ویکی امام خمینی:نوشتار پیشنهادی/۲۰۲۴/۸۹: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی امام خمینی
(صفحه‌ای تازه حاوی «''عباسعلی عمید زنجانی'''، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی. == زادگاه و تحصیل == عباسعلی عمید زنجانی در فروردین ۱۳۱۶ش در زنجان به دنیا آمد.<ref>خاطرات حجت‌الاسلام‌والمسلمین عمید زنجانی، ص۲۱.</ref> پدرش علی‌اصغر از تاجران خوشنام و متدین...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
''[[عباسعلی عمید زنجانی]]'''، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.  
'''[[عباسعلی عمید زنجانی]]'''، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.  


== زادگاه و تحصیل ==
عباسعلی عمید زنجانی در فروردین ۱۳۱۶ش در زنجان به دنیا آمد. پدرش علی‌اصغر از تاجران خوشنام و متدین زنجان و مادرش صبیه علامه میرزا عبدالمجید زنجانی، از شاگردان نامدار حکیم جلوه بود.
عباسعلی عمید زنجانی در فروردین ۱۳۱۶ش در زنجان به دنیا آمد.<ref>خاطرات حجت‌الاسلام‌والمسلمین عمید زنجانی، ص۲۱.</ref> پدرش علی‌اصغر از تاجران خوشنام و متدین زنجان و مادرش صبیه علامه میرزا عبدالمجید زنجانی، از شاگردان نامدار حکیم جلوه بود.<ref>انصاری قمی، «درگذشتگان: آیت‌الله عمید زنجانی»، ص۱۴۳.</ref>
 
او دوران ابتدایی و متوسطه را در زنجان (در دبیرستان توفیق آن شهر) گذراند. هم‌زمان با تحصیل در دبیرستان، در مسجد سیدآن شهر به فراگیری دروس حوزوی نیز می‌پرداخت.<ref>خاطرات حجت‌الاسلام‌والمسلمین عمید زنجانی، ص۲۳-۲۵.</ref> و مقدمات را (سیوطی و بخشی از جامی) نزد عالمی به نام شیخ محمد خواند. عمید زنجانی در سال ۱۳۳۱ش راهی [[قم]] شد.<ref>خاطرات حجت‌الاسلام‌والمسلمین عمید زنجانی، ص۲۶.</ref> او در نخستین سال‌های حضور در قم، کتاب‌های حاشیه، شرح شمسیه، شرح النضید، شرح مطامع و شرح منظومه و معانی بیان تا مطول را پیش استادان آن حوزه خواند، ولی در خاطراتش درباره استادان خود در درس‌های فوق سخنی نگفته است.<ref>خاطرات حجت‌الاسلام‌والمسلمین عمید زنجانی، ص۲۸.</ref> سپس شرح لمعه را به‌صورت خصوصی و نزد یکی از مدرسان [[حوزه علمیه قم]] خواند و آنگاه بخشی از منطق و لمعه را پیش شیخ ابوالفضل اردبیلی آموخت و مدتی هم در درس شیخ اسماعیل صائنی زنجانی حضور یافت. رسایل را هم نزد [[علی‌اکبر مشکینی|میرزا علی‌اکبر مشکینی]] خواند و مدت کوتاهی در درس رسایل [[سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی]] شرکت کرد.<ref>خاطرات حجت‌الاسلام‌والمسلمین عمید زنجانی، ص۳۳.</ref> کفایه‌الاصول را هم نزد میرزا محمد مجاهدی تبریزی، [[عبدالجواد جبل‌عاملی|عبدالجواد جبل‌عاملی اصفهانی]] و [[سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی]] فراگرفت. در درس مکاسب هم از شاگردان [[ناصر مکارم شیرازی]] و [[ابوالقاسم خزعلی]] بود. مدت کوتاهی هم در درس مکاسب [[عباسعلی شاهرودی|شیخ عباسعلی شاهرودی]] شرکت کرد.<ref>خاطرات حجت‌الاسلام‌والمسلمین عمید زنجانی، ص۳۴-۳۵.</ref>
او دوران ابتدایی و متوسطه را در زنجان (در دبیرستان توفیق آن شهر) گذراند. هم‌زمان با تحصیل در دبیرستان، در مسجد سیدآن شهر به فراگیری دروس حوزوی نیز می‌پرداخت. و مقدمات را (سیوطی و بخشی از جامی) نزد عالمی به نام شیخ محمد خواند. عمید زنجانی در سال ۱۳۳۱ش راهی [[قم]] شد. او در نخستین سال‌های حضور در قم، کتاب‌های حاشیه، شرح شمسیه، شرح النضید، شرح مطامع و شرح منظومه و معانی بیان تا مطول را پیش استادان آن حوزه خواند، ولی در خاطراتش درباره استادان خود در درس‌های فوق سخنی نگفته است. سپس شرح لمعه را به‌صورت خصوصی و نزد یکی از مدرسان [[حوزه علمیه قم]] خواند و آنگاه بخشی از منطق و لمعه را پیش شیخ ابوالفضل اردبیلی آموخت و مدتی هم در درس شیخ اسماعیل صائنی زنجانی حضور یافت. رسایل را هم نزد [[علی‌اکبر مشکینی|میرزا علی‌اکبر مشکینی]] خواند و مدت کوتاهی در درس رسایل [[سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی]] شرکت کرد. کفایه‌الاصول را هم نزد میرزا محمد مجاهدی تبریزی، [[عبدالجواد جبل‌عاملی|عبدالجواد جبل‌عاملی اصفهانی]] و [[سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی]] فراگرفت. در درس مکاسب هم از شاگردان [[ناصر مکارم شیرازی]] و [[ابوالقاسم خزعلی]] بود. مدت کوتاهی هم در درس مکاسب [[عباسعلی شاهرودی|شیخ عباسعلی شاهرودی]] شرکت کرد.
عباسعلی عمید زنجانی پس از اتمام دوره سطح، به‌صورت آزمایشی در درس‌های خارج فقه و اصول برخی از مراجع شرکت کرد و در نهایت درس [[امام‌خمینی]] را به‌عنوان درس اصلی برگزید.<ref>خاطرات حجت‌الاسلام‌والمسلمین عمید زنجانی، ص۳۶.</ref> و از سال ۱۳۳۸ش در آن درس‌ها که آن روزها در [[مسجد سلماسی قم]] برگزار می‌شد شرکت کرد. او درباره چرایی انتخاب امام‌خمینی به‌عنوان استاد خویش می‌گوید: <blockquote>«درس آن حضرت را به دو جهت درس اصلی خود‎ ‏قرار دادم؛ اولاً با چند درس خارج آشنایی پیدا کرده و بهترین را برگزیده بودم. ثانیاً‎ ‏درسی بود که حتی در زمان مرحوم آیت‌الله بروجردی درس ممتاز حوزه علمیه بود‎ ‏و در حقیقت درس رسمی حوزه علمیه قم و جایی بود که همه فضلا در آنجا جمع‎ ‏بودند. شاید نمی‌شد کسی را پیدا کرد که به نیت و انگیزه‌ای غیر از تحصیل، در‎ ‏درس امام شرکت کرده باشد».<ref>پابه‌پای آفتاب، ج۵، ص۸؛ حوزه، شماره ۳۷ـ۳۸، ص۹۵.</ref> </blockquote>وی در خاطراتش، علاقه شخصی به امام‌خمینی و همچنین شوق به تحصیل را انگیزه‌های اصلی خود در انتخاب درس امام‌خمینی بیان کرده است.<ref>خاطرات حجت‌الاسلام‌والمسلمین عمید زنجانی، ص۴۸.</ref>
 
عباسعلی عمید زنجانی پس از اتمام دوره سطح، به‌صورت آزمایشی در درس‌های خارج فقه و اصول برخی از مراجع شرکت کرد و در نهایت درس [[امام‌خمینی]] را به‌عنوان درس اصلی برگزید. و از سال ۱۳۳۸ش در آن درس‌ها که آن روزها در [[مسجد سلماسی قم]] برگزار می‌شد شرکت کرد. وی در خاطراتش، علاقه شخصی به امام‌خمینی و همچنین شوق به تحصیل را انگیزه‌های اصلی خود در انتخاب درس امام‌خمینی بیان کرده است.

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ آبان ۱۴۰۳، ساعت ۱۹:۲۷

عباسعلی عمید زنجانی، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.

عباسعلی عمید زنجانی در فروردین ۱۳۱۶ش در زنجان به دنیا آمد. پدرش علی‌اصغر از تاجران خوشنام و متدین زنجان و مادرش صبیه علامه میرزا عبدالمجید زنجانی، از شاگردان نامدار حکیم جلوه بود.

او دوران ابتدایی و متوسطه را در زنجان (در دبیرستان توفیق آن شهر) گذراند. هم‌زمان با تحصیل در دبیرستان، در مسجد سیدآن شهر به فراگیری دروس حوزوی نیز می‌پرداخت. و مقدمات را (سیوطی و بخشی از جامی) نزد عالمی به نام شیخ محمد خواند. عمید زنجانی در سال ۱۳۳۱ش راهی قم شد. او در نخستین سال‌های حضور در قم، کتاب‌های حاشیه، شرح شمسیه، شرح النضید، شرح مطامع و شرح منظومه و معانی بیان تا مطول را پیش استادان آن حوزه خواند، ولی در خاطراتش درباره استادان خود در درس‌های فوق سخنی نگفته است. سپس شرح لمعه را به‌صورت خصوصی و نزد یکی از مدرسان حوزه علمیه قم خواند و آنگاه بخشی از منطق و لمعه را پیش شیخ ابوالفضل اردبیلی آموخت و مدتی هم در درس شیخ اسماعیل صائنی زنجانی حضور یافت. رسایل را هم نزد میرزا علی‌اکبر مشکینی خواند و مدت کوتاهی در درس رسایل سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی شرکت کرد. کفایه‌الاصول را هم نزد میرزا محمد مجاهدی تبریزی، عبدالجواد جبل‌عاملی اصفهانی و سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی فراگرفت. در درس مکاسب هم از شاگردان ناصر مکارم شیرازی و ابوالقاسم خزعلی بود. مدت کوتاهی هم در درس مکاسب شیخ عباسعلی شاهرودی شرکت کرد.

عباسعلی عمید زنجانی پس از اتمام دوره سطح، به‌صورت آزمایشی در درس‌های خارج فقه و اصول برخی از مراجع شرکت کرد و در نهایت درس امام‌خمینی را به‌عنوان درس اصلی برگزید. و از سال ۱۳۳۸ش در آن درس‌ها که آن روزها در مسجد سلماسی قم برگزار می‌شد شرکت کرد. وی در خاطراتش، علاقه شخصی به امام‌خمینی و همچنین شوق به تحصیل را انگیزه‌های اصلی خود در انتخاب درس امام‌خمینی بیان کرده است.