محمود امجد

نسخهٔ تاریخ ‏۹ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۲۰:۵۰ توسط Shams (بحث | مشارکت‌ها) (اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

امجد، محمود؛ از شاگردان درس خارج فقه امام خمینی. او در سال ۱۳۱۸ ش در خانواده‌ای روحانی در شهر کرمانشاه به دنیا آمد. پدرش از واعظان توانای کرمانشاه و جدش افصح المتکلّمین از عالمان آن سامان بود. محمود امجد دوران ابتدایی و متوسطه را در کرمانشاه طی کرد. در ۱۸ سالگی تحصیلات جدید را رها کرد و با هدف تحصیل علوم دینی به شهر قم رفت و در مدت کوتاهی دوره مقدمات و سطح را به پایان رساند (باقی‌زاده گیلانی، ۴۹؛ «نکات و سخنان گهربار...»، ۷). آنگاه به تحصیل دروس خارج فقه و اصول پرداخت و نخستین درس خارج فقه او حضور در درس امام خمینی بود («شجاعت اخلاقی امام...»، ۱۲)؛ امام خمینی در تابستان ۱۳۴۳ ش درس مستحدثات را در منزل خود تدریس می‌کرد و طلاب و روحانیان در آن درس حاضر می‌شدند. محمود امجد ازجمله افرادی بود که در آن درس حاضر شد («بازیگری نکنید...»، ۲۷۲-۲۷۳). او سپس از درس خارج فقه و اصول آیات سید محمد محقق داماد، سید رضا بهاءالدینی و محمدتقی بهجت بهره برد («نکات و سخنان گهربار...»، ۷).

محمود امجد هم‌زمان با تحصیل دروس خارج فقه و اصول، در درس فلسفه و عرفان عملی علامه سید محمدحسین طباطبایی نیز شرکت می‌کرد و مدت بیست سال در جلسات عمومی و خصوصی ایشان حضور می‌یافت. وی همچنین از سال ۱۳۵۰ ش و هم‌زمان با حضور در درس خارج فقه و اصول محمدتقی بهجت، از بحث‌های عرفانی او استفاده می‌کرد. از سال ۱۳۵۱ ش نیز با سید رضا بهاءالدینی مأنوس شد و به استفاده از محضر درس اخلاق و عرفان او پرداخت (باقی‌زاده گیلانی، ۴۹؛ «نکات و سخنان گهربار...»، ۷). امجد پس از مدت‌ها تحصیل در حوزه علمیه قم به تهران رفت و جلسات درس و اخلاق با دانشجویان و جوانان برگزار کرد (باقی‌زاده گیلانی، ۴۹). وی مدتی هم در مقام امام جمعه نهاوند به اقامه نماز جمعه در آن شهر می‌پرداخت. او در سال‌های اخیر در اغلب نشست‌ها و برنامه‌های دانشجویان به‌ویژه در تهران شرکت می‌کند و با بیان و زبانی ساده به صحبت و سخنرانی می‌پردازد و همین مسئله به شکل‌گیری رابطه صمیمانه او با دانشجویان منجر شده است («به دانشجویان عشق می‌ورزم...»،). مباحث اخلاقی و نماز جماعت او در امامزاده صالح تهران، مسجد کوی دانشگاه تهران و مراسمی چون عزاداری ایام محرم و احیاء شب‌های قدر از دیگر فعالیت‌های تبلیغی ـ تربیتی او است. محمود امجد از سال ۱۳۸۸ ش در شهرک مهدیه (شهرک اختصاصی طلاب در قم) مقیم شد و تنها در جلسات خانگی به تبلیغ دین می‌پردازد. از تألیفات او می‌توان به کتاب اشراقات معنوی اشاره کرد. علاوه بر آن، کتاب جواهر معنوی در بیانات آیت‌الله امجد گزیده‌ای از بیانات اوست که توسط نشر سلوک جوان انتشار یافته است.

وی در سال ۱۳۹۸ از کشور خارج شد. منابع: «بازیگری نکنید» (۱۳۹۲)، فصلنامه حضور، شمار ۸۷؛ باقی‌زاده گیلانی، رضا (۱۳۷۹)، بهجت عارفان در حدیث دیگران، قم، انتشارات زائر ـ آستانه مقدسه؛ «به دانشجویان عشق می‌ورزم؛ گفت‌وگویی صمیمانه با آیت‌الله امجد» (۱۳۸۷)، مجله پرسمان، شماره ۷۰، آبان؛ «شجاعت اخلاقی امام در گفتگو با آیت‌الله شیخ محمود امجد: احترام به امام این است که اندیشه‌های ناب او را سر لوحه برنامه‌های اصلاحی خود قرار دهیم» (۱۳۹۲)، هفته‌نامه حریم امام، شماره ۱۰۴، ۱۷ بهمن؛ «نکات و سخنان گهربار از استاد امجد: اندیشه‌های ناب امام را سرلوحه برنامه‌های اصلاحی قرار دهیم» (۱۳۹۲)، هفته‌نامه حریم امام، شماره ۵۹، ۸ فروردین.