به سوی سرنوشت (کتاب)
به سوی سرنوشت؛ کارنامه و خاطرات سال ۱۳۶۳ هاشمی رفسنجانی، کتابی از محسن هاشمی، به واکاوی خاطرات روزنوشت علیاکبر هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۶۳، پیرامون حوادث و اتفاقات جاری کشور پرداخته است.
اهمیت کتاب
مسئولیتهای مهم هاشمی رفسنجانی نظیر ریاست مجلس و فرماندهی جنگ، موجب پراهمیت شدن نقل خاطرات وی شده است. از امتیازات کتاب به سوی سرنوشت میتوان به دارا بودن نمایه اعلام (کلیدواژه)، تصاویر و اسناد، اشاره کرد. همچنین، شرح جامع و کامل بسیاری از مسایل، جریانها و شخصیتها، در پاورقی، از دیگر ویژگیهای کتاب است.
ساختار
کتاب به سوی سرنوشت، مشتمل بر فهرست اجمالی، مقدمه راوی (حرف اول)، مقدمه ناشر، متن خاطرات بر اساس روزنوشت و طبق روال ماهانه، ضمایم و نمایه میباشد.
محتوا
خاطرات سال ۱۳۶۳ به اتفاقات جبهههای جنگ و عملیاتهای خیبر، عاشورا، بدر (ص۵۳۵–۲۰ اسفند) و موشکباران شهرها توسط عراق، اوضاع جاری کشور، روند بررسی صلاحیتها در شورای نگهبان در انتخابات مجلس دوم، برخی تحریکات و تحرکات ضدانقلاب در گوشه و کنار کشور، شهادت مهدی شاهآبادی (۷ اردیبهشت – ص۸۳)، دیوارکشی بین دختران و پسران در دانشگاه! و دستور امام بر برداشتن شبانهآن (۱۹ اردیبهشت – ص۹۹)، رایزنی برای قطع شعار مرگ بر آمریکا و شوروی (۱۴ تیر و ۱۱ اسفند – ص۱۷۳ و ۵۲۶-۵۲۷)، دستور اکید امام بر تقویت دولت میرحسین موسوی (۲۱ تیر – ص۱۸۳)، دستگیری موتورسوارانی که به بهانه برخورد با بیحجابی به اموال عمومی آسیب رسانده بودند (۱ مرداد – ص۲۰۳ و ۲۰۴)، رأی اعتماد به کابینه میرحسین موسوی (۱۴ مرداد – ص۲۲۳-۲۲۵)، هواپیماربایی، تسریع در روند تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی، احتمال کنارهگیری کامل امام از رهبری، حکومت از احکام اولیه و مالیات از لوازم اولیهحکومت و از احکام اوّلی است (۳۰ دی – ص۴۷۶)، ، اختلاف فرماندهان ارتش و سپاه و تفاوت سلیقه در نحوه اداره جنگ، درگذشت آیتالله سیداحمد خوانساری، شهادت مهدی باکری (۲۶ اسفند – ص۵۴۶).[۱]
وضعیت نشر
کتاب به سوی سرنوشت نخستینبار، در سال ۱۳۸۵ش در ۶۷۹ صفحه، در ۳۰۰۰ نسخه، در تهران، دفتر نشر معارف انقلاب به چاپ رسیده است.
پانویس
- ↑ هاشمی، به سوی سرنوشت، ص شش.
منابع
- هاشمی، محسن، به سوی سرنوشت؛ کارنامه و خاطرات سال ۱۳۶۳ هاشمی رفسنجانی، تهران، دفتر نشر معارف انقلاب، چاپ اول، ۱۳۸۵ش.