عزت‌الله مولایی‌نیا: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی امام خمینی
(اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
 
خط ۸: خط ۸:
منبع: «عزت‌الله مولایی‌نیا»، http://profs.qom.ac.ir/Portal/home/?person/24435/24755/27039
منبع: «عزت‌الله مولایی‌نیا»، http://profs.qom.ac.ir/Portal/home/?person/24435/24755/27039
[[رده:پروژه شاگردان2]]

نسخهٔ ‏۲۷ مهر ۱۴۰۳، ساعت ۲۰:۵۰

عزت‌الله مولایی‌نیا، از شاگردان درس ولایت‌فقیه امام‌خمینی.

عزت‌الله مولایی۲نیا در سال ۱۳۳۳ در رزن همدان به دنیا آمد. او دوره ابتدایی را در همدان به پایان رساند. سپس به تحصیل دروس حوزوی روی آورد و به همین منظور در سال ۱۳۴۶ راهی عراق شد و مقدمات و سطح را در مدارس حاج صالح، جوهرچی، آیت‌الله سیدعبدالله شیرازی، مدرسه آخوند خراسانی و مدرسه قزوینی نجف اشرف نزد آقایان محمدعلی مدرس افغانی، شیخ مجتبی لنکرانی، احمد رحمانی همدانی، جوهری، وحیدی لاری، وحیدی همدانی، سیداسدالله مدنی و موحدی افغانی به پایان رساند. وقتی امام‌خمینی در بهمن ۱۳۴۸ و در ادامه بحث بیع مکاسب به مبحث ولایت فقیه رسیدند، خواستند تا طلاب دوره سطح هم در این درس شرکت کنند و به همین منظور جمع کثیری از طلاب دوره سطح هم در این درس شرکت کردند و عزت‌الله مولایی نیا یکی از آنان بود («عزت‌الله مولایی نیا»، http://profs.qom.ac.ir)، بنابراین او در بهمن ۱۳۴۸ در درس ولایت فقیه امام‌خمینی شرکت کرد. علاوه بر آن در روزهای پایانی هفته که امام‌خمینی در پایان درس، مباحث اخلاقی را طرح می‌کرد، حضور می‌یافت. مولایی‌نیا در سال ۱۳۵۰ و در پی فشار رژیم بعث عراق علیه طلاب ایرانی مقیم آن کشور، از آن کشور اخراج شد و با ورود به حوزه علمیه قم، تحصیلات حوزوی را در مدرسه فیضیه، مدرسه مؤمنیه و مدرسه مهدیه ادامه داد و دروس سطح را نزد آقایان سیدابوالفضل موسوی تبریزی، آیت‌الله محمد فاضل لنکرانی، آیت‌الله حسین نوری همدانی، مرتضی بنی‌فضل، هادی معرفت، انصاری همدانی، میرزا ابوالقاسم رازینی، ابوالقاسم خزعلی، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی، آیت‌الله سیدمحمدعلی علوی گرگانی، اسماعیل صالحی مازندرانی، محمد محمدی گیلانی، محمد آل اسحاق و میرزا علی‌اکبر مشکینی به پایان رساند. آنگاه به مدت ده سال در درس خارج فقه آیات حسین وحید خراسانی، محمد فاضل لنکرانی و معرفت شرکت کرد. هم‌زمان در درس‌های خارج اصول آیات وحید خراسانی و ناصر مکارم شیرازی هم شرکت می‌کرد. او درس فلسفه را هم نزد آقایان مرتضی مطهری، محمدی گیلانی، صالحی مازندرانی و احمد بهشتی خواند و در درس تفسیر از شاگردان آخوند ملا معصومعلی همدانی، جوادی آملی، خزعلی، معرفت و مشکینی بود. مولایی‌نیا در سال ۱۳۵۸ وارد مدرسه عالی قضایی شد و موفق به دریافت مدرک کارشناسی در رشته علوم تربیتی و دبیری شد. او که از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۰ به تدریس دروس حوزه (نحو، صرف، تجزیه و ترکیب قرآن در نجف؛ نحو، صرف، بلاغت، فقه و اصول فقه، در مدارس مختلف قم و همچنین به‌صورت آزاد) می‌پرداخت، مدرک کارشناسی ارشد را در الهیات و معارف اسلامی (فلسفه و کلام) از طریق خبرگان بدون مدرک دریافت کرد و سپس وارد دانشگاه تربیت مدرس تهران شد و موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث در سال ۱۳۷۶ شد. دوره دکترای تخصصی زبان و ادبیات عربی را هم در سال ۱۳۸۳ در دانشگاه تربیت مدرس گذراند. وی در سال‌های ۱۳۶۱ـ۱۳۶۲ رئیس امور روحانیون حج و عمره سازمان حج و زیارت بود و هم‌زمان به مدت سه سال به پژوهش و تحقیق در مورد نظام دفاعی اسلام در قم، پژوهشکده سپاه پاسداران می‌پرداخت. از سال ۱۳۶۳ تا سال ۱۳۷۲ هم در مؤسسۀ بنیاد معارف اسلامی قم به فعالیت‌های پژوهشی مشغول بود. در سال ۱۳۷۲ به عضویت هیئت‌علمی دانشکده علوم قضایی تهران درآمد که تا سال ۱۳۸۶ ادامه داشت. در آن دوران مدیر گروه فقه و اصول و ادبیات عربی نیز بود. همچنین در انجمن علمی تاریخ‌پژوهان مرکز جهانی علوم اسلامی عضویت داشت.

مولایی‌نیا در سال ۱۳۷۸ به سمت معاون فرهنگی سازمان زندان‌های کشور منصوب شد و مدت دو سال در آن سمت بود. سپس در سال ۱۳۸۱ به سمت ریاست دانشکده عقیدتی ـ سیاسی دانشگاه امام علی (ع) منصوب شد. در سال ۱۳۸۸ هم مدیریت گروه زبان و ادبیات عربی در دانشگاه ادبیات و علوم انسانی دانشگاه قم را برعهده گرفت که تا سال ۱۳۹۰ ادامه داشت. عضویت در انجمن دانش‌آموختگان دانشگاه تربیت مدرس، انجمن قرآن‌پژوهان کشور و انجمن زبان و ادبیات عربی در ایران از دیگر فعالیت‌های اداری ـ علمی مولایی‌نیا است. او هم‌زمان با تحصیل و فعالیت‌های اجرایی، به تدریس در دانشکده‌های الهیات، اقتصاد، مدیریت، فنی مهندسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، دانشکده علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده‌های ادبیات، هنر و الهیات دانشگاه شاهد، مرکز جهانی علوم اسلامی (جامعة المصطفی العالمیه)، دانشکده شهید محلاتی مربوط به سپاه پاسداران در قم، دانشکده علوم قضایی و خدمات اداری دانشگاه قضایی در تهران، مجتمع عالی قضایی قم، دانشکده‌های علوم اسلامی، علوم پایه و الهیات دانشگاه آزاد اسلامی مرکز تهران، قم و آشتیان، مرکز تربیت معلم قم، دانشگاه ضمن خدمت قم، دانشکده‌های الهیات، ادبیات، حقوق دانشگاه قم، دانشکده‌های علوم قرآنی اوقاف در تهران و قم، مرکز تخصصی تفسیر حوزه علمیه قم، دانشگاه افسری امام علی (ع)، دانشگاه شهید ستاری، دانشگاه دافوس ارتش در تهران و مرکز تربیت مبلغ دفتر تبلیغات اسلامی قم و دانشکده اصول دین در قم می‌پرداخت.

کتاب‌های معجم احادیث الامام المهدی (عج) (در پنج جلد) که به‌صورت گروهی در بنیاد معارف اسلامی قم تألیف شد و چاپ دوم آن با تجدیدنظر و اضافات در هشت جلد در سال ۱۳۸۷ منتشر شد، نقد و بررسی متن و اسناد و شرح و توضیح کتاب تبصرة الولی فیمن رای الحجه (عج)، تألیف مرحوم سیدهاشم بحرانی، نقد و بررسی اسناد و متن و شرح و تحقیق کتاب مدینه معاجز الائمه (ع) ،تألیف مرحوم سیدهاشم بحرانی، تناسب الآیات (ترجمه جلد پنجم التمهید تألیف آیت‌الله معرفت)، صرف پیش دانشگاهی (کتاب درسی برای دانشکده علوم قضایی در تهران)، نسخ در قرآن (نقدی بر اندیشه منکران وقوع نسخ در قرآن)، اسالیب بیانی قرآن کریم (تحلیل بلاغی جمله های معترضه در قرآن)، مع الرکب الحسینی (ع) من المدینه الی المدینه، درآمدی بر آیات الاحکام، آشنایی با پایان‌نامه‌های علوم قرآنی، السجن فی الروایات (فقه الحدیث روایات السجن)، اخلاق قاضی، بایسته‌های پژوهش علوم قرآنی، نقش کاربردی ادبیات عرب در تفسیر قرآن کریم از تألیفات اوست. علاوه بر آن، دهها مقاله او در نشریات و مجلات علمی منتشر شده است («عزت‌الله مولایی‌نیا»، http://profs.qom.ac.ir.). منبع: «عزت‌الله مولایی‌نیا»، http://profs.qom.ac.ir/Portal/home/?person/24435/24755/27039