بهشت و جهنم: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۰۸۴ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۱ اسفند ۱۴۰۱
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''بهشت و جهنم'''، منزلگاه نهایی اهل [[سعادت و شقاوت]].
'''بهشت و جهنم'''، منزلگاه نهایی اهل [[سعادت و شقاوت]].
در [[ادیان الهی]] با الهام گرفتن از آموزه‌های پیامبران (ع) از خصوصیات و احوال بهشت و جهنم سخن به میان آمده‌ است. اعتقاد به بهشت و جهنم در میان [[متکلمان]] اسلامی از ضروریات دین به حساب آمده‌ است و آنان درباره آخرت و بهشت و جهنم از دو جهت عقلی و نقلی به بحث و بررسی پرداخته‌اند.
[[عرفا|اهل معرفت]] نیز به بهشت و جهنم از بعد ملکوتی و باطنی آن توجه کرده‌اند و به مباحثی چون معرفت جهنم، ابواب منازل و درکات آن و منازل و درجات بهشت پرداخته‌اند.
امام‌ خمینی حقیقت بهشت و نعمت‌های آن و جهنم را همان ظهور اعمال نیک و بد انسان می‌داند و بر این باور است که بهشت و جهنم محدود به تمثل اعمال نیست، بلکه گاهی انعکاس و تجسم صفات است. ایشان بهشت و جهنم را به اقسامی تقسیم می‌کند: ۱- بهشت و جهنم افعال ۲- بهشت و جهنم صفات ۳- جنت ذات و جهنم فراق.
امام‌ خمینی درباره مخلوق بودن بهشت و جهنم بر این اعتقاد است که بهشت و جهنم از جهتی مخلوق و از جهتی مخلوق نیست، به این معنا که اصل ماده و ساختار کلی آن موجود است، اما تعمیر آن و ساخت قصرها و غرفه‌های آن تابع اعمال انسان است. ایشان ضمن نقل‌قول از دیگران، خلود در آتش جهنم را از ضروریات دین دانسته، معتقد است علت خلود در جهنم، زوال [[ایمان و کفر|ایمان]] به واسطه بعضی از ملکات نفسانی و خاموش شدن نور [[فطرت]] است.


== مفهوم‌شناسی ==
== مفهوم‌شناسی ==
خط ۱۷۵: خط ۱۸۴:
[[رده:مقاله‌های جلد دوم دانشنامه امام‌خمینی]]
[[رده:مقاله‌های جلد دوم دانشنامه امام‌خمینی]]
[[رده:کلام]]
[[رده:کلام]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]