سیدسجاد حججی: تفاوت میان نسخه‌ها

۵۶ بایت اضافه‌شده ،  ‏۷ تیر ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح ارقام)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۲: خط ۳۲:
'''سیدسجاد حججی'''، روحانی مبارز، نماینده [[مجلس شورای اسلامی]] و [[امام‌جمعه]] میانه.
'''سیدسجاد حججی'''، روحانی مبارز، نماینده [[مجلس شورای اسلامی]] و [[امام‌جمعه]] میانه.


سیدسجاد حججی در سال ۱۳۱۷ در شهر میانه به دنیا آمد و پس از گذراندن تحصیلات ابتدائی، تحصیلات حوزوی را انتخاب کرد و پس از فراگیری مقدماتی از آن، در سال ۱۳۲۴ وارد [[حوزه علمیه قم]] شد وی در قم و در مقطع خارج از دروس [[سیدحسین بروجردی]]، سیدمحمد حجت، سیدصدرالدین صدر، [[سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی|سیدشهاب­‌الدین مرعشی]] و عباسعلی شاهرودی و [[امام‌خمینی]] بهره برد.


سیدسجاد حججی در سال ۱۳۱۷ در شهر میانه به دنیا آمد و پس از گذراندن تحصیلات ابتدائی، تحصیلات حوزوی را انتخاب کرد و پس از فراگیری مقدماتی از آن، در سال ۱۳۲۴ وارد [[حوزه علمیه قم]] شد وی در قم و در مقطع خارج از دروس: [[سیدحسین بروجردی]]، سیدمحمد حجت، سیدصدرالدین صدر، [[سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی|سیدشهاب­ الدین مرعشی]] و عباسعلی شاهرودی و [[امام‌خمینی]] بهره برد.
حججی که سال ۱۳۳۹ به دعوت مردم میانه و دستور سیدحسین بروجردی به میانه برگشت، یک هفته پس از وفات سیدحسین بروجردی از [[امام‌خمینی]] تقاضای اجازه در امور حسبیه کرد و ایشان برایش اجازه صادر نمود.


حججی که سال ۱۳۳۹ به دعوت مردم میانه و دستور سیدحسین بروجردی به میانه برگشت، یک هفته پس از وفات سیدحسین بروجردی از امام‌خمینی تقاضای اجازه در امور حسبیه کرد و ایشان برایش اجازه صادر نمود.
او در مراحل و حوادث [[انقلاب اسلامی ایران|نهضت امام‌خمینی]] بسیار فعال بود و مورد اذیت و دستگیری [[ساواک]] قرار گرفت و محکوم به دو سال تبعید در تبریز گردید. او در آبان ماه ۱۳۵۷ برای دیدار امام‌خمینی عازم فرانسه شد و پیام [[سید محمدعلی قاضی طباطبایی|سیدمحمدعلی قاضی ­طباطبائی]] را به ایشان رساند و اخبار و حوادث آذربایجان را برایشان تشریح کرد.


او در مراحل و حوادث [[انقلاب اسلامی ایران|نهضت امام‌خمینی]] بسیار فعال بود و مورد اذیت و دستگیری ساواک قرار گرفت و محکوم به دو سال تبعید درتبریز گردید. او در آبان ماه ۱۳۵۷ برای دیدار امام‌خمینی عازم فرانسه شد و پیام [[سید محمدعلی قاضی طباطبایی|سیدمحمدعلی قاضی ­طباطبائی]] را به ایشان رساند و اخبار و حوادث آذربایجان را برایشان تشریح کرد.
حججی در جریان غائله [[حزب جمهوری خلق مسلمان]] با بسیج مردم میانه وفادارانه با امام‌خمینی همراهی کرد و پس از [[انقلاب اسلامی ایران|پیروزی انقلاب اسلامی]]، مسئولیت [[کمیته انقلاب اسلامی]]، ریاست [[حزب جمهوری اسلامی]] و نماینده مردم میانه در [[مجلس شورای اسلامی]] در دور اول را بر عهده داشت. وی در دوره سوم نیز به نمایندگی مردم برگزیده شد و مدت ده سال امام‌جمعه میانه بود و مدیریت حوزه علمیه جعفریه را برعهده داشت.
 
حججی در جریان غائله [[حزب جمهوری خلق مسلمان]] با بسیج مردم میانه وفادارانه با امام‌خمینی همراهی کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئولیت [[کمیته انقلاب اسلامی]]، ریاست [[حزب جمهوری اسلامی]] و نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی در دور اول را بر عهده داشت. وی در دوره سوم نیز به نمایندگی مردم برگزیده شد و مدت ده سال امام جمعه میانه بود و مدیریت حوزه علمیه جعفریه را برعهده داشت.


حججی در سال ۱۳۹۸ در میانه درگذشت و در همان شهر تشییع و به خاک سپرده شد.
حججی در سال ۱۳۹۸ در میانه درگذشت و در همان شهر تشییع و به خاک سپرده شد.
۲۱٬۱۴۹

ویرایش