار محور بیان می‌شود.
امام‌خمینی در جایگاه عالم الهی، [[مرجعیت|مرجع تقلید]] و رهبر دینی و سیاسی در اخلاق و رفتار خود ویژگی‌های بسیاری داشته که مورد توجه نزدیکان و مرتبطان ایشان قرار گرفته‌است، برخی از ویژگی‌های رفتاری ایشان در چهار محور بیان می‌شود.


اخلاق و سیره فردی: امام‌خمینی در حوزه اخلاق و سیره فردی ویژگی‌های داشتند ازجمله: حسن خلق که شامل موارد ذیل می‌باشد: [[عفو]]، عطوفت، مهربانی، [[تواضع]]، [[توکل]]، [[اخلاص]] و خدامحوری.
# اخلاق و سیره فردی: امام‌خمینی در حوزه اخلاق و سیره فردی ویژگی‌های داشتند ازجمله: حسن خلق که شامل موارد ذیل می‌باشد: [[عفو]]، عطوفت، مهربانی، [[تواضع]]، [[توکل]]، [[اخلاص]] و خدامحوری. [[عبادت]] و معنویت: بخشی از مصادیق عبادت و معنویت امام‌خمینی را می‌توان در این امور نشان داد: [[نماز]]، [[نماز جماعت]]، [[نماز شب]]، اهتمام به ماه رمضان، انس با [[قرآن]]، [[دعا]] و شیفتگی به [[اهل بیت(ع)]].
 
# اخلاق و سیره خانوادگی: امام‌خمینی با همه اعضای خانواده؛ [[خدیجه ثقفی|همسر]]، فرزندان، اقوام و حتی کارکنان و خدمتگزاران رفتاری مناسب و نیکو داشت.
[[عبادت]] و معنویت: بخشی از مصادیق عبادت و معنویت امام‌خمینی را می‌توان در این امور نشان داد: [[نماز]]، [[نماز جماعت]]، [[نماز شب]]، اهتمام به ماه رمضان، انس با [[قرآن]]، [[دعا]] و شیفتگی به [[اهل بیت(ع)]].
# اخلاق و سیره اجتماعی: برخورد امام‌خمینی با یاران و همراهان، بسیار احساسی و عاطفی بود و با مخالفان با نصحیت، گفتگو، بردباری و مدارا رفتار می‌کرد و هنگامی که برخورد مسالمت‌آمیز به سوءاستفاده می‌انجامید، با شدت و قاطعیت با آنان برخورد می‌کرد. حفظ و رعایت احترام مراجع به ویژه آنان که مرجعیت عامه داشتند، از ویژگی‌های بارز امام‌خمینی بود. همچنین ایشان به [[استادان امام‌خمینی|اساتید]] و [[شاگردان امام‌خمینی|شاگردان]] خود احترام می‌گذاشت و در برابر [[رزمندگان اسلام|رزمندگان]] متواضع بود.  
 
# اخلاق و سیره سیاسی: امام‌خمینی بسیاری از اصول و قواعد کلی را لازمه سیاست اسلامی و اخلاقی می‌دانست و خود نیز در عرصه سیاست، آنها را به کار می‌گرفت از جمله: اهتمام بر اجرای احکام و ارزش‌های اسلامی، قانون‌گرایی، تکلیف‌گرایی، عدالت‌خواهی، اهتمام به نقش [[مردم]]، شجاعت و قاطعیت، شرح صدر، [[مشورت]] در امور، انتقادپذیری، [[ساده‌زیستی]]، [[صدق|صداقت]] و اعتراف به اشتباه.
2 ـ اخلاق و سیره خانوادگی: امام‌خمینی با همه اعضای خانواده؛ [[خدیجه ثقفی|همسر]]، فرزندان، اقوام و حتی کارکنان و خدمتگزاران رفتاری مناسب و نیکو داشت.
 
3 ـ اخلاق و سیره اجتماعی: برخورد امام‌خمینی با یاران و همراهان، بسیار احساسی و عاطفی بود و با مخالفان با نصحیت، گفتگو، بردباری و مدارا رفتار می‌کرد و هنگامی که برخورد مسالمت‌آمیز به سوءاستفاده می‌انجامید، با شدت و قاطعیت با آنان برخورد می‌کرد. حفظ و رعایت احترام مراجع به ویژه آنان که مرجعیت عامه داشتند، از ویژگی‌های بارز امام‌خمینی بود. همچنین ایشان به [[استادان امام‌خمینی|اساتید]] و [[شاگردان امام‌خمینی|شاگردان]] خود احترام می‌گذاشت و در برابر [[رزمندگان اسلام|رزمندگان]] متواضع بود.  
 
4 ـ اخلاق و سیره سیاسی: امام‌خمینی بسیاری از اصول و قواعد کلی را لازمه سیاست اسلامی و اخلاقی می‌دانست و خود نیز در عرصه سیاست، آنها را به کار می‌گرفت از جمله: اهتمام بر اجرای احکام و ارزش‌های اسلامی، قانون‌گرایی، تکلیف‌گرایی، عدالت‌خواهی، اهتمام به نقش [[مردم]]، شجاعت و قاطعیت، شرح صدر، [[مشورت]] در امور، انتقادپذیری، [[ساده‌زیستی]]، [[صدق|صداقت]] و اعتراف به اشتباه.


== مفهوم‌شناسی اخلاق و سیره ==
== مفهوم‌شناسی اخلاق و سیره ==
۲۱٬۳۲۴

ویرایش