اسلام: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۱۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۲ مرداد ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۶: خط ۳۶:
'''اسلام'''، آخرین و کامل‌ترین دین الهی و ابلاغ‌شده توسط پیامبر خاتم، [[پیامبر اکرم(ص)|حضرت محمدبن‌عبدالله(ص)]].
'''اسلام'''، آخرین و کامل‌ترین دین الهی و ابلاغ‌شده توسط پیامبر خاتم، [[پیامبر اکرم(ص)|حضرت محمدبن‌عبدالله(ص)]].


 
[[امام‌خمینی]] ماهیت و حقیقت اسلام به معنای عام را انقیاد و تسلیم و [[خضوع و خشوع|خضوع]] می‌داند و اسلام به معنای خاص را مکتب جامع و کاملی می‌داند که تمام جوانب نیاز بشری را در نظر گرفته است. از دیدگاه ایشان آنچه در حقیقت اسلام معتبر است، اعتقاد به اصول سه‌گانه [[توحید (فلسفه و کلام)|توحید]]، [[نبوت]] و [[معاد]] (بنابر احتمالی در اخیر) است و دیگر عقاید و احکام، نقشی در حقیقت اسلام ندارند. بنابراین اگر کسی تنها به همین سه اصل معتقد باشد، با گفتن شهادتین در جرگه مسلمانان قرار می‌گیرد.
امام‌خمینی ماهیت و حقیقت [[اسلام]] به معنای عام را انقیاد و تسلیم و خضوع می‌داند و اسلام به معنای خاص را مکتب جامع و کاملی می‌داند که تمام جوانب نیاز بشری را در نظر گرفته است. از دیدگاه ایشان آنچه در حقیقت اسلام معتبر است، اعتقاد به اصول سه‌گانه [[توحید (فلسفه و کلام)|توحید]]، [[نبوت]] و [[معاد]] (بنابر احتمالی در اخیر) است و دیگر عقاید و احکام، نقشی در حقیقت اسلام ندارند. بنابراین اگر کسی تنها به همین سه اصل معتقد باشد، با گفتن شهادتین در جرگه مسلمانان قرار می‌گیرد.  


امام‌خمینی مجموعه آموزه‌های اسلام را همانند دیگر اندیشمندان به سه بخش تقسیم می‌کند: عقاید؛ اخلاق و احکام.
امام‌خمینی مجموعه آموزه‌های اسلام را همانند دیگر اندیشمندان به سه بخش تقسیم می‌کند: عقاید؛ اخلاق و احکام.


امام‌خمینی علاوه بر اینکه منابع اسلام را [[قرآن]]، [[سنت]]، [[عقل (قوه ادراک)|عقل]] و اجماع می‌داند، بر این باور است بعضی از احکام و حقایق در اسلام فطری است. مهم‌ترین اصول اعتقادی اسلام که به اصول دین معروف است که عبارتند از: توحید و اعتقاد به یگانگی خداوند؛ نبوت و معاد. امام‌خمینی در اینکه معاد جزء اصول این باشد تردید کرده و آن را بنابر احتمالی داخل در اصول دین شمرده است. عدل و امامت نیز نزد شیعه از اصول دین یا مذهب به‌شمار می‌رود.
امام‌خمینی علاوه بر اینکه منابع اسلام را [[قرآن]]، [[سنت]]، [[عقل (قوه ادراک)|عقل]] و اجماع می‌داند، بر این باور است بعضی از احکام و حقایق در اسلام فطری است. مهم‌ترین اصول اعتقادی اسلام که به اصول دین معروف است که عبارتند از: [[توحید (فلسفه و کلام)|توحید]] و اعتقاد به یگانگی خداوند؛ [[نبوت]] و [[معاد]]. امام‌خمینی در اینکه معاد جزو اصول دین باشد تردید کرده و آن را بنابر احتمالی داخل در اصول دین شمرده است. [[عدل الهی|عدل]] و [[امامت]] نیز نزد شیعه از اصول دین یا مذهب به‌شمار می‌رود.


از مجموع روایاتی که به بیان ارکان عملی اسلام پرداخته‌اند به دست می‌آید که [[نماز]]، زکات، روزه، حج، [[جهاد و دفاع|جهاد]]، ولایت، [[امر به معروف و نهی از منکر]] مهم‌ترین یا از مهم‌ترین ارکان عملی اسلام هستند.
از مجموع روایاتی که به بیان ارکان عملی اسلام پرداخته‌اند به دست می‌آید که [[نماز]]، زکات، روزه، [[حج ابراهیمی|حج]]، [[جهاد و دفاع|جهاد]]، ولایت، [[امر به معروف و نهی از منکر]] مهم‌ترین یا از مهم‌ترین ارکان عملی اسلام هستند.


اسلام به‌عنوان آخرین دین الهی دارای ویژگی‌هایی است که آن را از ادیان موجود تحریف شده متمایز می‌کند؛ ازجمله: جامعیت اسلام؛ جاودانگی و پویایی اسلام؛ برقراری [[عدالت (ابهام‌زدایی)|عدالت]]؛ اعتدال و میانه‌روی؛ مطابقت با [[فطرت]]؛ سهل و آسان‌بودن؛ دعوت به [[وحدت]] و برادری؛ لغو امتیازها و تعصب‌های قومی؛ اهداف اسلام و تعامل اسلام با ادیان و جوامع بشری.
اسلام به‌عنوان آخرین دین الهی دارای ویژگی‌هایی است که آن را از ادیان موجود تحریف شده متمایز می‌کند؛ ازجمله: جامعیت اسلام؛ جاودانگی و پویایی اسلام؛ برقراری [[عدالت اجتماعی|عدالت]]؛ اعتدال و میانه‌روی؛ مطابقت با [[فطرت]]؛ سهل و آسان‌بودن؛ دعوت به [[وحدت]] و برادری؛ لغو امتیازها و تعصب‌های قومی؛ اهداف اسلام و تعامل اسلام با ادیان و جوامع بشری.


== معنای لغوی و اصطلاحی ==
== معنای لغوی و اصطلاحی ==
۲۰٬۴۴۵

ویرایش