سازمان مجاهدین خلق ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۳۲: خط ۳۲:
}}
}}


'''سازمان مجاهدین خلق ایران'''، تشکیلاتی سیاسی با اندیشه‌های التقاطی همراه با [[مبارزه مسلحانه]] علیه [[نظام جمهوری اسلامی ایران]].
'''سازمان مجاهدین خلق ایران'''، تشکیلاتی سیاسی با اندیشه‌های [[التقاط|التقاطی]] همراه با [[مبارزه مسلحانه]] علیه [[نظام جمهوری اسلامی ایران]].
 
سازمان مجاهدین خلق، در سال ۱۳۴۴ با تشخیص ضرورت تشکیل سازمانی مخفی و متشکل با ایدئولوژی اسلامی برای مبارزه با امپریالیسم تشکیل شد. مشی مسلحانه و ایدئولوژی [[التقاط|التقاطی]]، مراحل مختلفی را در سال‌های پیش از انقلاب و بعد از آن برای سازمان رقم زد.
 
عملکرد پیش از [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب]] سازمان، در سه‌مرحله قابل بررسی است: ۱. از تأسیس تا ضربۀ ۱۳۵۰؛ ۲. از ۱۳۵۰-۱۳۵۴ (دورۀ رکود)؛ ۳. از ۱۳۵۴ (اعلام تغییر ایدئولوژی)-۱۳۵۷.
 
پس از پیروزی انقلاب، بخش مسلمان سازمان به رهبری مسعود رجوی، سیاست دوگانه‌ای در برابر نظام در پیش گرفت و در نهایت نیز به‌طور رسمی مبارزه مسلحانه با جمهوری اسلامی را اعلام کرد. بعد از شکست داخلی سازمان و خروج تشکیلات به خارج از کشور، رجوی سازمان را از تشکیلاتی سیاسی‌مذهبی، به فرقه‌ای مذهبی‌مافیایی فروکاست.
 
[[امام‌خمینی]] با اعتقاد به نگاه التقاطی و تک‌بعدی سازمان به [[دین]]، در هیچ برهه‌ای از انقلاب، سازمان را تأیید نکرد.


== پیشینه ==
== پیشینه ==
خط ۲۱۴: خط ۲۲۲:
[[رده:مقاله‌های دارای تصویر]]
[[رده:مقاله‌های دارای تصویر]]
[[رده:احزاب سیاسی]]
[[رده:احزاب سیاسی]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
۱۴٬۹۸۸

ویرایش