معجزه: تفاوت میان نسخه‌ها

۲٬۱۵۵ بایت اضافه‌شده ،  ‏۶ فروردین ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''معجزه''' امری خارق عادت برای اثبات [[نبوت]].
'''معجزه''' امری خارق عادت برای اثبات [[نبوت]].
معجزه تاریخچه‌ای به قدمت ادیان الهی دارد و انبیاء الهی غالباً برای اثبات ادعای خود به معجزه تمسک می‌جستند. [[قرآن|قرآن کریم]] به معجزه انبیاء اشاره کرده‌ است. متکلمان و مفسران اسلامی در آثار خود به اهمیت و جایگاه معجزه اشاره کرده‌اند.
[[امام‌خمینی|امام‌‌خمینی]] افزون بر مفهوم‌شناسی معجزه و اثبات پذیری آن، دلالت معجزه بر خداوند و صدق [[پیامبر اکرم(ص)|پیامبر (ص)]] را نیز تحلیل و بررسی کرده‌ است. ایشان معجزه را مبتنی بر سه امر می‌داند: ۱- خاصیتی که نفس پدید می‌آید ۲- صفای نفس برای دریافت فیض ۳- قدرت یافتن قوه‌ متخیله‌ شخص. اگر حقیقت معجزه به این سه امر است؛ اما به اعتقاد ایشان ماهیت اصلی معجزه از قدرت مطلقه الهی و با اذن الهی محقق می‌شود.
امام‌خمینی معجزه را به قولی و فعلی تقسیم می‌کند و معجزه را خلاف قانون [[علیت]] نمی‌داند و میان معجزه با ارهاص، کرامت، سحر، شعبده و جادو فرق می‌گذارد. ایشان معجزه را دلیل بر صدق مدعی مقام [[نبوت]] می‌داند که بشر را به ‌طرف هدایت دعوت می‌کند برخلاف جادو و سحر و شعبده که مردم را گمراه می‌کنند و یاد دادن و یاد گرفتن آنها همچنین کار و کسب با آنها حرام است.
امام‌ خمینی قرآن را بزرگ‌ترین معجزه پیامبر می‌داند و در بیان وجه اعجاز قرآن، راه خاصی ارائه می‌کند که نسبت‌ به دیگر متکلمان و مفسران، از شمول بیشتری برخوردار است.


== مفهوم‌شناسی ==
== مفهوم‌شناسی ==
خط ۱۲۴: خط ۱۳۳:
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:مقاله‌های دارای لینک دانشنامه]]
[[رده:مقاله‌های بی‌نیاز از جعبه اطلاعات]]
[[رده:مقاله‌های بی‌نیاز از جعبه اطلاعات]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]