ابراهیم احمدی رهبریان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی امام خمینی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۶ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''ابراهیم احمدی رهبریان'''، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام خمینی.  
{{جعبه اطلاعات عالمان شیعه
| عنوان            = ابراهیم احمدی رهبریان
| تصویر            =
| توضیح تصویر      =
| اندازه تصویر      =
| سرشناسی          = شاگرد درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی
| نام کامل          = ابراهیم احمدی رهبریان
| لقب              =
| نسب              =
| تاریخ تولد        = ۲ اسفند ۱۳۲۲
| زادگاه            = روستای دمق، استان همدان
| تاریخ وفات        =
| شهر وفات          =
| تاریخ شهادت      =
| محل شهادت        =
| محل دفن          =
| خویشاوندان سرشناس =
| استادان          = [[امام‌خمینی]]، [[سیداسدالله مدنی|سیداسدالله مدنی تبریزی]]، مدرس افغانی، [[مصطفی اعتمادی]]، [[سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی]]، [[محمد فاضل لنکرانی]]، حسین وحید خراسانی، [[حسین نوری همدانی]]، میرزا جواد تبریزی، [[ابوالقاسم خزعلی]]، [[عبدالله جوادی آملی]]
| شاگردان          =
| محل تحصیل        = [[حوزه علمیه قم]]، [[حوزه علمیه نجف]]
| اجازه روایت از    =
| اجازه اجتهاد از  =
| اجازه روایت به    =
| اجازه اجتهاد به  =
| تالیفات          = شرحی بر کتاب صمدیه
| سایر              = تشکیل جلسات [[تفسیر|تفسیر قرآن]]، رسیدگی به امور مردم
| سیاسی            = مبارزه با [[حکومت پهلوی]]، حضور در جبهه‌های [[جنگ عراق علیه ایران|جنگ تحمیلی]]
| اجتماعی          = امام جمعه موقت قروه کردستان، امام جمعه قهاوند همدان
| امضا              =
| وبگاه رسمی        =
}}
'''ابراهیم احمدی رهبریان'''، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.  


ابراهیم احمدی رهبریان در ۲ اسفند ۱۳۲۲ در روستای دمق در استان همدان به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا سال اول راهنمایی در دمق گذراند. سپس به تحصیل دروس حوزوی روی آورد. در زندگینامه احمدی رهبریان، در دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور از تحصیلات حوزوی او در دمق یا همدان سخنی به میان نیامده است (کاظمینی، ج ۱، ۵۰) و تنها بر ورود او به حوزه علمیه قم در سال ۱۳۴۲ ش تأکید شده است. می‌توان احتمال داد که او تا آن سال مقدمات و بخشی از دروس را پیش از ورود به حوزه علمیه قم خوانده باشد. وی سپس به تحصیل در حوزه علمیه قم پرداخت، ولی درباره استادان او در آنجا اطلاعاتی در درست نیست. احمدی رهبریان سپس به عراق رفت و به تحصیل در حوزه علمیه نجف ادامه داد. در آنجا در درس‌های آقایان مدرس افغانی و سید اسدالله مدنی تبریزی شرکت کرد. در سال‌های حضور او در نجف اشرف، امام خمینی به تدریس درس خارج فقه در مسجد شیخ انصاری می‌پرداخت و احمدی رهبریان مدتی در آن درس (بیع مکاسب) شرکت جست (همان)، ولی درباره سال‌های دقیق حضور او در آن درس و همچنین مدت حضور احمدی رهبریان در درس امام خمینی گزارشی در دست نیست.
== زادگاه و تحصیل ==
احمدی رهبریان پس از مدتی تحصیل در نجف اشرف به کشور بازگشت و در درس‌های آقایان مصطفی اعتمادی، سید محمدباقر سلطانی طباطبایی و محمد فاضل لنکرانی شرکت کرد و سپس تحصیل دروس خارج فقه و اصول را پیش آیات حسین وحید خراسانی، حسین نوری همدانی و میرزا جواد تبریزی به پایان رساند و از آیات نوری همدانی و فاضل لنکرانی اجازه‌ای در امور حسبیه دریافت نمود. هم‌زمان در درس تفسیر قرآن ابوالقاسم خزعلی و عبدالله جوادی آملی شرکت می‌کرد. احمدی رهبریان در کنار تحصیل در حوزه علمیه قم برای تبلیغ دین به شهرهای مختلف ازجمله کازرون، اردکان فارس، اصطهبانات، هرسین، کرمانشاه و قروه کردستان سفر می‌کرد. مدتی هم به تدریس ادبیات عربی در دبیرستان‌های کازرون پرداخت. در همان زمان با حکومت پهلوی هم مبارزه می‌کرد. با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در جبهه‌های جنگ حضور یافت و طلاب را برای حضور در جبهه‌های جنگ تشویق می‌نمود.
ابراهیم احمدی رهبریان در ۲ اسفند ۱۳۲۲ در روستای دمق در استان همدان به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا سال اول راهنمایی در دمق گذراند. سپس به تحصیل دروس حوزوی روی آورد. در زندگینامه احمدی رهبریان، در [[دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور]] از تحصیلات حوزوی او در دمق یا همدان سخنی به میان نیامده است<ref>کاظمینی، دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور، ج۱، ص۵۰.</ref> و تنها بر ورود او به [[حوزه علمیه قم]] در سال ۱۳۴۲ش تأکید شده است. می‌توان احتمال داد که او تا آن سال مقدمات و بخشی از دروس را پیش از ورود به حوزه علمیه قم خوانده باشد. وی سپس به تحصیل در حوزه علمیه قم پرداخت، ولی درباره استادان او در آنجا اطلاعاتی در درست نیست.  
احمدی رهبریان مدت دو سال در سمت امام جمعه موقت قروه کردستان خدمت کرد و سپس به سمت امام جمعه قهاوند همدان منصوب شد. تشکیل جلسات تفسیر قرآن و رسیدگی به امور مردم ازجمله فعالیت‌های او در آن سمت است. وی همچنین شرحی بر کتاب صمدیه نوشته است (همان، ۵۰-۵۱).


احمدی رهبریان سپس به عراق رفت و به تحصیل در [[حوزه علمیه نجف]] ادامه داد. در آنجا در درس‌های آقایان مدرس افغانی و [[سیداسدالله مدنی|سیداسدالله مدنی تبریزی]] شرکت کرد. در سال‌های حضور او در [[نجف اشرف]]، [[امام‌خمینی]] به تدریس درس خارج فقه در [[مسجد شیخ انصاری]] می‌پرداخت و احمدی رهبریان مدتی در آن درس (بیع مکاسب) شرکت جست،<ref>کاظمینی، دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور، ج۱، ص۵۰.</ref> ولی درباره سال‌های دقیق حضور او در آن درس و همچنین مدت حضور احمدی رهبریان در درس امام‌خمینی گزارشی در دست نیست.
احمدی رهبریان پس از مدتی تحصیل در نجف اشرف به کشور بازگشت و در درس‌های آقایان [[مصطفی اعتمادی]]، [[سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی]] و [[محمد فاضل لنکرانی]] شرکت کرد و سپس تحصیل دروس خارج فقه و اصول را پیش آیات حسین وحید خراسانی، [[حسین نوری همدانی]] و میرزا جواد تبریزی به پایان رساند و از آیات نوری همدانی و فاضل لنکرانی اجازه‌ای در امور حسبیه دریافت نمود. هم‌زمان در درس تفسیر قرآن [[ابوالقاسم خزعلی]] و [[عبدالله جوادی آملی]] شرکت می‌کرد.
== فعالیت سیاسی و اجتماعی ==
احمدی رهبریان در کنار تحصیل در حوزه علمیه قم برای تبلیغ دین به شهرهای مختلف ازجمله کازرون، اردکان فارس، اصطهبانات، هرسین، کرمانشاه و قروه کردستان سفر می‌کرد. مدتی هم به تدریس ادبیات عربی در دبیرستان‌های کازرون پرداخت. در همان زمان با [[حکومت پهلوی]] هم مبارزه می‌کرد. با آغاز [[جنگ عراق علیه ایران|جنگ تحمیلی عراق علیه ایران]] در جبهه‌های جنگ حضور یافت و طلاب را برای حضور در جبهه‌های جنگ تشویق می‌نمود.
احمدی رهبریان مدت دو سال در سمت امام جمعه موقت قروه کردستان خدمت کرد و سپس به سمت امام جمعه قهاوند همدان منصوب شد. تشکیل جلسات [[تفسیر|تفسیر قرآن]] و رسیدگی به امور مردم ازجمله فعالیت‌های او در آن سمت است. وی همچنین شرحی بر کتاب صمدیه نوشته است <ref>کاظمینی، دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور، ج۱، ص۵۰-۵۱.</ref>
==پانویس==
{{پانویس}}
== منبع ==
== منبع ==
کاظمینی، میرزا محمد (۱۳۸۴)، دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور، ج ۱، تهران، برگ رضوان.


[[رده:پروژه شاگردان2]]
* کاظمینی، میرزا محمد (۱۳۸۴)، دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور، ج۱، تهران، برگ رضوان.
 
[[رده:مقاله‌های ارزیابی‌شده/پروژه شاگردان]]
[[رده:مقاله‌های نیازمند تصویر]]
[[رده:شاگردان درس خارج اصول امام‌خمینی]]
[[رده:شاگردان درس خارج فقه امام‌خمینی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ دی ۱۴۰۳، ساعت ۱۷:۱۰

ابراهیم احمدی رهبریان
اطلاعات فردی
نام کاملابراهیم احمدی رهبریان
تاریخ تولد۲ اسفند ۱۳۲۲
زادگاهروستای دمق، استان همدان
اطلاعات علمی
استادانامام‌خمینی، سیداسدالله مدنی تبریزی، مدرس افغانی، مصطفی اعتمادی، سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی، محمد فاضل لنکرانی، حسین وحید خراسانی، حسین نوری همدانی، میرزا جواد تبریزی، ابوالقاسم خزعلی، عبدالله جوادی آملی
محل تحصیلحوزه علمیه قم، حوزه علمیه نجف
تألیفاتشرحی بر کتاب صمدیه
سایرتشکیل جلسات تفسیر قرآن، رسیدگی به امور مردم
فعالیت‌های اجتماعی-سیاسی
سیاسیمبارزه با حکومت پهلوی، حضور در جبهه‌های جنگ تحمیلی
اجتماعیامام جمعه موقت قروه کردستان، امام جمعه قهاوند همدان


ابراهیم احمدی رهبریان، از شاگردان درس خارج فقه و اصول امام‌خمینی.

زادگاه و تحصیل

ابراهیم احمدی رهبریان در ۲ اسفند ۱۳۲۲ در روستای دمق در استان همدان به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا سال اول راهنمایی در دمق گذراند. سپس به تحصیل دروس حوزوی روی آورد. در زندگینامه احمدی رهبریان، در دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور از تحصیلات حوزوی او در دمق یا همدان سخنی به میان نیامده است[۱] و تنها بر ورود او به حوزه علمیه قم در سال ۱۳۴۲ش تأکید شده است. می‌توان احتمال داد که او تا آن سال مقدمات و بخشی از دروس را پیش از ورود به حوزه علمیه قم خوانده باشد. وی سپس به تحصیل در حوزه علمیه قم پرداخت، ولی درباره استادان او در آنجا اطلاعاتی در درست نیست.

احمدی رهبریان سپس به عراق رفت و به تحصیل در حوزه علمیه نجف ادامه داد. در آنجا در درس‌های آقایان مدرس افغانی و سیداسدالله مدنی تبریزی شرکت کرد. در سال‌های حضور او در نجف اشرف، امام‌خمینی به تدریس درس خارج فقه در مسجد شیخ انصاری می‌پرداخت و احمدی رهبریان مدتی در آن درس (بیع مکاسب) شرکت جست،[۲] ولی درباره سال‌های دقیق حضور او در آن درس و همچنین مدت حضور احمدی رهبریان در درس امام‌خمینی گزارشی در دست نیست.

احمدی رهبریان پس از مدتی تحصیل در نجف اشرف به کشور بازگشت و در درس‌های آقایان مصطفی اعتمادی، سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی و محمد فاضل لنکرانی شرکت کرد و سپس تحصیل دروس خارج فقه و اصول را پیش آیات حسین وحید خراسانی، حسین نوری همدانی و میرزا جواد تبریزی به پایان رساند و از آیات نوری همدانی و فاضل لنکرانی اجازه‌ای در امور حسبیه دریافت نمود. هم‌زمان در درس تفسیر قرآن ابوالقاسم خزعلی و عبدالله جوادی آملی شرکت می‌کرد.

فعالیت سیاسی و اجتماعی

احمدی رهبریان در کنار تحصیل در حوزه علمیه قم برای تبلیغ دین به شهرهای مختلف ازجمله کازرون، اردکان فارس، اصطهبانات، هرسین، کرمانشاه و قروه کردستان سفر می‌کرد. مدتی هم به تدریس ادبیات عربی در دبیرستان‌های کازرون پرداخت. در همان زمان با حکومت پهلوی هم مبارزه می‌کرد. با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در جبهه‌های جنگ حضور یافت و طلاب را برای حضور در جبهه‌های جنگ تشویق می‌نمود.

احمدی رهبریان مدت دو سال در سمت امام جمعه موقت قروه کردستان خدمت کرد و سپس به سمت امام جمعه قهاوند همدان منصوب شد. تشکیل جلسات تفسیر قرآن و رسیدگی به امور مردم ازجمله فعالیت‌های او در آن سمت است. وی همچنین شرحی بر کتاب صمدیه نوشته است [۳]

پانویس

  1. کاظمینی، دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور، ج۱، ص۵۰.
  2. کاظمینی، دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور، ج۱، ص۵۰.
  3. کاظمینی، دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور، ج۱، ص۵۰-۵۱.

منبع

  • کاظمینی، میرزا محمد (۱۳۸۴)، دانشنامه ائمه جمعه سراسر کشور، ج۱، تهران، برگ رضوان.