بسیج در اندیشه امامخمینی (کتاب): تفاوت میان نسخهها
(اصلاح ارقام، اصلاح نویسههای عربی) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲۸ فروردین ۱۴۰۳، ساعت ۲۱:۳۱
بسیج در اندیشه امامخمینی دفتر بیست و نهم از آثار موضوعی تبیانها است که توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی استخراج و تنظیم شده و توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج به چاپ رسیده است. تاریخچه بسیج، اهداف و مأموریتهای بسیج مردمی، تبیین جایگاه و منزلت بسیجیان، مسئولیتهای اخلاقی بسیجیان، تأثیرات بسیج مردمی در انقلاب و نقش بسیج مردمی در جنگ تحمیلی؛ مباحث این مجموعه را تشکیل میدهد.
محتوا
تبیان مجموعه آثاری است که در هر مجلد از آن مواضع و رهنمودهای امامخمینی با استناد به تألیفات ایشان، صحیفه امام و صحیفه نور درباره موضوع خاص، گردآوری و منتشر شده است.[۱] و دفتر بیست و نهم آن به «بسیج در اندیشه امامخمینی» اختصاص دارد. امامخمینی که همیشه بر نقش مردم و اهمیت حیاتی آن در تأمین سلامت و موفقیت نظام تأکید میکردند، با درایت خاصی در آذرماه ۱۳۵۸، طی بیاناتی ضرورت تشکیل مدرسۀ عشق یا همان بسیج مستضعفان را اعلام فرمودند. برکات این نهاد مردمی، در طی بحرانهای سالهای اولیه انقلاب و جنگ تحمیلی و بعد از آن به سراسر مملکت اسلامی ما رسید، و فضای آن را معطر ساخت و انقلاب و جنگ را به نفع اسلام و مسلمانان به پایان رسانید؛ و اینهمه جز در پرتو جهان بینی و تدبیر امامخمینی و حضور نیروهای مردمی و پیوند الهی آنان با رهبری حاصل نشد.[۲] در اندیشۀ امامخمینی بسیج یک نهادی است اجتماعی با ابعاد متعدد. در این نگرش، بسیج دیگر صرفاً سازمانی نظامی نیست که فقط در زمان جنگ و برای دفاع در مقابل دشمن شکل گرفته باشد، بلکه نهادی است وسیع و پاسخگوی نیازهای اساسی و حیاتی جامعه؛ و با اجزای دیگر نظام، چنان هماهنگی و پیوندی دارد که انفصال آن جز با انحلال جامعۀ اسلامی متصور نیست.[۳] ==ساختار== مجموعۀ حاضر که به همت مهدی مرندی تدوین شده، در شش فصل گرد آمده است:
- فصل اول، به تاریخچه بسیج در صدر اسلام، قبل از پیروزی انقلاب و بعد از آن اختصاص دارد.
- فصل دوم، به اهداف و مأموریتهای بسیج مردمی میپردازد که بخشی از این مأموریتها در انقلاب و دفاع مقدس انجام یافته، و بخش دیگر آن را باید مسلمانان داخل و خارج کشور دنبال کنند.
- فصل سوم، به تبیین جایگاه و منزلت بسیجیان اختصاص یافته است.
- فصل چهارم، به مسئولیتهای اخلاقی بسیجیان پرداخته است.
- فصل پنجم، به تأثیرات بسیج مردمی در انقلاب اختصاص دارد.
- فصل ششم هم، به نقش بسیج مردمی در جنگ تحمیلی اختصاص پیدا کرده است.[۴]
ویژگی
در تنظیم قطعات منتخب هر یک از فصول و عنوانهای فرعی، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از طرف امام ملاک عمل بوده است نه توالی منطقی مطالب و مشخصات کامل مآخذ براساس شماره مسلسل مندرج در پایان هر فیش در انتهای کتاب آورده شده است.[۵] این کتاب بارها چاپ شده و چاپ پنجم آن سال ۱۳۹۰ش میباشد.
پانویس
- ↑ مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، دانشنامه امامخمینی، ۱۴۰۰ ش، ج۳، ص۲۳۶؛ مستوفی، حسین، تبیانها، مجله حضور، ۱۳۹۱ ش، شماره ۸۳
- ↑ مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، ۱۳۹۰ش، بسیج در اندیشه امامخمینی، مقدمه، الف.
- ↑ مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، ۱۳۹۰ش، بسیج در اندیشه امامخمینی، مقدمه، ب.
- ↑ مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، ۱۳۹۰ش، بسیج در اندیشه امامخمینی، مقدمه، و.
- ↑ پرتال امامخمینی، بسیج در اندیشه امامخمینی، ص صفر.
منابع
- مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، بسیج در اندیشه امامخمینی- تبیان آثارموضوعی (دفتر بیست و نهم)، تهران، مؤسسه چاپ و نشر عروج، چاپ پنجم، ۱۳۹۰ش.
- مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، پرتال امامخمینی، http://www.imam-khomeini.ir
- مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، دانشنامه امامخمینی، به کوشش سیدضیاء مرتضوی، تهران، ۱۴۰۰ش.
- مستوفی، حسین، تبیانها، مجموعهای ارزشمند، از سخنان امامخمینی، مجله حضور، شماره ۸۳، ۱۳۹۱ش.