سیدعلی میرغفاری آذرشهری: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۲: خط ۳۲:
'''سیدعلی میرغفاری آذرشهری'''، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.  
'''سیدعلی میرغفاری آذرشهری'''، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.  


سیدعلی میرغفاری آذرشهری در خرداد ۱۳۰۳ در آذرشهر در نزدیکی تبریز به دنیا آمد. وی در سال ۱۳۱۹ برای تحصیل دروس حوزوی راهی تبریز شد و صرف و نحو را در آنجا خواند. درباره استادانش در تبریز اطلاعی در دست نیست. میرغفاری آذرشهری در سال ۱۳۲۱ راهی قم شد و در حوزه علمیه آنجا معانی، بیان و منطق را نزد شیخ عبدالصمد خویی و میرزا محمدعلی چرندابی خواند. دروس سطح را هم نزد آقایان میرزا احمد کافی الملکی، شیخ موسی عباسی زنجانی، سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی و آیت‌الله سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی گذراند. او در سال ۱۳۲۴ برای تکمیل تحصیلات حوزوی به عراق رفت و در حوزه علمیه آنجا بخش دیگری از دروس عالی سطح را نزد آیتالله میرزا احمد اهری فراگرفت و آنگاه در درس خارج فقه (خمس) آیت‌الله سیدابوالقاسم موسوی خویی شرکت کرد. حضور او در آنجا دو سال بیشتر به طول نینجامید و به کشور بازگشت و در حوزه علمیه قم تحصیلات حوزوی را پی گرفت.
== زادگاه و تحصیل ==
سیدعلی میرغفاری آذرشهری در خرداد ۱۳۰۳ در آذرشهر در نزدیکی تبریز به دنیا آمد. وی در سال ۱۳۱۹ برای تحصیل دروس حوزوی راهی تبریز شد و صرف و نحو را در آنجا خواند. درباره استادانش در تبریز اطلاعی در دست نیست.  


میرغفاری آذرشهری در قم کلام و فلسفه را پیش میرزا اسحاق آستارایی، پدر خانمش، خواند و در درس تفسیر هم از شاگردان علامه سیدمحمدحسین طباطبایی بود. او پس از آن وارد درس خارج فقه و اصول آیتالله سیدمحمد حجت کوه‌کمری شد و از درسهای ایشان بهره برد. هم‌زمان از درسهای خارج فقه و اصول آیات سیدحسین طباطبایی بروجردی و امام‌خمینی هم بهره می‌برد. او از برخی از مراجع تقلید اجازاتی در امور حسبیه و شرعیه دریافت کرد. میرغفاری در سال ۱۳۳۹ به دستور آیتالله بروجردی به تبریز رفت و به فعالیتهای ارشادی و علمی در آن سامان مشغول شد. از تألیفات او میتوان به کتابهای اربعین حسینیه در دو جلد و ترجمه کتاب کشف الاستار عن وجه الغائب عن الابصار اشاره کرد.  
میرغفاری آذرشهری در سال ۱۳۲۱ راهی [[قم]] شد و در [[حوزه علمیه قم|حوزه علمیه آنجا]] معانی، بیان و منطق را نزد شیخ عبدالصمد خویی و میرزا محمدعلی چرندابی خواند. دروس سطح را هم نزد آقایان میرزا احمد کافی الملکی، شیخ موسی عباسی زنجانی، [[سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی]] و [[سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی|آیت‌الله سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی]] گذراند.
 
او در سال ۱۳۲۴ برای تکمیل تحصیلات حوزوی به [[عراق]] رفت و در [[حوزه علمیه نجف|حوزه علمیه آنجا]] بخش دیگری از دروس عالی سطح را نزد آیت‌الله میرزا احمد اهری فراگرفت و آنگاه در درس خارج فقه (خمس) [[آیت‌الله سیدابوالقاسم موسوی خویی]] شرکت کرد. حضور او در آنجا دو سال بیشتر به طول نینجامید و به کشور بازگشت و در [[حوزه علمیه قم]] تحصیلات حوزوی را پی گرفت.
 
میرغفاری آذرشهری در قم کلام و فلسفه را پیش میرزا اسحاق آستارایی، پدر خانمش، خواند و در درس تفسیر هم از شاگردان [[علامه طباطبایی|علامه سیدمحمدحسین طباطبایی]] بود. او پس از آن وارد درس خارج فقه و اصول آیت‌الله سیدمحمد حجت کوه‌کمری شد و از درس‌های ایشان بهره برد. هم‌زمان از درس‌های خارج فقه و اصول آیات [[سیدحسین طباطبایی بروجردی]] و [[امام‌خمینی]] هم بهره می‌برد. او از برخی از مراجع تقلید اجازاتی در امور حسبیه و شرعیه دریافت کرد.
 
میرغفاری در سال ۱۳۳۹ به دستور آیت‌الله بروجردی به تبریز رفت و به فعالیت‌های ارشادی و علمی در آن سامان مشغول شد. از تألیفات او می‌توان به کتاب‌های اربعین حسینیه در دو جلد و ترجمه کتاب کشف الاستار عن وجه الغائب عن الابصار اشاره کرد.  
==درگذشت==
==درگذشت==
سیدعلی میرغفاری آذرشهری در ۴ بهمن ۱۳۸۰ در تبریز درگذشت و پیکرش به قم انتقال یافت و در قبرستان ابوحسین آن شهر به خاک سپرده شد.<ref>الوانسار خویی، گلشن ابرار آذربایجان، ج۳، ص۳۱۹ـ۳۲۰.</ref>
سیدعلی میرغفاری آذرشهری در ۴ بهمن ۱۳۸۰ در تبریز درگذشت و پیکرش به [[قم]] انتقال یافت و در قبرستان ابوحسین آن شهر به خاک سپرده شد.<ref>الوانسار خویی، گلشن ابرار آذربایجان، ج۳، ص۳۱۹ـ۳۲۰.</ref>
==پانویس==
==پانویس==
{{پانویس}}
{{پانویس}}
۲۴٬۹۱۰

ویرایش