مهدویت در منظر امامخمینی (کتاب)
مهدویت در منظر امامخمینی کتابی به قلم ابوالفضل هدایتی است که به تبیین مباحث مهدویت از دیدگاه امامخمینی میپردازد. این کتاب در سال ۱۳۸۷ش توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج، منتشر شده است.
محتوا
کتاب مهدویت در منظر امامخمینی دربردارنده مباحث مربوط به مهدویت از دیدگاه امامخمینی است که نشاندهنده جایگاه مهدویت و بیان نظرات و آرای ایشان میباشد. در بخشی از این کتاب آمده، امامخمینی با استناد به آیه «وَالعصر، إنَّ الإنسان لفی خُسر».[۱] مراد از «عصر» را امام زمان میداند که عصاره همه موجودات هست.[۲] از نگاه ایشان نمیتوان تفاوت و تمایزی میان ولایت رسول اکرم (ص) و ولایت حضرت مهدی(ع) بر هستی و موجودات قائل شد؛ به اینکه ولایت کل را برای خاتم پیامبران (ص) بدانیم و ولایت اوصیاء و مهدی موعود (ع) را تابع آن به شمار آوریم.[۳] ازاینرو امامخمینی به هنگام شناساندن امام مهدی (ع) سخنی حاکی از حیرت در برابر مقام ولایت آن حضرت دارد و منزلت ولایی او را بالاتر از همه چیز برمیشمارد و معتقد است نمیتوان ایشان را با هیچ تعبیری گفت مگر همین که مهدی موعود (ع) است.[۴] در این نگاه، روزگار امام مهدی (ع) را باید روزگار تجلّی عرفان و معنویت توحیدی انبیاء در عرصه حکومت و مدیریت جامعه بزرگ بشری دانست؛ زیرا ظهور حکومت آن حضرت، جز رضای خدا و تقرب به او چیز دیگر نمیباشد.[۵]
ساختار
کتاب مهدویت در منظر امامخمینی مشتمل بر یک مقدمه و چهار بخش میباشد:
- بخش اول دارای سه فصل میباشد که درباره شخصیت امام مهدی (ع)، جایگاه و منزلت امام مهدی (ع) و برنامهها و اقدامات امام زمان (عج) میباشد.
- بخش دوم درباره دوران غیبت حضرت مهدی (ع) است و دارای دو فصل میباشد که درباره نیابت مهدی موعود (ع) و انتظار، سخن به میان آمده است.
- بخش سوم درباره قیام و ظهور مهدی موعود (ع) است و دارای چهار فصل میباشد که درباره تحقق آرمانهای پیامبران، حضرت مهدی (ع) و بعثت خاتم پیامبران، ویژگیهای عصر ظهور و مخالفت و تکفیر امام در عصر ظهور است.
- بخش چهارم درباره پیوند امام مهدی (ع) با عاشورا و انقلاب اسلامی که دارای دو فصل میباشد که درباره همخوانی قیام امام حسین و قیام حضرت مهدی (ع) سخن به میان آمده است.[۶]
هدف و انگیزه تألیف
هدف از تألیف، نشان دادن آراء امامخمینی درباره مهدی موعود (ع) است.
وضعیت نشر
چاپ اول کتاب مهدویت در منظر امامخمینی در سال ۱۳۸۷ش توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، منتشر شده است.
پانویس
منابع
۱. امامخمینی، سیدروحالله، صحیفه امام، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، چاپ دوم، ۱۳۷۹ش. ۲. هدایتی، ابوالفضل، مهدویت در منظر امامخمینی، تهران، مؤسسه چاپ و نشر عروج وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی، چاپ اول، ۱۳۷۸ش.