ویکی امام خمینی:نوشتار پیشنهادی/۲۰۲۳/۹: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:دانشنامه امام‌خمینی.jpg|چپ|180px]]
[[پرونده:امام‌خمینی در حال پیاده شدن از هواپیما در بازگشت به ایران.jpg|چپ|180px]]
'''[[دانشنامه امام‌خمینی]]'''، دانشنامه‌ای درباره [[امام‌خمینی]] بنیانگذار [[نظام جمهوری اسلامی ایران]] است. موضوع و قلمرو اصلی این دانشنامه، عبارت است از: نشان‌دادن زندگی و شخصیت فردی و خانوادگی، شخصیت حوزوی و علمی، آثار، اماکن، نهادها و مؤسسه‌ها، اشخاص و اعلام و رویدادهای مرتبط با امام‌خمینی و آثار درباره ایشان، تبیین و تدوین دیدگاه‌های علمی ایشان در حوزه‌های مختلف علوم اسلامی، نیز گزارش سیر مبارزات و رهبری سیاسی ایشان در دوران مبارزه، پیروزی و ده سال رهبری [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب]] و نظام اسلامی ایران.


دانشنامه امام‌خمینی در مجموع تلاشی گسترده از سوی چندصد نفر از عالمان، پژوهشگران، نویسندگان، مدیران و مجریان در بخش‌های مختلف مدیریت علمی و اجرایی، نگارش، ارزیابی، بازنویسی، بررسی‌ها و بازبینی‌های فردی و گروهیِ چندباره و ویرایش علمی و فنی و خدمات حروف‌زنی و تصاویر است که در دو مرحله دانشنامه مکتوب و دانشنامه اینترنتی ([[ویکی امام‌خمینی]]) طراحی شده است. دانشنامه مکتوب امام‌خمینی طی بیش از پانزده سال فعال و نیمه‌فعال و نیز چند سال رکود و توقف، در راستای شناساندن نسبی «زندگی، شخصیت، اندیشه و عمل» امام‌خمینی، با مدیریت و سرویراستاری آیت‌الله سیدضیاء مرتضوی سامان یافته و در سال ۱۴۰۰ به چاپ رسیده است.  
'''دهه فجر انقلاب اسلامی'''، فاصله زمانی ورود [[امام‌خمینی]] به ایران تا سقوط [[نظام سلطنتی|رژیم شاهنشاهی]]؛ ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷.


این دانشنامه دارای ۸۶۲ مدخل اصلی و بیش از ۵۰۰ مدخل ارجاعی، ازجمله برخی عنوان‌های مترادف است و افزون بر مجموعه تصاویر پایانی که شامل ۲۶۴ صفحه تصویر برگزیده است، بیش از یک‌سوم مقاله‌های آن مصور است. این دانشنامه با بیش از ۳میلیون و ۳۷۰هزار کلمه، در ۶۸۰۰صفحه کوشیده است ابعاد مختلف زندگی شخصی، ویژگی‌های شخصیتی، دیدگاه‌ها و عملکرد امام‌خمینی و مسائل پیرامونی و افراد مرتبط با ایشان را در حوزه‌های مختلف به شکل مستند، با تکیه بر منابع فراوان نشان دهد؛ نیز بخش‌های اندیشه‌ای را افزون بر مستندسازی علمی، با دیدگاه‌های دیگران بسنجد و پیشینه و ابعاد مختلف آن و تمایزهای قابل توجه آن را بنمایاند.                                                                                                               '''[[دانشنامه امام‌خمینی|ادامه]]'''
[[امام‌خمینی]] در ساعت ۹:۳۰ دقیقه صبح ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ وارد [[ایران]] شد و [[مردم]] استقبال گسترده‌ای از ایشان کردند. ایشان در آغاز ورود به ایران و در سخنرانی [[بهشت زهرا(س)]]، با تشکر از فداکاری ملت و [[انتقاد]] از عملکرد [[رژیم پهلوی]] که به نام اصلاح و تجدد، کشور را به گرداب فساد کشانده است، اساس [[نظام سلطنتی|رژیم سلطنتی]] تحمیلی را برخلاف [[عقل (قوه ادراک)|عقل]] و قانون دانست و بر همین اساس دولت‌ها و مجلس‌های دست‌نشانده و فرمایشی این رژیم مانند [[مجلس شورای ملی]]، [[مجلس سنا]] و مؤسسان را غیرقانونی خواند. ایشان در این سخنرانی، ضمن هشدار به ملت دربارهٔ بازگشت سلطه [[محمدرضا پهلوی]] و تأکید بر لزوم [[وحدت|حفظ وحدت]] و ادامه [[انقلاب اسلامی ایران|نهضت]] تا سقوط کامل رژیم پهلوی و کوتاهی دست [[اجانب|بیگانگان]] از کشور، اعلام کرد به پشتوانه رأی و اعتماد [[مردم]]، دولت تعیین می‌کند. ایشان همچنین با اندرز و اتمام حجت به ارتش دربارهٔ بازگشت به سوی مردم، از نظامیانِ پیوسته به مردم به‌خصوص افسران نیروی هوایی قدردانی کرد.
 
یکی از مهم‌ترین مباحث [[شورای انقلاب اسلامی|شورای انقلاب]] از نخستین روز [[بازگشت امام‌خمینی]]، تعیین نخست‌وزیر [[دولت موقت]] بود. این امر در جلسه ۱۴ بهمن با حضور امام‌خمینی محقق شد و با پیشنهاد اعضای شورا و موافقت ایشان، [[مهدی بازرگان]]، مأمور تشکیل دولت موقت گردید.
 
نیز در دهه فجر جشنواره‌های مختلف هنری، فرهنگی و ورزشی برگزار شده است؛ ازجمله نخستین جشنواره تئاتر انقلاب اسلامی و جشنواره ورزشی بزرگداشت انقلاب اسلامی، از ۵ تا ۱۵ بهمن ۱۳۶۰ در کرمان برگزار شد؛ همچنین به پیشنهاد شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، در سال ۱۳۶۰، بانگ «الله اکبر» در شب پیروزی انقلاب اسلامی در سراسر کشور طنین‌انداز شد. از سال ۱۳۶۱ جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی نوعاً با نام‌گذاری هر یک از این ده روز به نامی خاص تا به امروز برگزار می‌شود. در این سال برای نخستین بار هفته فیلم یا جشنواره ملی نمایش فیلم سینمایی نیز برگزار شد و تا امروز، در رشته‌های فیلم، موسیقی و تئاتر به صورت ملی و بین‌المللی ادامه یافته است.
 
                                                                                                            '''[[دهه فجر انقلاب اسلامی|ادامه]]'''
۲۱٬۱۶۶

ویرایش