نامه امام‌خمینی به میخائیل گورباچف‌: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:




پیشوایان دینی برای هدایت و دعوت مردم به دین، گاه از نامه و پیام استفاده می‌کردند. امام‌خمینی به تأسی از شیوه یادشده در ۱۱ دی ۱۳۶۷ نامه‌ای به میخائیل گورباچف نوشت. هدف امام‌خمینی از فرستادن نامه، دعوت رهبر [[شوروی]] به [[توحید1|توحید]] و رهاشدن کشور شوروی از قید [[مادی‌گرایی]] بود. هیئت اعزامی در 14دی ۱۳۶۷ وارد مسکو شد. نامه امام‌خمینی حدود ۱۶۶۰ کلمه و در پنج صفحه با خط خود ایشان نوشته شده بود. مضمون نامه امام‌خمینی به گورباچف، دعوت به توحید و پرهیز از الحاد و مرتبط با جان آنان و نه کشور آنان بود. از دیگر مطالب مهم نامه، هشدار به گورباچف از پناه‌بردن به [[غرب]]، حمایت از مسلمانان منطقه زیر نفوذ شوروی و نیز حمایت از مردم [[افغانستان]] بود. جمله معروف در این نامه «از این پس باید [[مارکسیسم|کمونیسم]] را در موزه‌های دنیا جستجو کرد» اشاره به شکست مارکسیسم و کمونیسم دارد. نامه امام خمینی در جهان به‌ویژه در کشورهای تابع شوروی بازتاب گسترده‌ای داشت.
پیشوایان دینی برای هدایت و دعوت مردم به دین، گاه از نامه و پیام استفاده می‌کردند. امام‌خمینی به تأسی از شیوه یادشده در ۱۱ دی ۱۳۶۷ نامه‌ای به میخائیل گورباچف نوشت. هدف امام‌خمینی از فرستادن نامه، دعوت رهبر [[شوروی]] به [[توحید1|توحید]] و رهاشدن کشور شوروی از قید [[مادی‌گرایی]] بود. هیئت اعزامی در 14دی ۱۳۶۷ وارد مسکو شد.
 
نامه امام‌خمینی حدود ۱۶۶۰ کلمه و در پنج صفحه با خط خود ایشان نوشته شده بود. مضمون نامه امام‌خمینی به گورباچف، دعوت به توحید و پرهیز از الحاد و مرتبط با جان آنان و نه کشور آنان بود. از دیگر مطالب مهم نامه، هشدار به گورباچف از پناه‌بردن به [[غرب]]، حمایت از مسلمانان منطقه زیر نفوذ شوروی و نیز حمایت از مردم [[افغانستان]] بود.
 
جمله معروف در این نامه «از این پس باید [[مارکسیسم|کمونیسم]] را در موزه‌های دنیا جستجو کرد» اشاره به شکست مارکسیسم و کمونیسم دارد. نامه امام خمینی در جهان به‌ویژه در کشورهای تابع شوروی بازتاب گسترده‌ای داشت.
==گزارش اجمالی==
==گزارش اجمالی==
[[پرونده:نامه به گورباچف 1.jpg|بندانگشتی|[[اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی]] ]]
[[پرونده:نامه به گورباچف 1.jpg|بندانگشتی|[[اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی]] ]]