سیدابوالفضل سدیدی

از ویکی امام خمینی

سیدابوالفضل سدیدی، از شاگردان درس خارج فقه امام‌خمینی.

تولد و خاندان

سیدابوالفضل سدیدی در سال ۱۳۱۶ در خانواده‌ای روحانی به دنیا آمد. پدرش سیدجواد سدیدی واعظ شهیری بود که سالیان متمادی در مناطق آذربایجان، زنجان و گیلان به تعلیم، وعظ و ارشاد می‌پرداخت و ملجأ مردم در رسیدگی به مشکلات و اختلافات و محلی برای مراجعه عموم و رفع گرفتاری‌ها و تنگدستی‌ها بود. مادرش هم دختر آقا سیدعنایت‌الله زنجانی (از شاگردان آخوند ملا قربانعلی زنجانی) و همشیره آیت‌الله سیداحمد زنجانی بود.

تحصیل

سدیدی خواندن و نوشتن را در زادگاهش فراگرفت. سپس به قم رفت و با استقرار در بیت دایی‌شان که از مدرسان برجسته حوزه علمیه قم بود، به تحصیل علوم حوزوی پرداخت و پس از پایان مقدمات دروس حوزوی، در درس سطح استادانی چون شیخ مرتضی حائری، سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی، میرزا محمد مجاهدی تبریزی، سیدموسی شبیری زنجانی، سیدرضا صدر و حسینعلی منتظری شرکت کرد. آنگاه در درس خارج فقه و اصول آیات سیدحسین طباطبایی بروجردی، امام‌خمینی، سیدمحمدرضا موسوی گلپایگانی و سیدمحمد محقق داماد شرکت کرد.[۱]

هرچند اطلاعاتی درباره سال‌های حضور او در درس‌های امام‌خمینی در دست نیست، ولی عبدالحسین جواهرکلام از حضور کوتاه‌مدت وی در درس خارج مکاسب امام‌خمینی سخن گفته است،[۲] بنابراین مدت حضور او در درس خارج فقه امام‌خمینی کوتاه بود.

سدیدی همچنین علوم عقلی و حکمت را نزد آیت‌الله علامه طباطبائی، یحیی انصاری شیرازی و شهید سیدمصطفی خمینی فراگرفت.

سیدابوالفضل سدیدی علاوه بر تحصیل در حوزه علمیه قم، وارد دانشکده الهیات دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۴۶ از آن دانشگاه فارغ‌التحصیل شد.

خدمات اجتماعی

او سالیان متمادی و در شهرهای مختلف در کرسی ارشاد و تعلیم، در فرهنگ و حوزه، به معلمی و خدمت و همراهی با مردم پرداخت. گره‌گشایی از مراجعان، پایه‌گذاری خدمات عام‌المنفعه و تأسیس و اداره جلسات فکری و مذهبی دغدغه اصلی و فعالیت مهم او بود. سیدابوالفضل سدیدی سال‌ها در کرج مقیم بود و متصدی دفتر ازدواج بود.[۳]

درگذشت

وی در آذرماه ۱۳۸۰ از دنیا رفت و پیکرش در شهر قم به خاک سپرده شد.[۴]

پانویس

  1. «زندگینامه حضرت حجةالاسلام و المسلمین مرحوم سیدابوالفضل سدیدی شال اسوۀ ادب و اخلاق».
  2. جواهرکلام، تربت پاکان قم، ج۱، ص۴۷۳.
  3. «زندگینامه حضرت حجةالاسلام و المسلمین مرحوم سیدابوالفضل سدیدی شال، اسوۀ ادب و اخلاق».
  4. «زندگینامه حضرت حجةالاسلام و المسلمین مرحوم سیدابوالفضل سدیدی شال اسوۀ ادب و اخلاق».

منابع