هنر: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۳۶۴ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۸ مرداد ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''هنر'''، آفرینشِ زیبایی و خلاقیت ذهنی هنرمند و نقش هنرمندان.
'''هنر'''، آفرینشِ زیبایی و خلاقیت ذهنی هنرمند و نقش هنرمندان.
از نظر [[امام‌خمینی]]، هنر، به هنر متعهد و غیر متعهد قابل تقسیم است و هنر متعهد، هنری است که قصد ارتقای معنوی انسان معاصر را داشته باشد و باورهای دینی و اعتقادات را نشان دهد. ایشان هنر را در خدمت [[تربیت]] و رشد سالم اخلاقی و علمی جامعه می‌خواست.
از نگاه امام‌خمینی [[فرهنگ]] و هنر در دوره پهلوی محتوای خود را از دست داده و به ابتذال کشیده شده بود؛ لذا با مخالفت ایشان روبه‌رو شد. ایشان با اصل هنر و مظاهر آن، ازجمله [[سینما]]، [[رادیو]] و [[تلویزیون]] که به حال ملت مفید و باعث تربیت درست و رشد جوانان باشد، مخالفتی نداشت، بلکه با فحشا و عقب‌ماندگی جوانان و اینکه این رسانه‌ها به مراکز فحشا تبدیل شده، در خدمت بیگانگان قرار گیرند، مخالف بود. لذا، هنر متعهد در نگاه ایشان، باید نشان‌دهنده نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و نظامی بوده، ترسیم‌گر روشنِ [[عدالت اجتماعی|عدالت]] و شرافت و انصاف و تجسیم تلخکامی گرسنگانِ مغضوبِ قدرت و پول باشد.
امام‌خمینی با نگاه عرفانی خود، [[رزمندگان اسلام]] را هنرمندان واقعی می‌دانست که شهادت‌شان، هنر و سرمایه‌ای زوال‌ناپذیر است و خون هنرمندان فرزانه در جبهه عشق و [[شهادت]]، هنری بود که به تناسب عظمت [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]]، جان زیباپسندان را معطر می‌ساخت.
امام‌خمینی خودُ روحی لطیف داشت و از منظر عرفان که همزاد هنر است، به مقوله هنر می‌نگریست. ایشان خود هنرمند و هنرشناس بود و از میان هنرها به خوشنویسی، [[شعر]] و نثر می‌پرداخت.


== مفهوم‌شناسی ==
== مفهوم‌شناسی ==
خط ۱۱۱: خط ۱۲۰:
[[رده:مقاله‌های بی‌نیاز از جعبه اطلاعات]]
[[رده:مقاله‌های بی‌نیاز از جعبه اطلاعات]]
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:نیازمند ارزیابی]]