ویکی امام خمینی:نوشتار پیشنهادی/۲۰۲۳/۲۹

نسخهٔ تاریخ ‏۱۸ فروردین ۱۴۰۲، ساعت ۱۵:۵۳ توسط Salehi (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''لیلةالقدر'''، شب نزول قرآن و فرشتگان و تعیین مقدرات. شب قدر از مباحث مهم در معارف اسلامی است که چندین بار در قرآن کریم درباره آن سخن به میان آمده‌ است. مفسران و اندیشمندان اسلامی بر اهمیت شب قدر و شب زنده‌داری در آن تأکید دارند. عر...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

لیلةالقدر، شب نزول قرآن و فرشتگان و تعیین مقدرات.

شب قدر از مباحث مهم در معارف اسلامی است که چندین بار در قرآن کریم درباره آن سخن به میان آمده‌ است. مفسران و اندیشمندان اسلامی بر اهمیت شب قدر و شب زنده‌داری در آن تأکید دارند. عرفا در آثار خود به‌تفسیر عرفانی‌ از شب قدر پرداخته و اسرار و حقایقی از آن‌ را بیان کرده‌­اند.

امام‌خمینی در آثار خود به مباحث عرفانی لیلةالقدر پرداخته و به تفسیر سوره قدر توجه ویژه‌ای داشته و اهمیت خاصی برای شب قدر قائل بوده و همگان را به استفاده از برکات آن برای تربیت نفس دعوت می‌کرد. ایشان شب قدر را شب جمع میان قرآن مکتوب و قرآن حقیقی می‌داند که همان حقیقت محمدیه است و این دو قرآن در عالم طبیعت که عالم فرق است، در این شب به ‌هم پیوسته­‌اند. ایشان همچنین شب قدر را مظهر اسم اعظم می‌داند و معتقد است مراد از هزار ماه، مظهر اسمای دیگر الهی است؛ زیرا اسم اعظم مشتمل بر همه اسمای الهی است

زمان شب قدر در روایات به‌ صورت صریح بیان نشده است اما امام‌ خمینی با بیان برخی روایات در این زمینه به روایتی اشاره می‌کند که شب قدر را خصوص شب بیست و سوم ماه رمضان می‌شمارد. ایشان همچنین در بحث لیلةالقدر به کیفیت نزول قرآن و نزول فرشتگان و روح پرداخته و تنزل فرشتگان را بر ولی الهی به ‌صورت نقل ‌و انتقال مکانی و تجافی از محل خود نمی‌داند و تنزل آنها را در شب قدر به صورت تمثل ملکوتی می‌داند.