صفحهٔ اصلی
امامخمینی معتقد بود پهلوی به اسم آزادی، شخصیت، عزت و شرافت زن را هدف گرفته و مفاسد اخلاقی را در میان زنان رواج داده است؛ درحالیکه زن، مربی جامعه است و سعادت و شقاوت کشورها بسته به وجود اوست.
بنابراین مراکزی برای تعلیم و تربیت اسلامی زنان تأسیس شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی امامخمینی با ایجاد مکتب خواهران، بر این نکته تأکید کرد که علوم مطلقاً، بهویژه علوم اسلامی، ویژه قشر خاصی نیست و بانوان ایران میتوانند ضمن پیشتازبودن در تعلیم و تربیت جامعه، همدوش مردان در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی، شرکت و به اسلام و مسلمین خدمت کنند.
هدف از تأسیس مکتب خواهران که با نام جامعةالزهراء(س) کار خود را آغاز کرد، معرفی و اشاعه فرهنگ و معارف اسلام با استفاده از روشهای تعلیم و تربیت اسلامی است تا زنانی اندیشمند، اسلامشناس و الگو برای دیگر زنان مسلمان در داخل و خارج کشور تربیت کند...
- نامه به سید عبدالرضا حجازی جهت مسجد دولاب تهران (۱۳۴۳)
- پیام به استادان، دانشجویان و دانش آموزان؛ کوشش دشمن جهت زدودن اسلام (۱۳۵۸)
- بیانات در جمع فرهنگیان لنگرود؛ رفع خرابیها با همت ملت (۱۳۵۸)
- پیام رادیو- تلویزیونی؛ به ملت ایران در آغاز سال تحصیلی؛ حمله صدام به ایران (۱۳۵۹)
- پیام به ملت ایران در سالگرد آغاز جنگ تحمیلی؛ جنایات صدام و امریکا در ایران (۱۳۶۱)
- پیام به ملت ایران؛ قدردانی از رزمندگان و ملت ایران (۱۳۶۱)
- بیانات در جمع وزیر صنایع و معاونین؛ قطع وابستگی و استقلال اقتصادی (۱۳۶۱)
- پیام به ملت ایران به مناسبت هفته جنگ تحمیلی؛ حمایت ابرقدرتها از متجاوز (۱۳۶۲)
- پیام به ملت ایران به مناسبت هفته دفاع مقدس؛ تجلیل از رزمندگان و شهدا (۱۳۶۶)
- … ازجمله آسیبهایی که از نظر امامخمینی جامعه انسانی و اسلامی را تهدید میکند، مواردی مانند فقر، تبعیض، ظلم، فساد، اعتیاد و هرجومرج است.
- … از نگاه امامخمینی در برابر عدالت اجتماعی که از ویژگیهای جامعه مطلوب است، تبعیض و اختلاف طبقاتی، از بزرگترین ویژگیهای جامعه نامعتدل است.
- … حکومت اسلامی در حقیقت با هدف قطع ریشه ظلم به وجود میآید و زمامدار آن نباید و نمیتواند ستم کند.
- ... امامخمینی همواره نسبت به مسئله فساد حساس بود و چه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و چه پس از پیروزی انقلاب، در مقاطع مختلف، درباره فساد هشدار میداد.