جایگاه جامعه مدنی در گفتمان امام‌خمینی (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

(اصلاح ارقام)
 
 
(۹ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی (کتاب)
{{جعبه اطلاعات کتاب
| تصویر = جایگاه جامعه مدنی در گفتمان امام‌خمینی.jpg
| نام عنوان = جایگاه جامعه مدنی در گفتمان امام‌خمینی
| نام‌های دیگر =
| نام‌کتاب‌به‌فارسی =
| نویسنده =  ابوالفضل مروی
| مترجم =
| ترجمه‌به‌دیگرزبان‌ها =
| تاریخ نگارش = ۱۳۸۹ش
| موضوع = جامعه مدنی
| سبک = تحلیلی
| زبان = فارسی
| ویراستار =
| به تصحیح =
| به کوشش =
| طراح جلد =
| تعداد جلد =
| تعداد صفحات = ۷۰۸
| قطع =
| مجموعه =
| نسخه‌الکترونیکی =
| ناشر = مؤسسه چاپ و نشر عروج
| محل نشر = تهران
| تاریخ نشر = ۱۳۸۹ش
| نوبت چاپ = اول
| شمارگان = ۲۰۰۰
| شابک =
| نوع رسانه =
| وبسایت ناشر =
| مشخصات نشر =
}}'''جایگاه جامعه مدنی در گفتمان امام‌خمینی'''، کتابی تحلیلی دربارۀ گفتمان جامعۀ مدنی در کلام [[امام‌خمینی]]، قبل و بعد از [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] است.


شناسه
== مؤلف ==
کتاب «جایگاه جامعه مدنی در گفتمان امام‌خمینی»، پژوهشی تحلیلی دربارۀ گفتمان جامعۀ مدنی در کلام امام‌خمینی، قبل و بعد از انقلاب اسلامی است.
ابوالفضل مروی، مسئول اجرایی، هماهنگی و تدوین فصلنامه حضور و عضو هیئت تحریریه این فصلنامه است.<ref> «[https://www.jamaran.news/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF-5/571275-%DB%8C%DA%A9-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%DB%8C-%D8%B5%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%AA%D8%A8%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%86%D8%AF%DB%8C%D8%B4%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%B9%D8%B2%D9%85%DB%8C-%D8%AC%D9%85%D8%B9%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%D8%B7%D9%84%D8%A8%D8%AF گفت‌وگوی اختصاصی با ابوالفضل مروی]»، پایگاه اینترنتی جماران.</ref>
مؤلف
ابوالفضل مروی، مسئول اجرایی، هماهنگی و تدوین فصلنامه حضور و عضو هیئت تحریریه این فصلنامه است (پایگاه اینترنتی جماران، گفت‌وگوی اختصاصی با ابوالفضل مروی). از این نویسنده چند کتاب و مقاله ثبت شده است (پایگاه اینترنتی مگیران؛ شبکه جامع کتاب، گیسوم)
اهمیت کتاب
گفتمان جامعۀ مدنی، از گفتمان‌های جدید در روند تحولات سیاسی کشور است. امام‌خمینی، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، از پایگاه فرهنگ سیاسی شیعه و به عنوان مرجعیت تشیع، گفتمان رقیب حکومت را نمایندگی می‌کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در مرکزیت گفتمان حاکم قرار گرفت. تحلیل اندیشۀ ایشان دربارۀ جامعه مدنی، در این دو مقطع، نگاه تازه‌ای به مبانی فکری انقلاب‌ اسلامی است و می‌تواند شناخت بهتری از فرصت‌ها و چالش‌های پیش رو به دست دهد (مروی، جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، ص ۳-۵).
ساختار
کتاب «جایگاه جامعه مدنی در گفتمان امام‌خمینی»، پس از فهرست مطالب و مقدمۀ کوتاه، شامل چهار بخش است که هر بخش به فصول جداگانه‌ای تقسیم شده است. بخش اول: کلیات موضوع: ۱. ویژگی‌های تحقیق و ضرورت‌های آن، ۲. مقاطع تحقیق و گفتمان‌ها، ۳. گفتمان و تحلیل گفتمان، ۴. مبانی تحقیق؛ بخش دوم: جامعۀ مطلوب یا حوزۀ عمومی (مبانی نظری): ۱. گفتمان و هرمنوتیک، ۲. جامعۀ مدنی، ۳. مدنیت اسلامی در کلام امام‌خمینی، ۴. مفاهیم و تعاریف جامعۀ مدنی؛ بخش سوم: روش تحقیق: ۱. تحلیل گفتمان و سطوح آن، ۲. الگوی تحلیل، ۳. روش اجرا، ۴. روش استخراج داده‌ها، ۵. تحلیل یافته‌ها؛ بخش چهارم: بررسی و تحلیل نمونه‌ها: ۱. دورۀ اول (قبل از پیروزی انقلاب اسلامی)، ۲. دورۀ دوم (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی). پس از آن، جمع‌بندی دستاوردهای تحقیق و سخن آخر آمده است. پایان‌بخش کتاب نیز فهرست تفصیلی مطالب و فهرست منابع فارسی و انگلیسی به تفکیک است. ارجاعات درون‌متنی به صورت پی‌نوشت در پایان هر بخش ذکر شده است ‌(مروی، جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، فهرست تفصیلی).
وضعیت نشر
کتاب جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، به قلم ابوالفضل مروی، در ۷۰۸ صفحه و ۲۰۰۰ نسخه در سال ۱۳۸۹ منتشر شد. ناشر این کتاب، مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ و نشر عروج است. چاپ دیگری از این کتاب به دست نیامد (مروی، جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، مشخصات نشر).
منابع کتاب
در فهرست پایانی کتاب، از ۱۱۰ منبع فارسی (کتاب و مقاله) و ۲۵ سند مکتوب و الکترونیکی انگلیسی نام برده شده است.


منابع
== اهمیت ==
مروی، ابوالفضل، جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، تهران، مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ اول، ۱۳۸۹ش.
گفتمان جامعۀ مدنی، از گفتمان‌های جدید در روند تحولات سیاسی کشور است. امام‌خمینی، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، از پایگاه فرهنگ سیاسی شیعه و به عنوان مرجعیت [[شیعه|تشیع]]، گفتمان رقیب حکومت را نمایندگی می‌کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در مرکزیت گفتمان حاکم قرار گرفت. تحلیل اندیشۀ ایشان دربارۀ جامعه مدنی، در این دو مقطع، نگاه تازه‌ای به مبانی فکری انقلاب‌ اسلامی است و می‌تواند شناخت بهتری از فرصت‌ها و چالش‌های پیش رو به دست دهد.<ref>مروی، جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، ص۳-۵.</ref>
پیوندها
 
پایگاه اینترنتی جماران، گفت‌وگوی اختصاصی با ابوالفضل مروی)؛ تاریخ بازدید ۱۶/۲/۱۴۰۳.
== ساختار ==
https://www.jamaran.news/
کتاب جایگاه جامعه مدنی در گفتمان امام‌خمینی، پس از فهرست مطالب و مقدمۀ کوتاه، شامل چهار بخش است که هر بخش به فصول جداگانه‌ای تقسیم شده است.
پایگاه اینترنتی مگیران؛ تاریخ بازدید ۱۶/۲/۱۴۰۳.
 
https://www.magiran.com/
# بخش اول: کلیات موضوع:  ویژگی‌های تحقیق و ضرورت‌های آن، مقاطع تحقیق و گفتمان‌ها، گفتمان و تحلیل گفتمان،  مبانی تحقیق؛
شبکه جامع کتاب، گیسوم؛ تاریخ بازدید ۱۶/۲/۱۴۰۳.
# بخش دوم: جامعۀ مطلوب یا حوزۀ عمومی (مبانی نظری):  گفتمان و هرمنوتیک،  جامعۀ مدنی،  مدنیت اسلامی در کلام امام‌خمینی،  مفاهیم و تعاریف جامعۀ مدنی؛
https://www.gisoom.com/
# بخش سوم: روش تحقیق:  تحلیل گفتمان و سطوح آن،  الگوی تحلیل،  روش اجرا،  روش استخراج داده‌ها،  تحلیل یافته‌ها؛ 
#بخش چهارم: بررسی و تحلیل نمونه‌ها: دورۀ اول (قبل از پیروزی انقلاب اسلامی)،  دورۀ دوم (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی). 
 
پس از آن، جمع‌بندی دستاوردهای تحقیق و سخن آخر آمده است. پایان‌بخش کتاب نیز فهرست تفصیلی مطالب و فهرست منابع فارسی و انگلیسی به تفکیک است. ارجاعات درون‌متنی به صورت پی‌نوشت در پایان هر بخش ذکر شده است.<ref>‌مروی، جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، فهرست تفصیلی.</ref> در فهرست کتاب، از ۱۱۰ منبع فارسی (کتاب و مقاله) و ۲۵ سند مکتوب و الکترونیکی انگلیسی نام برده شده است.
 
== وضعیت نشر ==
کتاب جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، در ۷۰۸ صفحه و ۲۰۰۰ نسخه در سال ۱۳۸۹ش منتشر شد. ناشر این کتاب، [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی|مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی]]، چاپ و نشر عروج است.<ref>مروی، جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، مشخصات نشر.</ref>
 
== پانویس ==
{{پانویس}}
 
== منابع ==
{{منابع}}
* مروی، ابوالفضل، جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، تهران، مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ اول، ۱۳۸۹ش.
* «[https://www.jamaran.news/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF-5/571275-%DB%8C%DA%A9-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%A8%DB%8C-%D8%B5%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%AA%D8%A8%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%86%D8%AF%DB%8C%D8%B4%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%B9%D8%B2%D9%85%DB%8C-%D8%AC%D9%85%D8%B9%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%D8%B7%D9%84%D8%A8%D8%AF گفت‌وگوی اختصاصی با ابوالفضل مروی]»، پایگاه اینترنتی جماران، تاریخ بازدید: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ش.
{{پایان}}
 
[[رده:مقاله‌های ارزیابی‌شده/پروژه کتاب]]
[[رده:منشورات مؤسسه چاپ و نشر عروج]]
[[رده:مقاله‌های بدون ناوبری]]
[[رده:کتاب‌های درباره اندیشه سیاسی امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله‌های دارای جعبه اطلاعات]]
[[رده:مقاله‌های دارای شناسه]]
[[رده:مقاله‌های دارای تصویر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۰۱:۵۰

جایگاه جامعه مدنی در گفتمان امام‌خمینی، کتابی تحلیلی دربارۀ گفتمان جامعۀ مدنی در کلام امام‌خمینی، قبل و بعد از انقلاب اسلامی است.

جایگاه جامعه مدنی در گفتمان امام‌خمینی (کتاب)
جایگاه جامعه مدنی در گفتمان امام‌خمینی.jpg
اطلاعات کتاب
عنوانجایگاه جامعه مدنی در گفتمان امام‌خمینی
نویسندهابوالفضل مروی
تاریخ نگارش۱۳۸۹ش
موضوعجامعه مدنی
سبکتحلیلی
زبانفارسی
تعداد صفحات۷۰۸
اطلاعات نشر
ناشرمؤسسه چاپ و نشر عروج
محل نشرتهران
تاریخ نشر۱۳۸۹ش
نوبت چاپاول
شمارگان۲۰۰۰

مؤلف

ابوالفضل مروی، مسئول اجرایی، هماهنگی و تدوین فصلنامه حضور و عضو هیئت تحریریه این فصلنامه است.[۱]

اهمیت

گفتمان جامعۀ مدنی، از گفتمان‌های جدید در روند تحولات سیاسی کشور است. امام‌خمینی، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، از پایگاه فرهنگ سیاسی شیعه و به عنوان مرجعیت تشیع، گفتمان رقیب حکومت را نمایندگی می‌کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در مرکزیت گفتمان حاکم قرار گرفت. تحلیل اندیشۀ ایشان دربارۀ جامعه مدنی، در این دو مقطع، نگاه تازه‌ای به مبانی فکری انقلاب‌ اسلامی است و می‌تواند شناخت بهتری از فرصت‌ها و چالش‌های پیش رو به دست دهد.[۲]

ساختار

کتاب جایگاه جامعه مدنی در گفتمان امام‌خمینی، پس از فهرست مطالب و مقدمۀ کوتاه، شامل چهار بخش است که هر بخش به فصول جداگانه‌ای تقسیم شده است.

  1. بخش اول: کلیات موضوع: ویژگی‌های تحقیق و ضرورت‌های آن، مقاطع تحقیق و گفتمان‌ها، گفتمان و تحلیل گفتمان، مبانی تحقیق؛
  2. بخش دوم: جامعۀ مطلوب یا حوزۀ عمومی (مبانی نظری): گفتمان و هرمنوتیک، جامعۀ مدنی، مدنیت اسلامی در کلام امام‌خمینی، مفاهیم و تعاریف جامعۀ مدنی؛
  3. بخش سوم: روش تحقیق: تحلیل گفتمان و سطوح آن، الگوی تحلیل، روش اجرا، روش استخراج داده‌ها، تحلیل یافته‌ها؛
  4. بخش چهارم: بررسی و تحلیل نمونه‌ها: دورۀ اول (قبل از پیروزی انقلاب اسلامی)، دورۀ دوم (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی).

پس از آن، جمع‌بندی دستاوردهای تحقیق و سخن آخر آمده است. پایان‌بخش کتاب نیز فهرست تفصیلی مطالب و فهرست منابع فارسی و انگلیسی به تفکیک است. ارجاعات درون‌متنی به صورت پی‌نوشت در پایان هر بخش ذکر شده است.[۳] در فهرست کتاب، از ۱۱۰ منبع فارسی (کتاب و مقاله) و ۲۵ سند مکتوب و الکترونیکی انگلیسی نام برده شده است.

وضعیت نشر

کتاب جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، در ۷۰۸ صفحه و ۲۰۰۰ نسخه در سال ۱۳۸۹ش منتشر شد. ناشر این کتاب، مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ و نشر عروج است.[۴]

پانویس

  1. «گفت‌وگوی اختصاصی با ابوالفضل مروی»، پایگاه اینترنتی جماران.
  2. مروی، جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، ص۳-۵.
  3. ‌مروی، جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، فهرست تفصیلی.
  4. مروی، جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، مشخصات نشر.

منابع

  • مروی، ابوالفضل، جایگاه جامعۀ مدنی در گفتمان امام‌خمینی، تهران، مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، چاپ اول، ۱۳۸۹ش.
  • «گفت‌وگوی اختصاصی با ابوالفضل مروی»، پایگاه اینترنتی جماران، تاریخ بازدید: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ش.