نوروز: تفاوت میان نسخه‌ها

(اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲۴: خط ۲۴:
'''نوروز''' جشن ملی و تاریخی ایرانیان در آغاز سال و فصل بهار. واژه نوروز به معنای روز نو و تازه است و به نام‌های چندی چون عید نوروز، جشن فروردین، بهار جشن یا جشن بهار مشهور است. عید نوروز به سبب گردش و چرخش سال از کهنه به نو و آغاز روز نو، برای ایرانیان کهن‌ترین و بزرگ‌ترین جشن ملی ـ میهنی به شمار می‌رود.  
'''نوروز''' جشن ملی و تاریخی ایرانیان در آغاز سال و فصل بهار. واژه نوروز به معنای روز نو و تازه است و به نام‌های چندی چون عید نوروز، جشن فروردین، بهار جشن یا جشن بهار مشهور است. عید نوروز به سبب گردش و چرخش سال از کهنه به نو و آغاز روز نو، برای ایرانیان کهن‌ترین و بزرگ‌ترین جشن ملی ـ میهنی به شمار می‌رود.  


در روایات شیعی از نوروز با واژه «نیروز» نام برده شده و بیشتر روایات آن را ستوده‌اند. در این روایات نوروز را روز پیمان بندگان با خدا، روز پهلوگرفتن کشتی [[نوح(ع)]] بر کوه جودی و روز نازل‌شدن [[جبرئیل(ع)]]  بر [[پیامبر اسلام(ص)]] می‌شمارند. همچنین طبق این روایات، نوروز با واقعه [[عید غدیر خم]] و انتصاب [[امیرالمؤمنین علی(ع)]] به جانشینی پیامبر(ص) هم‌زمان بوده و [[ظهور امام زمان(ع)]] و پیروزی آن حضرت بر دجال نیز در نوروز رخ خواهد داد.
در روایات شیعی از نوروز با واژه «نیروز» نام برده شده و بیشتر روایات آن را ستوده‌اند. در این روایات نوروز را روز پیمان بندگان با خدا، روز پهلوگرفتن کشتی [[نوح(ع)]] بر کوه جودی و روز نازل‌شدن [[جبرئیل(ع)]]  بر [[پیامبر اسلام(ص)]] می‌شمارند. همچنین طبق این روایات، نوروز با [[واقعه غدیر خم]] و انتصاب [[امیرالمؤمنین علی(ع)]] به جانشینی پیامبر(ص) هم‌زمان بوده و [[ظهور امام زمان(ع)]] و پیروزی آن حضرت بر دجال نیز در نوروز رخ خواهد داد.


از دیدگاه امام‌خمینی، نوروز عید اسلامی نیست؛ اما عید ملی است که [[اسلام]] با آن مخالفتی ندارد و بلکه بر انجام آداب و اعمال استحبابی مانند [[نماز]]، [[روزه]] و [[دعا]] در این روز توصیه می‌کند. نوروز در نگاه ایشان می‌تواند نقطه آغاز دو تحول اساسی باشد: نخست تحول در روح افراد و دوم تحول در [[جامعه]]. امام‌خمینی ضمن توجه به عید نوروز، در راهبرد مبارزاتی و سیاسی خود هم از مناسبت ملی نوروز با عنوان فرصت مناسبی برای توجه‌دادن مردم به مسائل مهم اجتماعی و سیاسی استفاده می‌کرد.
از دیدگاه [[امام‌خمینی]]، نوروز عید اسلامی نیست؛ اما عید ملی است که [[اسلام]] با آن مخالفتی ندارد و بلکه بر انجام آداب و اعمال استحبابی مانند [[نماز]]، [[روزه]] و [[دعا]] در این روز توصیه می‌کند. نوروز در نگاه ایشان می‌تواند نقطه آغاز دو تحول اساسی باشد: نخست تحول در روح افراد و دوم تحول در [[جامعه]]. امام‌خمینی ضمن توجه به عید نوروز، در راهبرد مبارزاتی و سیاسی خود هم از مناسبت ملی نوروز با عنوان فرصت مناسبی برای توجه‌دادن مردم به مسائل مهم اجتماعی و سیاسی استفاده می‌کرد.


امام‌خمینی هرساله پیام نوروزی می‌داد و در قالب پیام‌ها و سخنرانی‌های نوروزی، به بیان مسائل روز از قبیل [[انتخابات]] و جنگ می‌پرداخت. بخشش زندانیان و مرتکبان جرایم عمومی، از سنت‌ها و آیین‌های دیرین حکومتداری در ایام نوروز است؛ بر همین اساس ایشان در آستانه آغاز دومین بهار انقلاب و با استفاده از فرصت نوروز، عفو عمومی اعلام کرد.
امام‌خمینی هرساله پیام نوروزی می‌داد و در قالب پیام‌ها و سخنرانی‌های نوروزی، به بیان مسائل روز از قبیل [[انتخابات]] و جنگ می‌پرداخت. بخشش زندانیان و مرتکبان جرایم عمومی، از سنت‌ها و آیین‌های دیرین حکومت‌داری در ایام نوروز است؛ بر همین اساس ایشان در آستانه آغاز دومین بهار [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب]] و با استفاده از فرصت نوروز، [[عفو عمومی]] اعلام کرد.


==مفهوم شناسی==
==مفهوم شناسی==