علی‌اصغر اوحدی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۶: خط ۱۶:
| محل دفن          =  
| محل دفن          =  
| خویشاوندان سرشناس =  
| خویشاوندان سرشناس =  
| استادان          = امام‌خمینی، سیدمحمدباقر صدر، سیدابوالقاسم موسوی خویی
| استادان          = [[امام‌خمینی]]، [[سیدمحمدباقر صدر]]، [[سیدابوالقاسم خویی]]
| شاگردان          =  
| شاگردان          =  
| محل تحصیل        = حوزه علمیه نجف، حوزه علمیه قم، مدرسه عالی شهید مطهری
| محل تحصیل        = نجف، قم، مدرسه عالی شهید مطهری
| اجازه روایت از    =  
| اجازه روایت از    =  
| اجازه اجتهاد از  =  
| اجازه اجتهاد از  =  
| اجازه روایت به    =  
| اجازه روایت به    =  
| اجازه اجتهاد به  =  
| اجازه اجتهاد به  =  
| تالیفات          = مجموعة الدروس حول النظام الاقتصاد الاسلامی، النظام السیاسی فی الاسلام، اصول العقاید الاسلامیه، عالمیة الاسلام مظاهرها و ابعادها و آفاقها، الصحوة الاسلامیه حقیقتها و سبل دعمها، الوحدة و الانسجام الاسلامی، الالهیه و الوحی فی الاسلام، التوازن و الوسطیه فی الاسلام، الشمولیه فی الاسلام، الدعوة الی الاسلام، غزو الغرب و اختراقه الثقافی للعالم الاسلامی، انسانیه الاسلام، اهل البیت (ع) و الوحده الاسلامیه
| تالیفات          = مجموعة الدروس حول النظام الاقتصاد الاسلامی، النظام السیاسی فی الاسلام، اصول العقاید الاسلامیه، عالمیة الاسلام مظاهرها و ابعادها و آفاقها، الصحوة الاسلامیه حقیقتها و سبل دعمها، الوحدة و الانسجام الاسلامی، الالهیه و الوحی فی الاسلام، التوازن و الوسطیه فی الاسلام، الشمولیه فی الاسلام، الدعوة الی الاسلام، غزو الغرب و اختراقه الثقافی للعالم الاسلامی، انسانیه الاسلام، اهل البیت(ع) و الوحده الاسلامیه
| سایر              = مسئولیت‌های مختلف در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، معاون فرهنگی و پژوهشی
| سایر              = مسئولیت‌های مختلف در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
| سیاسی            = فعال در حوزه تقریب مذاهب اسلامی، مسئول اعزام مبلّغین به خارج از کشور
| سیاسی            = فعال در حوزه تقریب مذاهب اسلامی، مسئول اعزام مبلّغین به خارج از کشور
| اجتماعی          = مسئولیت‌های مختلف در سازمان تبلیغات اسلامی و فعالیت‌های فرهنگی
| اجتماعی          = مسئولیت‌های مختلف در سازمان تبلیغات اسلامی و فعالیت‌های فرهنگی
خط ۳۰: خط ۳۰:
| وبگاه رسمی        =  
| وبگاه رسمی        =  
}}
}}
'''علی‌اصغر اوحدی'''، از شاگردان درس خارج فقه امام‌خمینی.


علی‌اصغر اوحدی، از شاگردان درس خارج فقه امام‌خمینی.  
== زادگاه و تحصیل ==
علی‌اصغر اوحدی یکی از [[شاگردان امام‌خمینی]] در [[نجف اشرف]] بود. درباره پیشینه خانوادگی و تحصیلی او اطلاعاتی در منابع و گزارش تاریخی به دست نیامد. با استناد به مصاحبه او با [[نشریه حریم امام]] می‌توان گفت که از سال ۱۳۴۳ش در نجف اشرف بود و در درس [[سیدمحمدباقر صدر|آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر]] حاضر می‌شد. پس از حضور [[امام‌خمینی]] در نجف اشرف در سال ۱۳۴۴ و آغاز تدریس درس خارج فقه (بیع مکاسب) در [[مسجد شیخ انصاری نجف|مسجد شیخ انصاری آنجا]]، در درس امام‌خمینی نیز حضور یافت(«حجت‌الاسلام‌والمسلمین اوحدی معاون مجمع تقریب مذاهب: مجمع مأمنی برای دلسوزان امت اسلامی است»، ص۷). علاوه بر حضور در درس امام‌خمینی، از درس‌های آیات [[سیدابوالقاسم موسوی خویی]] و سیدمحمدباقر صدر هم بهره می‌برد (صداقت ثمرحسینی، ص۲۴). هم‌زمان در دانشکده فقه نجف به تحصیل فقه اشتغال داشت («مصاحبه و گفتگو: آیت‌الله محمدعلی تسخیری، در قامت یکی از مصلحان جهان اسلام و تشیع»).  


علی‌اصغر اوحدی یکی از شاگردان امام‌خمینی در نجف اشرف بود. درباره پیشینه خانوادگی و تحصیلی او اطلاعاتی در منابع و گزارش تاریخی به دست نیامد. با استناد به مصاحبه او با نشریه حریم امام می‌توان گفت که از سال ۱۳۴۳ش در نجف اشرف بود و در درس آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر حاضر می‌شد. پس از حضور امام‌خمینی در نجف اشرف در سال ۱۳۴۴ و آغاز تدریس درس خارج فقه (بیع مکاسب) در مسجد شیخ انصاری آنجا، در درس امام‌خمینی نیز حضور یافت(«حجت‌الاسلام‌والمسلمین اوحدی معاون مجمع تقریب مذاهب: مجمع مأمنی برای دلسوزان امت اسلامی است»، ۷). علاوه بر حضور در درس امام‌خمینی، از درس‌های آیات سیدابوالقاسم موسوی خویی و سیدمحمدباقر صدر هم بهره می‌برد (صداقت ثمرحسینی، ۲۴). هم‌زمان در دانشکده فقه نجف به تحصیل فقه اشتغال داشت («مصاحبه و گفتگو: آیت‌الله محمدعلی تسخیری، در قامت یکی از مصلحان جهان اسلام و تشیع»، https://hawzah.net ). ). اوحدی سپس به‌دست رژیم بعث عراق از آن کشور اخراج شد و به ایران بازگشت («حجت‌الاسلام‌والمسلمین اوحدی معاون مجمع تقریب مذاهب: مجمع مأمنی برای دلسوزان امت اسلامی است»، ۷) و به تدریس در حوزه علمیه قم پرداخت.
اوحدی سپس به‌دست [[رژیم بعث عراق]] از آن کشور اخراج شد و به ایران بازگشت («حجت‌الاسلام‌والمسلمین اوحدی معاون مجمع تقریب مذاهب: مجمع مأمنی برای دلسوزان امت اسلامی است»،ص ۷) و به تدریس در [[حوزه علمیه قم]] پرداخت.
اوحدی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مدرسه عالی شهید مطهری تهران رفت و مسئولیت آموزش آنجا را برعهده گرفت. پس از شکلگیری سازمان تبلیغات اسلامی و هم‌زمان با حضور در مدرسه عالی شهید مطهری، مسئولیت اعزام مبلّغ و امور حوزه‌های خارج از کشورِ سازمان تبلیغات اسلامی را هم عهده‌دار شد («مصاحبه و گفتگو: آیت‌الله محمدعلی تسخیری، در قامت یکی از مصلحان جهان اسلام و تشیع»،https://hawzah.net ). ). او از شخصیت‌های فعال تقریبی در جهان اسلام و از مسئولان ارشد مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی است و سالیانی چند معاونت پژوهشی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را برعهده داشت و مدتی هم معاون فرهنگی آنجا بود. از تألیفات او می‌توان به کتاب‌های مجموعة الدروس حول النظام الاقتصاد الاسلامی، النظام السیاسی فی الاسلام و اصول العقاید الاسلامیه (صداقت ثمرحسینی، ۲۴)، عالمیة الاسلام مظاهرها و ابعادها و آفاقها، الصحوة الاسلامیه حقیقتها و سبل دعمها و ترشیدها، الوحدة و الانسجام الاسلامی: مشروع حضاری، الالهیه و الوحی فی الاسلام ملامحه و خصائصه و آثاره العلمیه، التوازن و الوسطیه فی الاسلام مفهومهما و مجالاتهما و مظاهرهما فی النظم الاسلامیه، الشمولیه فی الاسلام مفهومها و آفاقها و مظاهرها العامه، الدعوة الی الاسلام مضمونها و وسائلها الهادفه (همراه با علی اشراف)، غزو الغرب و اختراقه الثقافی للعالم الاسلامی البدایه و الدوافع و سبل المواجهه، انسانیه الاسلام خصائصها و مظاهرها و سبل ترشیدها، اهل البیت (ع) و الوحده الاسلامیه سیره و تاریخا. وی در ۱۳۹۲ معاون فرهنگی مجمع تقریب بین مذاهب بود («حجت‌الاسلام‌والمسلمین اوحدی معاون مجمع تقریب مذاهب: مجمع مأمنی برای دلسوزان امت اسلامی است»، ۷).


منابع:
اوحدی پس از [[پیروزی انقلاب اسلامی]] به مدرسه عالی شهید مطهری تهران رفت و مسئولیت آموزش آنجا را برعهده گرفت. پس از شکل‌گیری [[سازمان تبلیغات اسلامی]] و هم‌زمان با حضور در مدرسه عالی شهید مطهری، مسئولیت اعزام مبلّغ و امور حوزه‌های خارج از کشورِ سازمان تبلیغات اسلامی را هم عهده‌دار شد («مصاحبه و گفتگو: آیت‌الله محمدعلی تسخیری، در قامت یکی از مصلحان جهان اسلام و تشیع»). او از شخصیت‌های فعال تقریبی در [[جهان اسلام]] و از مسئولان ارشد [[مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی]] است و سالیانی چند معاونت پژوهشی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را برعهده داشت و مدتی هم معاون فرهنگی آنجا بود.


«حجت‌الاسلام‌والمسلمین اوحدی معاون مجمع تقریب مذاهب: مجمع مأمنی برای دلسوزان امت اسلامی است» (۱۳۹۲)، هفته‌نامه حریم امام، شماره ۷۰، ۲۳ خرداد؛ صداقت ثمرحسینی، کامیار (۱۳۹۴)، کتابنا واحد: گرامیداشت هفتادمین سالگرد تأسیس رسمی دارالتقریب بین المذاهب الاسلامیه، تهران، فرهنگ مشرق‌زمین: پژوشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: مرکز اسناد آسیا؛ «مصاحبه و گفتگو: آیت‌الله محمدعلی تسخیری، در قامت یکی از مصلحان جهان اسلام و تشیع https://hawzah.net".
از تألیفات او می‌توان به کتاب‌های مجموعة الدروس حول النظام الاقتصاد الاسلامی، النظام السیاسی فی الاسلام و اصول العقاید الاسلامیه (صداقت ثمرحسینی، ص۲۴)، عالمیة الاسلام مظاهرها و ابعادها و آفاقها، الصحوة الاسلامیه حقیقتها و سبل دعمها و ترشیدها، الوحدة و الانسجام الاسلامی: مشروع حضاری، الالهیه و الوحی فی الاسلام ملامحه و خصائصه و آثاره العلمیه، التوازن و الوسطیه فی الاسلام مفهومهما و مجالاتهما و مظاهرهما فی النظم الاسلامیه، الشمولیه فی الاسلام مفهومها و آفاقها و مظاهرها العامه، الدعوة الی الاسلام مضمونها و وسائلها الهادفه (همراه با علی اشراف)، غزو الغرب و اختراقه الثقافی للعالم الاسلامی البدایه و الدوافع و سبل المواجهه، انسانیه الاسلام خصائصها و مظاهرها و سبل ترشیدها، اهل البیت(ع) و الوحده الاسلامیه سیره و تاریخا. وی در ۱۳۹۲ معاون فرهنگی مجمع تقریب بین مذاهب بود («حجت‌الاسلام‌والمسلمین اوحدی معاون مجمع تقریب مذاهب: مجمع مأمنی برای دلسوزان امت اسلامی است»، ص۷).
 
== منابع ==
«حجت‌الاسلام‌والمسلمین اوحدی معاون مجمع تقریب مذاهب: مجمع مأمنی برای دلسوزان امت اسلامی است» (۱۳۹۲)، هفته‌نامه حریم امام، شماره ۷۰، ۲۳ خرداد.
 
صداقت ثمرحسینی، کامیار (۱۳۹۴)، کتابنا واحد: گرامیداشت هفتادمین سالگرد تأسیس رسمی دارالتقریب بین المذاهب الاسلامیه، تهران، فرهنگ مشرق‌زمین: پژوشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: مرکز اسناد آسیا.
 
«مصاحبه و گفتگو: آیت‌الله محمدعلی تسخیری، در قامت یکی از مصلحان جهان اسلام و تشیع https://hawzah.net".


[[رده:پروژه شاگردان2]]
[[رده:پروژه شاگردان2]]
۲۴٬۹۱۰

ویرایش