سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی امام خمینی
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
خط ۱: خط ۱:


'''درآمدی بر رهبری سیاسی امام‌خمینی، با تأکید بر عمل نهادی، مدیریت نخبگان و رابطۀ مردمی'''، حاصل طرح پژوهشی مشترک بین مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی و گروه پژوهشی علوم سیاسی جهاد دانشگاهی است.
سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی (کتاب)


== مؤلف ==
شناسه
سیدرضا شاکری، نویسندۀ کتاب، عضو هیئت علمی پژوهشکدۀ مطالعات فرهنگی و اجتماعی و دارای حداقل ۵ مقالۀ تخصصی ژورنالی در مجلات داخلی است. این مقالات، بیشتر در موضوعات فلسفه سیاسی، نظریه سیاسی، تجدد و سیاست نوشته شده است (پایگاه اینترنتی سیویلیکا، صفحۀ سیدرضا شاکری).
کتاب «سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی»، به همت معاونت پژوهشی پژوهشگاه امام‌خمینی و انقلاب اسلامی تدوین شده است.
مؤلف
علی عزیزی، نویسندۀ کتاب، با مدرک دکتری ادبیات فارسی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران است و آثاری از او در قالب کتاب و مقاله ثبت شده است (پایگاه اینترنتی سیویلیکا، صفحۀ علی عزیزی؛ شبکۀ جامع کتاب).
اهمیت کتاب
اندیشه و کلام امام‌خمینی، به آثار ایشان سبک نگارشی متفاوتی بخشیده است. هدف سبک‌شناسی این است که تناسب بارز عناصر سبکی زبان را در متن نشان دهد. از رهگذر سبک‌شناسی یک اثر، شخصیت نویسنده و بسیاری از جنبه‌های ذهنی او مشخص می‌شود. سبک یک اثر ادبی، بیان بی‌واسطۀ شخصیت روان‌شناختی نویسنده است (عزیزی، سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی، ص ۲).
ساختار
کتاب «سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی»، شامل فهرست مطالب، پیشگفتار، چهارفصل مستقل، نتیجه‌گیری و در نهایت کتابنامه و نمایه‌های موضوعی است. فصول چهارگانۀ کتاب، از این قرارند: ۱. کلیات و مفاهیم (سبک، نامه)؛ ۲. ساختار نامه‌های سیاسی امام‌خمینی؛ ۳. تحلیل سبک نحوی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی؛ ۴. تحلیل سبک واژگانی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی (عزیزی، سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی، فهرست مطالب).
وضعیت نشر
کتاب «سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی»، با ۱۶۲ صفحه و شمارگان ۵۰۰ نسخه، در سال ۱۳۹۹ منتشر شده است. ناشر این اثر معاونت پژوهشی پژوهشگاه امام‌خمینی و انقلاب اسلامی، چاپ و نشر عروج است (عزیزی، سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی، مشخصات نشر).
منابع کتاب
در بخش کتابنامه، نوینده نام و مشخصات ۴۶ کتاب و مأخذ فارسی را ذکر کرده است (عزیزی، سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی، ص ۱۵۵-۱۵۷).


== اهمیت کتاب ==
منابع
اهمیت و ضرورت رهبری سیاسی واضح است. در دورۀ کنونی و در پرتو امر توسعه برای ایران و نیز موقعیت ایران در خاور میانه، موضوعیت رهبری سیاسی اهمیتی دو چندان می‌یابد. در الگوهای جدید، بر بعد انسانی رهبری سیاسی تأکید می‌شود. به این معنی که رهبران فقط با نقش‌های دولتی و نهادهای سیاسی سروکار ندارند، بلکه اساساً با انسان مواجه‌اند. توسعه به مثابه یک موقعیت مستمر ملی، منطقه‌ای و جهانی، اهمیت رهبری سیاسی را از نو به میان می‌آورد (شاکری، درآمدی بر رهبری سیاسی امام‌خمینی، ص ۱۲-۱۶).
عزیزی، علی، سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی، تهران، پژوهشگاه امام‌خمینی و انقلاب اسلامی، معاونت پژوهشی، چاپ اول، ۱۳۹۹ش.
 
== ساختار ==
کتاب «درآمدی بر رهبری سیاسی امام‌خمینی» پس از فهرست مطالب و پیشگفتار، شامل ۵ فصل است: ۱. روش‌شناسی و تدوین مؤلفه‌های رهبری سیاسی؛ ۲. زمینه‌های فکری، تاریخی و اجتماعی-سیاسی رهبری سیاسی؛ ۳. ابعاد عمل نهادی در فرایند رهبری سیاسی؛ ۴. مدیریت بر نخبگان سیاسی؛ ۵. امام‌خمینی و رابطۀ مردمی. هر فصل، مقدمه و نتیجه‌گیری جداگانه دارد. در پایان هم پیگفتار، پیشنهادها و فهرست منابع و مآخذ آمده است (شاکری، درآمدی بر رهبری سیاسی امام‌خمینی، فهرست مطالب).
 
در بخش کتابنامه، نویسنده از ۷۸ منبع (کتاب، مقاله و روزنامه) فارسی و ۷۷ منبع انگلیسی نام برده است و مشخصات آنها را ذکر کرده است (شاکری، درآمدی بر رهبری سیاسی امام‌خمینی، ص ۲۵۱-۲۶۵).
 
== وضعیت نشر ==
کتاب «درآمدی بر رهبری سیاسی امام‌خمینی، با تأکید بر عمل نهادی، مدیریت نخبگان و رابطۀ مردمی»، که با همکاری مشترک مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی و گروه پژوهشی علوم سیاسی جهاد دانشگاهی تدوین شده است، در سال ۱۳۹۷ با ۳۶۵ صفحه و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه منتشر شد. ناشر این اثر مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، نشر عروج است (شاکری، درآمدی بر رهبری سیاسی امام‌خمینی، مشخصات نشر). چاپ دیگری از این کتاب، به دست نیامد.
 
== منابع ==
شاکری، رضا، درآمدی بر رهبری سیاسی امام‌خمینی، با تأکید بر عمل نهادی، مدیریت نخبگان و رابطۀ مردمی، تهران، مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، نشر عروج، چاپ اول، ۱۳۹۷ش.
پیوندها
پیوندها
پایگاه اینترنتی سیویلیکا، صفحۀ سیدرضا شاکری؛ تاریخ بازدید: ۲۴/۲/۱۴۰۳.
پایگاه اینترنتی سیویلیکا، صفحۀ علی عزیزی؛ تاریخ بازدید ۲۴/۲/۱۴۰۳.
https://civilica.com/
https://civilica.com/
 
شبکه جامع کتاب، گیسوم؛ تاریخ بازدید ۲۴/۲/۱۴۰۳.
[[رده:پروژه کتاب]]
https://www.gisoom.com/

نسخهٔ ‏۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۰۰:۰۰

سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی (کتاب)

شناسه کتاب «سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی»، به همت معاونت پژوهشی پژوهشگاه امام‌خمینی و انقلاب اسلامی تدوین شده است. مؤلف علی عزیزی، نویسندۀ کتاب، با مدرک دکتری ادبیات فارسی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران است و آثاری از او در قالب کتاب و مقاله ثبت شده است (پایگاه اینترنتی سیویلیکا، صفحۀ علی عزیزی؛ شبکۀ جامع کتاب). اهمیت کتاب اندیشه و کلام امام‌خمینی، به آثار ایشان سبک نگارشی متفاوتی بخشیده است. هدف سبک‌شناسی این است که تناسب بارز عناصر سبکی زبان را در متن نشان دهد. از رهگذر سبک‌شناسی یک اثر، شخصیت نویسنده و بسیاری از جنبه‌های ذهنی او مشخص می‌شود. سبک یک اثر ادبی، بیان بی‌واسطۀ شخصیت روان‌شناختی نویسنده است (عزیزی، سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی، ص ۲). ساختار کتاب «سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی»، شامل فهرست مطالب، پیشگفتار، چهارفصل مستقل، نتیجه‌گیری و در نهایت کتابنامه و نمایه‌های موضوعی است. فصول چهارگانۀ کتاب، از این قرارند: ۱. کلیات و مفاهیم (سبک، نامه)؛ ۲. ساختار نامه‌های سیاسی امام‌خمینی؛ ۳. تحلیل سبک نحوی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی؛ ۴. تحلیل سبک واژگانی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی (عزیزی، سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی، فهرست مطالب). وضعیت نشر کتاب «سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی»، با ۱۶۲ صفحه و شمارگان ۵۰۰ نسخه، در سال ۱۳۹۹ منتشر شده است. ناشر این اثر معاونت پژوهشی پژوهشگاه امام‌خمینی و انقلاب اسلامی، چاپ و نشر عروج است (عزیزی، سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی، مشخصات نشر).

منابع کتاب

در بخش کتابنامه، نوینده نام و مشخصات ۴۶ کتاب و مأخذ فارسی را ذکر کرده است (عزیزی، سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی، ص ۱۵۵-۱۵۷).

منابع عزیزی، علی، سبک‌شناسی نامه‌های سیاسی امام‌خمینی، تهران، پژوهشگاه امام‌خمینی و انقلاب اسلامی، معاونت پژوهشی، چاپ اول، ۱۳۹۹ش. پیوندها پایگاه اینترنتی سیویلیکا، صفحۀ علی عزیزی؛ تاریخ بازدید ۲۴/۲/۱۴۰۳. https://civilica.com/ شبکه جامع کتاب، گیسوم؛ تاریخ بازدید ۲۴/۲/۱۴۰۳. https://www.gisoom.com/