رابطه دین و سیاست: تفاوت میان نسخه‌ها

ویرایش شناسه
(ویرایش شناسه)
خط ۱: خط ۱:
'''دین و سیاست'''، رابطه [[دین]] و [[سیاست]] و نفی جدایی سیاست از دین.
'''دین و سیاست'''، رابطه [[دین]] و [[سیاست]] و نفی جدایی سیاست از دین.


دین؛ مجموعه [[عقاید]]، [[اخلاق]]، قوانین و مقرراتی که از طریق [[وحی]] و [[عقل (قوه ادراک)|عقل]]، برای اداره فرد و جامعه و پرورش انسان‌ها در اختیار آنان قرار گرفته است و سیاست؛ امور مربوط به [[دولت]]، اعم از مدیریت، تعیین شکل، مقاصد و چگونگی فعالیت دولت را شامل می‌شود و هدف از آن، مدیریت صحیح جامعه و زعامت بر مردم است. تنوع سیاست به تنوع جهان‌نگری، معرفت‌شناسی و نگاه به انسان برمی‌گردد، از همین‌رو [[امام‌خمینی]] سیاست را به سه نوع شیطانی، حیوانی و الهی تقسیم کرده‌است.


دین؛ مجموعه [[عقاید]]، [[اخلاق]]، قوانین و مقرراتی که از طریق [[وحی]] و [[عقل (قوه ادراک)|عقل]]، برای اداره فرد و جامعه و پرورش انسان‌ها در اختیار آنان قرار گرفته است.
دیدگاه غالب در جهان [[مسیحیت]] نظریه جدایی دین از سیاست است و در جهان اسلام، افرادی مدافع این دیدگاه بودند؛ اما این نگاه در اندیشه امام‌خمینی مردود است. ایشان به نقش برخی از عوامل در ترویج اندیشه جدایی دین از سیاست، توجه داده، ازجمله: استعمارگران و عوامل داخلی آنان، حاکمان مستبد و کوتاهی [[حوزه‌های علمیه]].


سیاست؛ امور مربوط به [[دولت]]، اعم از مدیریت، تعیین شکل، مقاصد و چگونگی فعالیت دولت را شامل می‌شود و هدف از آن، مدیریت صحیح جامعه و زعامت بر مردم است.
امام‌خمینی [[اسلام]] را دینِ سیاست می‌داند و قائل است که همه پیامبران برای دخالت در امور سیاسی و تحقق حکومت برانگیخته شده‌اند و آمیختگی دین و سیاست در اسلام، به اندازه‌ای است که هر کس قائل به جدایی میان آنها باشد، هیچ‌کدام را نشناخته است. امام‌خمینی برای پیوند دین و سیاست دلایلی ذکر کرده ازجمله: جامعیت اسلام، ضرورت استمرار اجرای احکام و سیره معصومان(ع).  
 
تنوع سیاست به تنوع جهان‌نگری، معرفت‌شناسی و نگاه به انسان برمی‌گردد، از همین‌رو [[امام‌خمینی]] سیاست را به سه نوع شیطانی، حیوانی و الهی تقسیم کرده‌است.
 
دیدگاه غالب در جهان [[مسیحیت]] نظریه [[جدایی دین از سیاست]] است و در جهان اسلام، افرادی مدافع این دیدگاه بودند، اما این نگاه در اندیشه امام‌خمینی مردود است.
 
امام‌خمینی، به نقش برخی از عوامل در ترویج اندیشه جدایی دین از سیاست، توجه داده، ازجمله: استعمارگران و عوامل داخلی آنان، حاکمان مستبد و کوتاهی [[حوزه‌های علمیه]].
 
امام‌خمینی [[اسلام]] را دینِ سیاست می‌داند و قائل است که همه پیامبران برای دخالت در امور سیاسی و تحقق حکومت برانگیخته شده‌اند و آمیختگی دین و سیاست در اسلام، به اندازه‌ای است که هر کس قائل به جدایی میان آنها باشد، هیچ‌کدام را نشناخته است.
 
امام‌خمینی برای پیوند دین و سیاست دلایلی ذکر کرده ازجمله: جامعیت اسلام، ضرورت استمرار اجرای احکام و سیره معصومان(ع).  


== مفهوم‌شناسی ==
== مفهوم‌شناسی ==
Image-reviewer، emailconfirmed، مدیران
۴٬۵۲۶

ویرایش