قصههایی از زندگی امامخمینی، به قلم علیاصغر جعفریان و همکاران، در دو جلد سامان یافته است و در قالب قصه همراه با تصویر زندگی امامخمینی را «از تولد تا پیروزی انقلاب اسلامی» و «از پیروزی انقلاب اسلامی تا رحلت»، روایت میکند.
اطلاعات کتاب | |
---|---|
عنوان | قصههایی از زندگی امامخمینی |
اطلاعات نشر |
مؤلفان
علیاصغر جعفریان، فرهاد حسنزاده، افسانه شعباننژاد، مهری ماهوتی، ناصر نادری، محمد ناصری، عبدالمجید نجفی، حسین فتاحی به همراه جمعی از تصویرگران از مؤلفان کتاب حاضر هستند.
محتوا
قصههایی از زندگی امامخمینی» با عنوان فرعی «صدای پای بهار» مجموعه قصههای زندگی امامخمینی است که طی آن، گوشههایی از زندگی امام از تولد تا پیروزی انقلاب و از پیروزی انقلاب تا رحلت امامخمینی در قالب داستان بازآفرینی شده است. در این داستانها که با طرحهای سیاه و سپید همراه است، افزون بر انعکاس ویژگیها و خصایل اخلاقی امام، برخی از مبارزات ایشان از جمله تبعید، هجرت به پاریس و سرانجام بازگشت به ایران و پیروزی انقلاب بازگو شده است.
جلد دوم این کتاب با عنوان «آبی تر از آبی»، شامل ۱۰۸ داستان وارده در باره شخصیت، منش و ویژگیهای رفتاری امامخمینی با خانواده، همسر، نوادگان، نزدیکان، مردم، کودکان، نوجوانان و جوانان و بالاخره همه اقشار مردم است. موضوع داستانکها ویژگیهای فردی و اجتماعی امامخمینی است. از لابه لای این داستانکها میتوان به روح بزرگ و آسمانی و ابعاد مختلف شخصیتی امام پی برد.
نویسندگان در گزارش این داستانها، بر این بودند که ما را با ویژگیهای فردی و رفتاری و خلقیات و سلوک اجتماعی امام آشنا سازند، بنابراین از همه هنر نویسندگی خود بهره گرفته و در بعضی موارد هم در انتخاب عناوین داستانها از قبیل: دیدار با دریا، سیب و آرزو ، لحظههای سبز، به یاد اقاقیا، بوی باران، آهو در شب برفی، هم نفس یاس؛ شاعرانگی و لطافت به چشم میخورد که از لطافت روح آسمانی و ملکوتی امامخمینی سرچشمه میگیرد.[۱]
ساختار
کتاب قصههایی از زندگی امامخمینی، در دو جلد سامان یافته است. جلد اول با عنوان: «از تولد تا پیروزی انقلاب اسلامی؛ صدای پای بهار» و جلد دوم با عنوان: «از پیروزی انقلاب اسلامی تا رحلت؛ آبیتر از آبی»، نام گذاری شدهاند. هر جلد با بیش از ۱۰۸ تا ۱۱۰ عنوان داستانی موضوعاتی مرتبط با بخشهای مختلف زندگی امامخمینی را با ادبیات داستانی فهرست کرده است. کتاب با توجه به ادبیات داستانی آن، هیچ فصلبندی اصلی و فرعی ندارد. بلکه عناوین در ردیف هم قرار گرفته و متن کتاب با تصاویر سیاه و سفید مزین شده است.[۲]
وضعیت نشر
چاپ اول این کتاب، توسط نشر پنجره در سال ۱۳۸۳ چاپ شده است و در سالهای مختلف تجدید چاپ گردیده است.[۳]
پانویس
منابع
- جعفریان ... و دیگران، ۱۳۸۳، قصههایی از زندگی امامخمینی، تهران، پنجره.
- کتابخانه عمومی شهید باهنر بهار( قاصدک).