نماز جماعت: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''نماز جماعت'''، جایگاه، اهمیت و کارکردهای سیاسی و اجتماعی.
'''نماز جماعت'''، جایگاه، اهمیت و کارکردهای سیاسی و اجتماعی.
نماز جماعت؛ به نوعی از انواع نماز گفته می‌شود که به صورت گروهی، با اقتدا به پیشنماز خوانده می‌شود.
در اسلام تشریع نماز در [[مکه]] و با جماعت همراه بوده و [[پیامبر اکرم(ص)|پیامبر(ص)]] و [[امام‌علی(ع)|امیرالمؤمنین(ع)]] نماز را به جماعت برپا کرده‌اند. امام‌خمینی با اشاره به سیره پیامبر(ص) یادآور شده اصل تشریع نمازهای شبانه‌روز به جماعت بوده‌است و به کسانی که مردم را به فُراداخواندن نماز دعوت می‌کنند، هشدار می‌داد.
امام‌خمینی نماز جماعت به‌ویژه در نمازهای واجب پنجگانه را مستحب مؤکد می‌داند و اقامه [[نماز عید فطر]] و قربان در زمان غیبت را با جماعت به قصد رجا جایز دانسته، همچنین امامت جماعت زنان را برای زنان جایز، ولی احتیاط را در ترک آن می‌داند و نماز جماعت با [[اهل سنت]] و اقتدای به آنان را برای حفظ [[وحدت|وحدت اسلامی]] جایز و نمازخواندن با آنان را صحیح می‌داند. امام‌خمینی شرکت زنان در [[نماز جمعه]] و جماعت را جایز دانسته و عدالتی که برای امام جماعت شرط شده، این است که در ظاهر خلافی انجام ندهد.
امام‌خمینی نماز جماعت را در پیشبرد [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] بسیار مؤثر می‌دانست؛ از این‌رو به مردم سفارش می‌کرد، نمازها را به جماعت برپا کنند. با این وجود از شیوه‌های مهم  امام‌خمینی در مبارزه منفی علیه [[رژیم پهلوی]] تعطیلی نماز جماعت بود.


== معنای لغوی و اصطلاحی ==
== معنای لغوی و اصطلاحی ==
خط ۱۵۵: خط ۱۶۴:
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:مقاله‌های نیازمند تصویر]]
[[رده:مقاله‌های نیازمند تصویر]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]