پرش به محتوا

مفهوم رضایت در اندیشه امام‌خمینی (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۰: خط ۳۰:
| مشخصات نشر =  
| مشخصات نشر =  
}}
}}
'''مفهوم رضایت در اندیشه سیاسی امام‌خمینی،''' اثری از جلیل عظیمی است که تلاش کرده است سه نوع از رضایت؛ توافقی، تأییدی و شهروندی در تشکیل دولت را از دیدگاه امام‌خمینی بررسی کرده و میان اندیشه سیاسی ایشان و نظام سیاسی برآمده از آن ارتباط برقرار نماید.  
'''مفهوم رضایت در اندیشه سیاسی امام‌خمینی،''' اثری از جلیل عظیمی است که تلاش کرده است سه نوع از رضایت؛ توافقی، تأییدی و شهروندی در تشکیل دولت را از دیدگاه [[امام‌خمینی]] بررسی کرده و میان اندیشه سیاسی ایشان و نظام سیاسی برآمده از آن ارتباط برقرار نماید.  


== اهمیت ==
== اهمیت ==
نویسنده در کتاب حاضر تلاش کرده است سه نوع از رضایت: رضایت توافقی، رضایت تأییدی، رضایت عضویتی یا رضایت شهروندی را، از دیدگاه امام‌خمینی بررسی کرده و میان اندیشه سیاسی ایشان و نظام سیاسی ارتباط برقرار نماید. نویسنده تأکید می‌کند امروزه رضایت و توافق در تشکیل دولت و انتخاب نوع حکومت باتوجه به وضع طبیعی بشر ضروری است (عظیمی، مفهوم رضایت در اندیشه سیاسی امام‌خمینی، ص ۵۰). نویسنده، از نظر مبانی، منشأ مشروعیت فرمانروایی سیاسی را از جانب خداوند دانسته و تحقق عینی آن را منوط به پذیرش مردم می‌داند و نمونه این نوع حکومت را در سیره امام‌علی (ع) عنوان می‌کند که تا مردم خواهان تصدی امر حکومت ایشان نشد، امیرالمؤمنین (ع) به خشونت متوسل نگردید. به همین جهت امام‌خمینی با توجه به سیره امام‌علی (ع)، پس از رفراندوم عمومی و کسب اتفاق آرا اقدام به تشکیل حکومت کرد (عظیمی، مفهوم رضایت در اندیشه سیاسی امام‌خمینی، ص ۲۳۰).  
نویسنده در کتاب مفهوم رضایت در اندیشه امام‌خمینی، تلاش کرده است سه نوع از رضایت: رضایت توافقی، رضایت تأییدی، رضایت عضویتی یا رضایت شهروندی را، از دیدگاه امام‌خمینی بررسی کرده و میان اندیشه سیاسی ایشان و نظام سیاسی ارتباط برقرار نماید. نویسنده تأکید می‌کند امروزه رضایت و توافق در تشکیل دولت و انتخاب نوع حکومت باتوجه به وضع طبیعی بشر ضروری است.<ref>عظیمی، مفهوم رضایت در اندیشه سیاسی امام‌خمینی، ص۵۰.</ref> نویسنده، از نظر مبانی، منشأ مشروعیت فرمانروایی سیاسی را از جانب خداوند دانسته و تحقق عینی آن را منوط به پذیرش مردم می‌داند و نمونه این نوع حکومت را در سیره امام‌علی(ع) عنوان می‌کند که تا مردم خواهان تصدی امر حکومت ایشان نشد، امیرالمؤمنین(ع) به خشونت متوسل نگردید. به همین جهت امام‌خمینی با توجه به سیره امام‌علی (ع)، پس از رفراندوم عمومی و کسب اتفاق آرا اقدام به تشکیل حکومت کرد.<ref>عظیمی، مفهوم رضایت در اندیشه سیاسی امام‌خمینی، ص۲۳۰.</ref>


== ساختار ==
== ساختار ==
کتاب پس از فهرست مطالب، مقدمه و پیشگفتار در پنج فصل تنظیم شده است. فصل اول: چارچوب مفهومی و مدل توافقی دولت، فصل دوم: منشأ فرمانروایی سیاسی و ضرورت تشکیل دولت اسلامی از دیدگاه امام‌خمینی، فصل سوم: رضایت توافقی در اندیشه سیاسی امام‌خمینی، فصل چهارم: رضایت تأییدی در اندیشه سیاسی امام‌خمینی و فصل پنجم رضایت عضویتی یا شهروندی (عظیمی، مفهوم رضایت در اندیشه سیاسی امام‌خمینی، ص ۵ – ۹). جمع‌بندی، خلاصه و نتیجه‌گیری نهایی، فهرست منابع و پیوست‌ها بخش پایانی کتاب است.
کتاب پس از فهرست مطالب، مقدمه و پیشگفتار در پنج فصل تنظیم شده است. فصل اول: چارچوب مفهومی و مدل توافقی دولت، فصل دوم: منشأ فرمانروایی سیاسی و ضرورت تشکیل دولت اسلامی از دیدگاه امام‌خمینی، فصل سوم: رضایت توافقی در اندیشه سیاسی امام‌خمینی، فصل چهارم: رضایت تأییدی در اندیشه سیاسی امام‌خمینی و فصل پنجم رضایت عضویتی یا شهروندی<ref>عظیمی، مفهوم رضایت در اندیشه سیاسی امام‌خمینی، ص۵–۹.</ref> جمع‌بندی، خلاصه و نتیجه‌گیری نهایی، فهرست منابع و پیوست‌ها بخش پایانی کتاب است.


== وضعیت نشر ==
== وضعیت نشر ==
کتاب «مفهوم رضایت در اندیشه سیاسی امام‌خمینی» نخستین‌بار، سال ۱۳۹۹ در تهران به همت موسسه چاپ و نشر عروج وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی با شمارگان ۵۰۰ نسخه در ۴۰۷ صفحه و ۷۹ هزار تومان منتشر شده است.
کتاب مفهوم رضایت در اندیشه سیاسی امام‌خمینی، نخستین‌بار سال ۱۳۹۹ در تهران به همت مؤسسه چاپ و نشر عروج با شمارگان ۵۰۰ نسخه در ۴۰۷ صفحه و ۷۹ هزار تومان منتشر شده است.
 
== پانویس ==
{{پانویس}}


== منابع ==
== منابع ==
عظیمی، جلیل، مفهوم رضایت دراندیشه سیاسی امام‌خمینی، تهران، مؤسسه چاپ و نشر عروج وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، چاپ اول، ۱۳۹۹ ش.
عظیمی، جلیل، مفهوم رضایت دراندیشه سیاسی امام‌خمینی، تهران، مؤسسه چاپ و نشر عروج وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، چاپ اول، ۱۳۹۹ش.
پیوندها
پایگاه اینترنتی خانه کتاب و ادبیات ایران، ۲۰/۲/۱۴۰۳ ش. https://ketab.ir


[[رده:پروژه کتاب]]
[[رده:پروژه کتاب]]
۲۱٬۳۳۳

ویرایش