قاضی‌سعید قمی: تفاوت میان نسخه‌ها

۲۷ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۸ مرداد ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۲: خط ۳۲:
'''قاضی‌سعید قمی'''، حکیم و عارف بزرگ [[شیعه]] دوره [[صفویه]] و مورد توجه [[امام‌خمینی]].
'''قاضی‌سعید قمی'''، حکیم و عارف بزرگ [[شیعه]] دوره [[صفویه]] و مورد توجه [[امام‌خمینی]].


محمدسعید قمی معروف به قاضی‌سعید قمی، [[حکما|حکیم]] و [[عرفا|عارف]] بزرگ شیعی در [[صفویه|دوره صفویه]] است. وی از شاگردان رجبعلی تبریزی است که در شکل­‌گیری شخصیت علمی و فکری قاضی‌سعید قمی دخالت عمده‌­ای داشت.


محمد سعید قمی معروف به قاضی‌سعید قمی، [[حکما|حکیم]] و [[عرفا|عارف]] بزرگ شیعی در دوره صفویه است. وی از شاگردان رجبعلی تبریزی است که در شکل­‌گیری شخصیت علمی و فکری قاضی‌سعید قمی دخالت عمده­ای داشت.
قاضی‌سعید آثار ارزشمندی بر جای گذاشته است. بیشتر آثار وی شرح احادیث و به زبان عربی نگاشته شده است. در آثار وی مطلب یکنواخت و در یک سطح نوشته نشده و گاهی گرفتار سستی شده‌­اند. و علت آن این است که وی از مشرب‌های مختلفی متأثر بوده است.


قاضی‌سعید آثار ارزشمندی بر جای گذاشته است. بیشتر آثار وی شرح احادیث و به زبان عربی نگاشته شده است. در آثار وی مطلب یکنواخت و در یک سطح نوشته نشده و گاهی گرفتار سستی شده‌­اند. و علت آن این است که وی از مشرب­های مختلفی متأثر بوده است.
[[امام‌خمینی|امام­‌خمینی]] از او با کمال احترام و بزرگی  یاد کرده و وی  را با القابی چون شیخ العرفاء الکاملین و قدوة اصحاب القلوب و السالکین یاد کرده است. و از آنجا که امام‌­خمینی کتاب الفوائد الرضویه قاضی‌سعید را در بردارنده اسراری می­‌داند که نیاز به شرح و توضیح دارد،  بر آن تعلیقه زده و اسرار آن را آشکار کرده است. امام‌خمینی نقدهای علمی بسیاری به قاضی‌سعید وارد کرده است از جمله آنها: نظریه اشتراک لفظی است.


[[امام‌خمینی|امام­‌خمینی]] از او با کمال احترام و بزرگی  یاد کرده و وی  را با القابی چون شیخ العرفاء الکاملین و قدوة اصحاب القلوب و السالکین یاد کرده است. و از آنجا که امام ­خمینی کتاب الفوائد الرضویه قاضی‌سعید را در بردارنده اسراری می­داند که نیاز به شرح و توضیح دارد،  بر آن تعلیقه زده و اسرار آن را آشکار کرده است. امام خمینی نقدهای علمی بسیاری به قاضی‌سعید وارد کرده است از جمله آنها: نظریه اشتراک لفظی است.
به باور امام‌خمینی که قاضی‌سعید تا بدانجا پیش رفته که اسمای مشترک میان حق و خلق را مشترک لفظی می‌داند. همچنین قاضی‌سعید، قائل به الهیات سلبی است و صفات ثبوتی را از حق تعالی نفی و همه [[اسما و صفات|صفات]] را به معنای سلبی برگردانده است.
 
به باور امام خمینی که قاضی‌سعید تا بدانجا پیش رفته که اسمای مشترک میان حق و خلق را مشترک لفظی می­داند. همچنین قاضی‌سعید، قائل به الهیات سلبی است و [[اسما و صفات|صفات]] ثبوتی را از حق تعالی نفی و همه صفات را به معنای سلبی برگردانده است.


== زندگی‌نامه ==
== زندگی‌نامه ==
۲۱٬۳۳۶

ویرایش