مؤلفه‌های اندیشه سیاسی امام‌خمینی (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی امام خمینی
(اصلاح ارقام)
 
خط ۳۴: خط ۳۴:


== نویسنده ==
== نویسنده ==
گروه تحقیقات سیاسی در اسلام، در سال ۱۳۷۴ش با مدیریت رضا داوری اردکانی آغاز به کار کرد. با ادامه فعالیت پژوهشی در این گروه، وزارت علوم، با تأسیس رشته علوم سیاسی در مقطع دکتری موافقت کرد و با افزایش فعالیت‌های گروه، در سال ۱۳۸۶ش به پژوهشکده ارتقا یافت.<ref>پایگاه اینترنتی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، معرفی پژوهشکده.</ref>
گروه تحقیقات سیاسی در اسلام، در سال ۱۳۷۴ش با مدیریت رضا داوری اردکانی آغاز به کار کرد. با ادامه فعالیت پژوهشی در این گروه، وزارت علوم، با تأسیس رشته علوم سیاسی در مقطع دکتری موافقت کرد و با افزایش فعالیت‌های گروه، در سال ۱۳۸۶ش به پژوهشکده ارتقا یافت.<ref> «[https://www.ihcs.ac.ir/180/fa/page/2409 معرفی پژوهشکده»]»، پایگاه اینترنتی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی.</ref>


== اهمیت کتاب ==
== اهمیت کتاب ==
خط ۵۳: خط ۵۳:


== منابع ==
== منابع ==
گروه تحقیقات سیاسی اسلام، مؤلفه‌های اندیشه سیاسی امام‌خمینی، تهران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، چاپ اول، ۱۳۷۹.
{{منابع}}
 
* گروه تحقیقات سیاسی اسلام، مؤلفه‌های اندیشه سیاسی امام‌خمینی، تهران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، چاپ اول، ۱۳۷۹ش.
پایگاه اینترنتی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی.
*«[https://www.ihcs.ac.ir/180/fa/page/2409 معرفی پژوهشکده»]»، پایگاه اینترنتی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تاریخ درج مطلب: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ش.
https://www.ihcs.ac.ir/180/fa
{{پایان}}
 
[[رده:مقاله‌های ارزیابی‌شده/پروژه کتاب]]
[[رده:مقاله‌های ارزیابی‌شده/پروژه کتاب]]
[[رده:مقاله‌های بدون ناوبری]]
[[رده:مقاله‌های بدون ناوبری]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۲۱:۴۴

مؤلفه‌های اندیشه سیاسی امام‌خمینی (کتاب)
اطلاعات کتاب
عنوانمؤلفه‌های اندیشه سیاسی امام‌خمینی
نویسندهموسی نجفی
موضوعاندیشه سیاسی امام‌خمینی
سبکمجموعه مقالات
زبانفارسی
تعداد صفحات۳۳۰
اطلاعات نشر
ناشرپژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
محل نشرتهران
تاریخ نشر۱۳۷۹ش
نوبت چاپاول
شمارگان۲۲۰۰


مؤلفه‌های اندیشه سیاسی امام‌خمینی، در یکصدمین سال تولد امام‌خمینی و به همت گروه تحقیقات سیاسی اسلام در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شده است.

نویسنده

گروه تحقیقات سیاسی در اسلام، در سال ۱۳۷۴ش با مدیریت رضا داوری اردکانی آغاز به کار کرد. با ادامه فعالیت پژوهشی در این گروه، وزارت علوم، با تأسیس رشته علوم سیاسی در مقطع دکتری موافقت کرد و با افزایش فعالیت‌های گروه، در سال ۱۳۸۶ش به پژوهشکده ارتقا یافت.[۱]

اهمیت کتاب

مقدمه کتاب مؤلفه‌های اندیشه سیاسی امام‌خمینی، به قلم موسی نجفی، ضرورت پرداختن به زوایای اندیشه امام‌خمینی را از سوی جمعی از اندیشمندان مسلمان، روشن ساختن پویایی و عمق اندیشه ایشان در برابر فرهنگ غرب می‌داند؛ فرهنگی که می‌کوشد توانِ اندیشه دینی را برای زندگی و رشد و حیات مدنی بشر زیر سؤال ببرد.

ساختار

کتاب مؤلفه‌های اندیشه سیاسی امام‌خمینی، بعد از فهرست ابتدایی و مقدمه کوتاه، دربردارندۀ ۱۲ مقاله از اندیشمندان حوزه و دانشگاه است که هر یک از این مقالات، به یکی از زوایای اندیشه سیاسی امام‌خمینی می‌پردازد. از میان این ۱۲ مقاله، دو مقاله «مبانی اجتهاد از دیدگاه امام‌خمینی» و «نقش دانش اصول‌الفقه در معرفت سیاسی امام‌خمینی» با دیدگاه حوزوی و از منظر اجتهاد شیعی، به اندیشه سیاسی امام‌خمینی ورود کرده‌اند. سه مقاله «جنبش مشروطیت از دیدگاه امام»، «امام‌خمینی و نقد توسعه در اندیشه ترقی» و «پروتستانیسم اسلامی و نقد آن در کشف اسرار» در تحلیل اندیشه سیاسی امام‌خمینی، رویکردی تاریخی و سیاسی دارند. مقاله «طریقت جمع و کون جامع در تفکر سیاسی ولایی امام‌خمینی»، از زاویه نگاه عرفانی و فلسفی و حکمت سیاسی شیعه به اندیشه امام‌خمینی پرداخته است.

مقاله «مشروعیت اجتماعی ولایت فقیه در ایران» دیدگاهی جامعه‌شناسانه دارد. مقاله «جریان تکاملی آرا و آثار و رفتار سیاسی امام‌خمینی» ضمن پژوهش در آثار و منابع فکری سیاسی امام‌خمینی، شیوه و سیرۀ ایشان را در مسائل اجتماعی و سیاسی از نظر دور نداشته است و اصولی را برای نظام‌سازی بعد از انقلاب بیان کرده است. مقاله «وحدت دین و سیاست و نفی سکولاریسم در اندیشه حکومتی امام‌خمینی» نیز با بیان جملات امام‌خمینی دربارۀ دین و سیاست، نقطۀ مقابل این تفکر را نقد کرده است. مقاله «امام‌خمینی و احیای تفکر اسلامی در خصوص ولایت» با نگاهی به نهضت‌های احیاگری دینی در جهان امروز، به برخی از شبهه‌های موجود، پاسخ گفته است. در نهایت مقاله «مقدمه‌ای بر ادبیات سیاسی امام‌خمینی» با بررسی زبان و ادبیات سیاسی امام‌خمینی در بیان نظریه‌های ایشان، اصول این گفتار را در متون و افکار امام‌خمینی بیان کرده است.[۲]

کتابنامه هر مقاله در پایان مقاله آمده است. برخی از مقالات فهرست منابع پایانی ندارند و ارجاعات فقط در پاورقی است.

وضعیت نشر

کتاب مؤلفه‌های اندیشه سیاسی امام‌خمینی، در سال ۱۳۷۹ش، در ۳۳۰ صفحه، با شمارگان۲۲۰۰ نسخه و به همت گروه تحقیقات سیاسی اسلام در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تهران منتشر شد.

پانویس

  1. «معرفی پژوهشکده»»، پایگاه اینترنتی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی.
  2. گروه تحقیقات سیاسی اسلام، مؤلفه‌های اندیشه سیاسی، ص پنج-شش.

منابع

  • گروه تحقیقات سیاسی اسلام، مؤلفه‌های اندیشه سیاسی امام‌خمینی، تهران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، چاپ اول، ۱۳۷۹ش.
  • «معرفی پژوهشکده»»، پایگاه اینترنتی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تاریخ درج مطلب: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ش.