عبدالرحیم ربانی شیرازی: تفاوت میان نسخه‌ها

اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
خط ۳۳: خط ۳۳:




عبدالرحیم ربانی ­شیرازی در سال 1301 در شیراز به دنیا آمد و پس از اتمام دوره ابتدائی، تحصیلات حوزوی را در مدرسه آقاباباخان شیراز آغاز کرد. وی در سال 1327 به [[حوزه علمیه قم]] رفت و از دروس: [[سیدحسین بروجردی]]، سیدمحمد محقق ­داماد، [[سید محمدرضا گلپایگانی|سیدمحمدرضا گلپایگانی]] و سیدمحمدحسین طباطبائی استفاده کرد.
عبدالرحیم ربانی ­شیرازی در سال ۱۳۰۱ در شیراز به دنیا آمد و پس از اتمام دوره ابتدائی، تحصیلات حوزوی را در مدرسه آقاباباخان شیراز آغاز کرد. وی در سال ۱۳۲۷ به [[حوزه علمیه قم]] رفت و از دروس: [[سیدحسین بروجردی]]، سیدمحمد محقق ­داماد، [[سید محمدرضا گلپایگانی|سیدمحمدرضا گلپایگانی]] و سیدمحمدحسین طباطبائی استفاده کرد.


ربانی شیرازی در کنار تحصیل به تدریس و مشارکت در تدوین جامع­الاحادیث­الشیعه و تصحیح وسائل­الشیعه اشتغال داشت و بر بحارالانوار تعلیقه نوشت. او در کنار فعالیت­های علمی در ساماندهی برنامه­‌های حوزه به همراه دوستان و همفکران خود، فعالیت در نهضت امام‌خمینی را نیز وجهه همت خود قرار داد.
ربانی شیرازی در کنار تحصیل به تدریس و مشارکت در تدوین جامع­الاحادیث­الشیعه و تصحیح وسائل­الشیعه اشتغال داشت و بر بحارالانوار تعلیقه نوشت. او در کنار فعالیت­های علمی در ساماندهی برنامه­‌های حوزه به همراه دوستان و همفکران خود، فعالیت در نهضت امام‌خمینی را نیز وجهه همت خود قرار داد.


ربانی­ شیرازی پس از درگذشت سیدحسین بروجردی، با اینکه شاگرد امام‌خمینی نبود [[مرجعیت]] ایشان را مطرح کرد و با فعالیت علنی در دفاع از ایشان در سال 1345 به زندان افتاد و از زندان به اتفاق [[حسینعلی منتظری]] خطاب به مراجع و علما نامه نوشت.
ربانی­ شیرازی پس از درگذشت سیدحسین بروجردی، با اینکه شاگرد امام‌خمینی نبود [[مرجعیت]] ایشان را مطرح کرد و با فعالیت علنی در دفاع از ایشان در سال ۱۳۴۵ به زندان افتاد و از زندان به اتفاق [[حسینعلی منتظری]] خطاب به مراجع و علما نامه نوشت.


ادامه فعالیت­‌های مبارزاتی ربانی­ شیرازی، تبعید او را در سال 1352 در پی داشت و بی­ اعتنائی به حکم تبعید، زندانی شدن او را به دنبال داشت. او بار دیگر در سال 1356 به تبعید محکوم شد و به شهرهای استان‌­های فارس، خراسان، کردستان و کرمان فرستاده شد.
ادامه فعالیت­‌های مبارزاتی ربانی­ شیرازی، تبعید او را در سال ۱۳۵۲ در پی داشت و بی­ اعتنائی به حکم تبعید، زندانی شدن او را به دنبال داشت. او بار دیگر در سال ۱۳۵۶ به تبعید محکوم شد و به شهرهای استان‌­های فارس، خراسان، کردستان و کرمان فرستاده شد.


ربانی­ شیرازی پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] به نمایندگی مردم استان فارس برای مجلس خبرگان قانون اساسی انتخاب شد و با حکم امام‌خمینی در سال 1358 به عضویت فقهای شورای نگهبان منصوب شد. او در سال 1360 مورد سوء قصد گروه فرقان قرار گرفت و مجروح شد.  
ربانی­ شیرازی پس از پیروزی [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]] به نمایندگی مردم استان فارس برای مجلس خبرگان قانون اساسی انتخاب شد و با حکم امام‌خمینی در سال ۱۳۵۸ به عضویت فقهای شورای نگهبان منصوب شد. او در سال ۱۳۶۰ مورد سوء قصد گروه فرقان قرار گرفت و مجروح شد.  


ربانی در اسفند 1360 بر اثر سانحه رانندگی درگذشت و در مسجد بالاسر حرم [[حضرت فاطمه معصومه(س)|حضرت معصومه(س)]] به خاک سپرده شد.
ربانی در اسفند ۱۳۶۰ بر اثر سانحه رانندگی درگذشت و در مسجد بالاسر حرم [[حضرت فاطمه معصومه(س)|حضرت معصومه(س)]] به خاک سپرده شد.


== زندگی‌نامه و تحصیلات ==
== زندگی‌نامه و تحصیلات ==
۲۱٬۱۴۹

ویرایش