عبدالحمید صالح‌پرور: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی امام خمینی
 
(۴ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات عالمان شیعه
| عنوان            = عبدالحمید صالح‌پرور
| تصویر            = عبدالحمید معادیخواه.jpg
| توضیح تصویر      =
| اندازه تصویر      =
| سرشناسی          = ف
| نام کامل          = عبدالحمید صالح‌پرور
| لقب              =
| نسب              =
| تاریخ تولد        = ۱۳۲۲ش
| زادگاه            = کرمانشاه، ایران
| تاریخ وفات        =
| شهر وفات          =
| تاریخ شهادت      =
| محل شهادت        =
| محل دفن          =
| خویشاوندان سرشناس =
| استادان          = [[امام‌خمینی]]، میرزا جواد تبریزی، [[رحمت‌الله فشارکی]]، آیت‌الله دوزدوزانی، [[علی‌اکبر مشکینی]]
| شاگردان          =
| محل تحصیل        = [[قم]]
| اجازه روایت از    =
| اجازه اجتهاد از  =
| اجازه روایت به    =
| اجازه اجتهاد به  =
| تالیفات          = خلاصة‌القوانین، رساله در مورد انس و جن
| سایر              = عضو [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی]]
| سیاسی            = فعال در [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]]، مسئول اجرایی [[حزب جمهوری اسلامی]]
| اجتماعی          = تبلیغ دین و ارشاد مردم، روحانی کاروان، نگارش مقاله در [[روزنامه جمهوری اسلامی]]
| امضا              =
| وبگاه رسمی        =
}}
'''عبدالحمید صالح‌پرور'''، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.  
'''عبدالحمید صالح‌پرور'''، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.  


عبدالحمید صالح‌پرور در سال ۱۳۲۲ در کرمانشاه به دنیا آمد. او در کودکی به قم رفت و در همان‌جا دوران ابتدایی را به پایان رساند. سپس به تحصیل دروس حوزوی روی آورد و به همین منظور وارد حوزه علمیه قم شد و مقدمات را در همان‌جا نزد رحمت‌الله فشارکی و آیت‌الله دوزدوزانی خواند. در همان زمان از بحث‌های اخلاقی میرزاعلی مشکینی بهره می‌برد. سپس دروس سطح را در همان‌جا به پایان رساند و پس از آن بود که وارد درس خارج فقه و اصول شد («عبدالحمید صالح‌پرور»، https://roshd.balagh.ir. ). از جمله مدتی از درس‌های خارج فقه و اصول امام‌خمینی بهره برد. صالح‌پرور درباره حضور در درس امام‌خمینی و شیوه تدریس امام‌خمینی می‌گوید: ‌«حضرت امام مباحث درسی را خیلی منظم مطرح می‌کردند. مطلب کم بود، اما‏‎ ‎‏خیلی مفصل و مبسوط روی آن بحث می‌کردند. گاهی حضرت امام سؤال مطرح‏‎ ‎‏می‌کردند تا شاگردان بروند و روی آن کار کنند. یادم است ایشان سؤال فرمودند: «در‏‎ ‎‏روایات وقتی از امام‌ها اسم می‌برند می‌گویند مثلاً قال امیرالمؤمنین، قال ابوالحسن‏‎ ‎‏یا...، تکی اسم می‌برند، اما چرا در روایات می‌گویند عن الصادقین، امام باقر و‏‎ ‎‏امام صادق را با هم اسم می‌برند؟ سرّ این مطلب چیست؟ نکته‌اش در علم‏‎ ‎‏حدیث‌شناسی و درایه چیست؟ بروید روی این مسئله کار کنید». یعنی‏‎ ‎‏می‌خواستند که شاگردپروری کنند. یادم می‌آید یکی از شاگردان پای درس کلاس امام می‌نشستند و خیلی حرف می‌زدند و‏‎ ‎‏سؤال می‌کردند. امام گاهی به ایشان تند می‌شدند و به این مضمون می‌گفتند: «بی‌حساب حرف نزنید، یا ساکت باش». امام تا حدی ناراحت و تند می‌شدند» (سلسله موی دوست، ۱۴۲ـ۱۴۳). با استناد به همین خاطرات، می‌توان به‌طورقطع از حضور او در درس‌های امام‌خمینی سخن گفت. صالح پرور همچنین مدتی در درس‌های خارج فقه و اصول آیت‌الله میرزا جواد تبریزی شرکت کرد («عبدالحمید صالح‌پرور»، https://roshd.balagh.ir ). سپس به تبلیغ دین و ارشاد مردم پرداخت.
== زادگاه و تحصیل ==
او پس از پیروزی انقلاب اسلامی وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مدت دو سال مسئول متون آموزشی آنجا بود. هم‌زمان عضو حزب جمهوری اسلامی هم بود و از مسئولان اجرایی آن حزب در تهران بود. همچنین برای سرکشی به حوزه‌های شهرستانی آن حزب به شهرهای مختلف سفر کرد. یک ‌بار هم برای مأموریتی به کشور آلمان شرقی رفت. صالح‌پرور، علاوه بر آن، بارها به‌عنوان روحانی کاروان به کشورهای سوریه و عربستان سعودی سفر کرده است. او مقالاتی را در روزنامه جمهوری اسلامی می‌نوشت که از آن جمله می‌توان به مقالات اقتصادی یا نقد جریان‌های سیاسی اشاره کرد. رساله‌ای هم درباره «انس و جن» نوشته است (همان). کتاب ترجمه و شرح خلاصة‌القوانین از دیگر آثار علمی اوست که در سال ۱۳۷۲ توسط نشر قدس منتشر شده است. یکی از فرزندان او به نام محمدمهدی صالح پرور در جبهه‌های جنگ به شهادت رسید(«برای حرکت در مسیر انقلاب اسلامی نیازمند راهنمایی مراجع هستیم»، https://rasanews.ir).).
عبدالحمید صالح‌پرور در سال ۱۳۲۲ در کرمانشاه به دنیا آمد. او در کودکی به [[قم]] رفت و در همان‌جا دوران ابتدایی را به پایان رساند. سپس به تحصیل دروس حوزوی روی آورد و به همین منظور وارد [[حوزه علمیه قم]] شد و مقدمات را در همان‌جا نزد [[رحمت‌الله فشارکی]] و آیت‌الله دوزدوزانی خواند. در همان زمان از بحث‌های اخلاقی [[علی‌اکبر مشکینی|میرزاعلی مشکینی]] بهره می‌برد. سپس دروس سطح را در همان‌جا به پایان رساند و پس از آن بود که وارد درس خارج فقه و اصول شد.<ref>«عبدالحمید صالح‌پرور».</ref> از جمله مدتی از درس‌های خارج فقه و اصول [[امام‌خمینی]] بهره برد. صالح‌پرور درباره حضور در درس امام‌خمینی و شیوه تدریس امام‌خمینی می‌گوید: ‌ <blockquote>«حضرت امام مباحث درسی را خیلی منظم مطرح می‌کردند. مطلب کم بود، اما‏‎ ‎‏خیلی مفصل و مبسوط روی آن بحث می‌کردند. گاهی حضرت امام سؤال مطرح‏‎ ‎‏می‌کردند تا شاگردان بروند و روی آن کار کنند. یادم است ایشان سؤال فرمودند: «در‏‎ ‎‏روایات وقتی از امام‌ها اسم می‌برند می‌گویند مثلاً قال امیرالمؤمنین، قال ابوالحسن‏‎ ‎‏یا...، تکی اسم می‌برند، اما چرا در روایات می‌گویند عن الصادقین، امام باقر و‏‎ ‎‏امام صادق را با هم اسم می‌برند؟ سرّ این مطلب چیست؟ نکته‌اش در علم‏‎ ‎‏حدیث‌شناسی و درایه چیست؟ بروید روی این مسئله کار کنید». یعنی‏‎ ‎‏می‌خواستند که شاگردپروری کنند. یادم می‌آید یکی از شاگردان پای درس کلاس امام می‌نشستند و خیلی حرف می‌زدند و‏‎ ‎‏سؤال می‌کردند. امام گاهی به ایشان تند می‌شدند و به این مضمون می‌گفتند: «بی‌حساب حرف نزنید، یا ساکت باش». امام تا حدی ناراحت و تند می‌شدند».<ref>سلسله موی دوست، ص۱۴۲ـ۱۴۳.</ref>  </blockquote>با استناد به همین خاطرات، می‌توان به‌طورقطع از حضور او در درس‌های امام‌خمینی سخن گفت. صالح پرور همچنین مدتی در درس‌های خارج فقه و اصول آیت‌الله میرزا جواد تبریزی شرکت کرد.<ref>«عبدالحمید صالح‌پرور».</ref> سپس به تبلیغ دین و ارشاد مردم پرداخت.  
منابع: «برای حرکت در مسیر انقلاب اسلامی نیازمند راهنمایی مراجع هستیم»، https://rasanews.ir؛ سلسله موی دوست: خاطرات دوران تدریس امام‌خمینی(س) به نقل از شاگردان، دوستان و منسوبین (۱۳۸۳)، به کوشش مجتبی فراهانی و با مقدمه عباسعلی عمید زنجانی، تهران: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی(س)؛ «عبدالحمید صالح‌پرور»، https://roshd.balagh.ir/user/140.
 
== فعالیت سیاسی و اجتماعی ==
او پس از [[انقلاب اسلامی ایران|پیروزی انقلاب اسلامی]] وارد [[سپاه پاسداران انقلاب اسلامی]] و مدت دو سال مسئول متون آموزشی آنجا بود. هم‌زمان عضو [[حزب جمهوری اسلامی]] هم بود و از مسئولان اجرایی آن حزب در تهران بود. همچنین برای سرکشی به حوزه‌های شهرستانی آن حزب به شهرهای مختلف سفر کرد. یک ‌بار هم برای مأموریتی به کشور آلمان شرقی رفت.  
 
صالح‌پرور، علاوه بر آن، بارها به‌عنوان روحانی کاروان به کشورهای [[سوریه]] و [[عربستان سعودی]] سفر کرده است. یکی از فرزندان او به نام محمدمهدی صالح‌پرور در جبهه‌های [[جنگ عراق علیه ایران|جنگ]] به شهادت رسید.<ref>«برای حرکت در مسیر انقلاب اسلامی نیازمند راهنمایی مراجع هستیم».</ref> 


[[رده:پروژه شاگردان2]]
== آثار علمی ==
او مقالاتی را در روزنامه جمهوری اسلامی می‌نوشت که از آن جمله می‌توان به مقالات اقتصادی یا نقد جریان‌های سیاسی اشاره کرد. رساله‌ای هم درباره «انس و جن» نوشته است.<ref>«عبدالحمید صالح‌پرور».</ref> کتاب ترجمه و شرح خلاصة‌القوانین از دیگر آثار علمی اوست که در سال ۱۳۷۲ توسط نشر قدس منتشر شده است.
==پانویس==
{{پانویس}}
== منابع ==
{{منابع}}
* «[https://rasanews.ir/fa/news/320680 برای حرکت در مسیر انقلاب اسلامی نیازمند راهنمایی مراجع هستیم]».
* سلسله موی دوست: خاطرات دوران تدریس امام‌خمینی(س) به نقل از شاگردان، دوستان و منسوبین (۱۳۸۳)، به کوشش مجتبی فراهانی و با مقدمه عباسعلی عمید زنجانی، تهران: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی(س).
* «[https://roshd.balagh.ir/user/140 عبدالحمید صالح‌پرور]».
{{پایان}}
[[رده:شاگردان درس خارج فقه امام‌خمینی]]
[[رده:شاگردان درس خارج اصول امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله‌های ارزیابی‌شده/پروژه شاگردان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۲۳:۰۸

عبدالحمید صالح‌پرور
عبدالحمید معادیخواه.jpg
اطلاعات فردی
نام کاملعبدالحمید صالح‌پرور
تاریخ تولد۱۳۲۲ش
زادگاهکرمانشاه، ایران
اطلاعات علمی
استادانامام‌خمینی، میرزا جواد تبریزی، رحمت‌الله فشارکی، آیت‌الله دوزدوزانی، علی‌اکبر مشکینی
محل تحصیلقم
تألیفاتخلاصة‌القوانین، رساله در مورد انس و جن
سایرعضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
فعالیت‌های اجتماعی-سیاسی
سیاسیفعال در انقلاب اسلامی، مسئول اجرایی حزب جمهوری اسلامی
اجتماعیتبلیغ دین و ارشاد مردم، روحانی کاروان، نگارش مقاله در روزنامه جمهوری اسلامی


عبدالحمید صالح‌پرور، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.

زادگاه و تحصیل

عبدالحمید صالح‌پرور در سال ۱۳۲۲ در کرمانشاه به دنیا آمد. او در کودکی به قم رفت و در همان‌جا دوران ابتدایی را به پایان رساند. سپس به تحصیل دروس حوزوی روی آورد و به همین منظور وارد حوزه علمیه قم شد و مقدمات را در همان‌جا نزد رحمت‌الله فشارکی و آیت‌الله دوزدوزانی خواند. در همان زمان از بحث‌های اخلاقی میرزاعلی مشکینی بهره می‌برد. سپس دروس سطح را در همان‌جا به پایان رساند و پس از آن بود که وارد درس خارج فقه و اصول شد.[۱] از جمله مدتی از درس‌های خارج فقه و اصول امام‌خمینی بهره برد. صالح‌پرور درباره حضور در درس امام‌خمینی و شیوه تدریس امام‌خمینی می‌گوید: ‌

«حضرت امام مباحث درسی را خیلی منظم مطرح می‌کردند. مطلب کم بود، اما‏‎ ‎‏خیلی مفصل و مبسوط روی آن بحث می‌کردند. گاهی حضرت امام سؤال مطرح‏‎ ‎‏می‌کردند تا شاگردان بروند و روی آن کار کنند. یادم است ایشان سؤال فرمودند: «در‏‎ ‎‏روایات وقتی از امام‌ها اسم می‌برند می‌گویند مثلاً قال امیرالمؤمنین، قال ابوالحسن‏‎ ‎‏یا...، تکی اسم می‌برند، اما چرا در روایات می‌گویند عن الصادقین، امام باقر و‏‎ ‎‏امام صادق را با هم اسم می‌برند؟ سرّ این مطلب چیست؟ نکته‌اش در علم‏‎ ‎‏حدیث‌شناسی و درایه چیست؟ بروید روی این مسئله کار کنید». یعنی‏‎ ‎‏می‌خواستند که شاگردپروری کنند. یادم می‌آید یکی از شاگردان پای درس کلاس امام می‌نشستند و خیلی حرف می‌زدند و‏‎ ‎‏سؤال می‌کردند. امام گاهی به ایشان تند می‌شدند و به این مضمون می‌گفتند: «بی‌حساب حرف نزنید، یا ساکت باش». امام تا حدی ناراحت و تند می‌شدند».[۲]

با استناد به همین خاطرات، می‌توان به‌طورقطع از حضور او در درس‌های امام‌خمینی سخن گفت. صالح پرور همچنین مدتی در درس‌های خارج فقه و اصول آیت‌الله میرزا جواد تبریزی شرکت کرد.[۳] سپس به تبلیغ دین و ارشاد مردم پرداخت.

فعالیت سیاسی و اجتماعی

او پس از پیروزی انقلاب اسلامی وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مدت دو سال مسئول متون آموزشی آنجا بود. هم‌زمان عضو حزب جمهوری اسلامی هم بود و از مسئولان اجرایی آن حزب در تهران بود. همچنین برای سرکشی به حوزه‌های شهرستانی آن حزب به شهرهای مختلف سفر کرد. یک ‌بار هم برای مأموریتی به کشور آلمان شرقی رفت.

صالح‌پرور، علاوه بر آن، بارها به‌عنوان روحانی کاروان به کشورهای سوریه و عربستان سعودی سفر کرده است. یکی از فرزندان او به نام محمدمهدی صالح‌پرور در جبهه‌های جنگ به شهادت رسید.[۴]

آثار علمی

او مقالاتی را در روزنامه جمهوری اسلامی می‌نوشت که از آن جمله می‌توان به مقالات اقتصادی یا نقد جریان‌های سیاسی اشاره کرد. رساله‌ای هم درباره «انس و جن» نوشته است.[۵] کتاب ترجمه و شرح خلاصة‌القوانین از دیگر آثار علمی اوست که در سال ۱۳۷۲ توسط نشر قدس منتشر شده است.

پانویس

  1. «عبدالحمید صالح‌پرور».
  2. سلسله موی دوست، ص۱۴۲ـ۱۴۳.
  3. «عبدالحمید صالح‌پرور».
  4. «برای حرکت در مسیر انقلاب اسلامی نیازمند راهنمایی مراجع هستیم».
  5. «عبدالحمید صالح‌پرور».

منابع