سیداحمد خمینی: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۴۸ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۷ مرداد ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
(اصلاح ارقام)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۲: خط ۳۲:
'''سیداحمد خمینی'''، فرزند، یار، امین و مسئول [[دفتر امام‌خمینی]] در [[جماران]].
'''سیداحمد خمینی'''، فرزند، یار، امین و مسئول [[دفتر امام‌خمینی]] در [[جماران]].


سیداحمد خمینی در سال ۱۳۲۴ در [[قم]] به دنیا آمد و تحصیلات جدید را تا پایان دیپلم طبیعی طی کرد. او در کودکی و جوانی به ورزش، به ویژه فوتبال علاقه فراوانی داشت و به عضویت کاپیتانی تیم قم درآمد ولی با فراگیر شدن نهضت [[امام‌خمینی]] از سال ۱۳۴۴ از فوتبال کناره‌­گیری کرد و از سال ۱۳۴۵ تحصیلات حوزوی را در [[حوزه علمیه قم]] آغاز کرد.


سیداحمد خمینی در سال ۱۳۲۴ در [[قم]] به دنیا آمد و تحصیلات جدید را تا پایان دیپلم طبیعی طی کرد. او در کودکی و جوانی به ورزش، به ویژه فوتبال علاقه فراوانی داشت و به عضویت کاپیتانی تیم قم درآمد ولی با فراگیر شدن نهضت [[امام‌خمینی]] از سال ۱۳۴۴ از فوتبال کناره ­گیری کرد و از سال ۱۳۴۵ تحصیلات حوزوی را در [[حوزه علمیه قم]] آغاز کرد.
سیداحمد پس از شش سال تحصیل، دروس خارج فقه و اصول را نزد: سیدموسی شبیری ­زنجانی، [[مرتضی حائری یزدی|مرتضی حائری]] و [[محمد فاضل لنکرانی|محمد فاضل­ لنکرانی]] فراگرفت و از دروس [[مرتضی مطهری]] نیز استفاده کرد. او پس از هجرت به نجف از دروس: امام خمینی، [[سیدمصطفی خمینی]]، سیدمحمدباقر صدر و سیدمهدی اخوان­ مرعشی، در خارج فقه و اصول استفاده کرد و از درس اسفار [[غلامرضا رضوانی]] نیز بهره برد. او پس از [[انقلاب اسلامی ایران|پیروزی انقلاب اسلامی]] شرح منظومه را با اینکه قبلاً از درس یحیی انصاری شیرازی استفاده کرده بود، به مدت دو سال از [[محمد محمدی گیلانی|محمد محمدی ­گیلانی]] درس گرفت. او خود ادبیات، معالم ­الاصول و شرح لمعه و کفایة ­الاصول را تدریس داشته است.


سیداحمد پس از شش سال تحصیل، دروس خارج فقه و اصول را نزد: سیدموسی شبیری ­زنجانی، [[مرتضی حائری یزدی|مرتضی حائری]] و [[محمد فاضل لنکرانی|محمد فاضل­ لنکرانی]] فراگرفت و از دروس [[مرتضی مطهری]] نیز استفاده کرد. او پس از هجرت به نجف از دروس: امام خمینی، [[سیدمصطفی خمینی]]، سیدمحمدباقر صدر و سیدمهدی اخوان­ مرعشی، در خارج فقه و اصول استفاده کرد و از درس اسفار [[غلامرضا رضوانی]] نیز بهره برد. او پس از پیروزی انقلاب اسلامی شرح منظومه را با اینکه قبلاً از درس یحیی انصاری شیرازی استفاده کرده بود، به مدت دو سال از [[محمد محمدی گیلانی|محمد محمدی ­گیلانی]] درس گرفت. او خود ادبیات، معالم ­الاصول و شرح لمعه و کفایة ­الاصول را تدریس داشته است.
سیداحمد خمینی پس از [[تبعید امام‌خمینی]] در مبارزه و همراهی با افراد و گروه‌های مبارز و پخش اعلامیه­‌های حضرت امام تلاش مستمری داشت و به ­ویژه پس از شهادت برادرش، نقش منحصر به فردی در همراهی و [[حفاظت از امام‌خمینی|حفاظت امام‌خمینی]] بر عهده داشت. او در [[هجرت امام‌خمینی به پاریس|هجرت به فرانسه]] و تمامی حوادث و مسائل پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.


سیداحمد خمینی پس از تبعید امام‌خمینی در مبارزه و همراهی با افراد و گروههای مبارز و پخش اعلامیه­‌های حضرت امام تلاش مستمری داشت و به ­ویژه پس از شهادت برادرش، نقش منحصر به فردی در همراهی و حفاظت امام‌خمینی بر عهده داشت. او در هجرت به فرانسه و تمامی حوادث و مسائل پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.
نقش بی‌بدیل او در سال‌­های [[جنگ عراق علیه ایران|جنگ تحمیلی]] در رساندن اطلاعات و پیام‌­ها میان امام و مسئولان جنگ قابل ذکر است. شکل­‌گیری و تأسیس [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی]] نتیجه آینده‌­نگری او بوده است. خلوص و استواری سیداحمد در خدمت امام‌خمینی زمینه­‌ساز دفاع ایشان از او در برابر اتهامات و شایعات حال و آینده گردید. نامه­‌های عرفانی امام‌خمینی به سیداحمد و سفارش‌­های اخلاقی و اجتماعی-سیاسی آن حاکی از شخصیت برجسته او می‌­باشد. سیداحمد پس از [[ارتحال امام‌خمینی|رحلت امام خمینی]] عضو [[مجمع تشخیص مصلحت نظام|مجمع تشخیص مصلحت]] و عضو شورای عالی امنیت ملی بود و در سال ۱۳۷۳ از دنیا رفت و در کنار امام‌خمینی به خاک سپرده شد.
 
نقش بی ­بدیل او در سال‌­های [[جنگ عراق علیه ایران|جنگ تحمیلی]] در رساندن اطلاعات و پیام‌­ها میان امام و مسئولان جنگ قابل ذکر است. شکل­ گیری و تأسیس [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی]] نتیجه آینده ­نگری او بوده است. خلوص و استواری سیداحمد در خدمت امام‌خمینی زمینه­ ساز دفاع ایشان از او در برابر اتهامات و شایعات حال و آینده گردید. نامه­‌های عرفانی امام‌خمینی به سیداحمد و سفارش‌­های اخلاقی و اجتماعی-سیاسی آن حاکی از شخصیت برجسته او می‌­باشد. سیداحمد پس از [[ارتحال امام‌خمینی|رحلت امام خمینی]] عضو [[مجمع تشخیص مصلحت نظام|مجمع تشخیص مصلحت]] و عضو شورای عالی امنیت ملی بود و در سال ۱۳۷۳ از دنیا رفت و در کنار امام‌خمینی به خاک سپرده شد.


== معرفی ==
== معرفی ==
۲۱٬۱۴۹

ویرایش