پرش به محتوا

بیست و دو بهمن: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۱: خط ۲۱:
'''بیست و دو بهمن'''، روز پیروزی [[انقلاب اسلامی]] و پایان [[نظام سلطنتی|رژیم سلطنتی]] در [[ایران]]، ۱۳۵۷.
'''بیست و دو بهمن'''، روز پیروزی [[انقلاب اسلامی]] و پایان [[نظام سلطنتی|رژیم سلطنتی]] در [[ایران]]، ۱۳۵۷.


ورود [[امام‌خمینی]] به ایران و تعیین بلافاصلۀ [[دولت موقت]]، موجب شتاب حوادث انقلاب شد. حمایت‌های داخلی و خارجی از نهضت، اعلام حمایت برخی از نمایندگان مجلس، [[بیعت همافران با امام‌خمینی]]، ناکام ماندن طرح کودتا، درگیری‌ در مرکز آموزش هوایی که به دخالت مردم انجامید و اشغال پادگان‌ها و مراکز دولتی توسط مردم، سرانجام موجب اعلام بی‌طرفی [[ارتش جمهوری اسلامی ایران|ارتش]] از سوی شورای عالی نیروهای مسلح در روز بیست‌ودو بهمن شد.


ورود [[امام‌خمینی]] به ایران و تعیین بلافاصلۀ [[دولت موقت]]، موجب شتاب حوادث انقلاب شد. حمایت‌های داخلی و خارجی از نهضت، اعلام حمایت برخی از نمایندگان مجلس، [[بیعت همافران با امام‌خمینی|بیعت همافران]] با امام‌خمینی، ناکام ماندن طرح کودتا، درگیری‌ در مرکز آموزش هوایی که به دخالت مردم انجامید و اشغال پادگان‌ها و مراکز دولتی توسط مردم، سرانجام موجب اعلام بی‌طرفی [[ارتش جمهوری اسلامی ایران|ارتش]] از سوی شورای عالی نیروهای مسلح در روز بیست‌ودو بهمن شد.
پس از اعلام بی‌طرفی ارتش، [[شاپور بختیار|بختیار]] نیز بدون حاضرشدن در جلسه استعفا، متواری شد. امام‌خمینی در پیام‌هایی، از مردم خواست در عین حفظ آرامش و رعایت نظم، آمادگی خود را برای مقابله با حمله احتمالی ارتش حفظ کنند و نیز دربارۀ هر گونه آشوب، هرج‌ومرج و غارت اموال عمومی و خصوصی هشدار داد.


پس از اعلام بی‌طرفی ارتش، [[شاپور بختیار|بختیار]] نیز بدون حاضرشدن در جلسه استعفا، متواری شد. امام‌خمینی در پیام‌هایی، از مردم خواست در عین حفظ آرامش و رعایت نظم، آمادگی خود را برای مقابله با حمله احتمالی ارتش حفظ کنند و نیز دربارۀ هر گونه آشوب، هرج و مرج و غارت اموال عمومی و خصوصی هشدار داد.
راهپیمایی سراسری روز بیست‌ودوم بهمن که هر سال در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، برگزار می‌شود، از زمان حیات امام‌خمینی به بعد ادامه داشته است.
 
راهپیمایی سراسری روز بیست و دوم بهمن که هر سال در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، برگزار می‌شود، از زمان حیات امام‌خمینی به بعد ادامه داشته است.


== مقدمه ==
== مقدمه ==
۲۱٬۳۲۴

ویرایش