تعلیقات علی مصباح‌الانس: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۱: خط ۳۱:
}}
}}
'''تعلیقات علی مصباح الانس'''، تعلیقه‌های [[امام‌خمینی]] بر کتاب [[مصباح الانس]]؛ عربی.
'''تعلیقات علی مصباح الانس'''، تعلیقه‌های [[امام‌خمینی]] بر کتاب [[مصباح الانس]]؛ عربی.
کتاب مفتاح الغیب و الوجود نوشته [[صدرالدین قونوی]] از شاگردان برجسته [[ابن‌عربی]]، یکی از دقیق‌ترین متون [[عرفان]] نظری است.
کتاب مصباح الانس؛ یکی از بهترین شرح‌های مفتاح الغیب است که آن را محمدبن‌حمزة الفناری نگاشته است. این شرح شامل چهار بخش می‌باشد که عبارت‌اند از: «فاتحةالکتاب»؛ «تمهید جملی»؛ «کشف السرّ الکلی» و «خاتمةالکتاب».
پیچیدگی و رمزگونه‌بودن مطالب مصباح الانس سبب شده شروح و تعلیقاتی بر آن نوشته شود. از میان آنها می‌توان به تعلیقات میرزاهاشم اشکوری، محمدرضا الهی قمشه‌ای و امام‌خمینی اشاره کرد.
امام‌خمینی نوشتن این تعلیقات را در همان سال‌های شاگردی در نزد استاد خود؛ [[محمدعلی شاه‌آبادی|شاه‌آبادی]] آغاز کرده و نگارش این تعلیقات در سال ۱۳۱۵ در [[خمین]] پایان یافته‌است. تعلیقات امام‌خمینی ناظر به یک‌سوم مصباح الانس است، که می‌توان آن را به دو رویکرد توضیحی و انتقادی تقسیم کرد.
[[ساواک|سازمان اطلاعات و امنیت کشور]] این کتاب را از کتابخانه شخصی امام‌خمینی به تاراج برد؛ تا اینکه پس از [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب اسلامی]]، طلبه‌ای در همدان به‌طور اتفاقی این کتاب را از دستفروشی دوره‌گرد خریداری کرد و با دیدن امضای امام‌خمینی، آن را به امام‌جمعه وقت همدان تحویل داد و او نیز کتاب را به امام‌خمینی بازگرداند.
حواشی امام‌خمینی بر کتاب مصباح الانس برای نخستین‌بار همراه با تعلیقات بر شرح فصوص الحکم در ۳۲۷ صفحه در سال ۱۳۶۴ توسط مؤسسه پاسدار اسلام منتشر شد.
این اثر در جلد ۴۵ «[[موسوعة الامام‌الخمینی]]» توسط [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی]] در سال ۱۳۹۲ منتشر شده‌است.


== مقدمه ==
== مقدمه ==
خط ۱۱۵: خط ۱۳۰:
[[رده:مقاله‌های دارای تصویر]]
[[رده:مقاله‌های دارای تصویر]]
[[رده:مقاله‌های دارای جعبه اطلاعات]]
[[رده:مقاله‌های دارای جعبه اطلاعات]]
[[رده:مقاله های نیازمند ارزیابی]]