قم: تفاوت میان نسخه‌ها

۵۴ بایت اضافه‌شده ،  ‏۲۸ مرداد ۱۴۰۲
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۷: خط ۳۷:
'''قم'''، شهری کهن، مدفن [[فاطمه معصومه(س)]]، مرکز [[حوزه‌های علمیه شیعه]] و خاستگاه [[انقلاب اسلامی ایران]].
'''قم'''، شهری کهن، مدفن [[فاطمه معصومه(س)]]، مرکز [[حوزه‌های علمیه شیعه]] و خاستگاه [[انقلاب اسلامی ایران]].


[[امام‌خمینی]] که در حوزه اراک درس می‌خواند، پس از هجرت [[عبدالکریم حائری یزدی|حائری یزدی]]، در تیر ۱۳۰۱ برای ادامه تحصیل از حوزه اراک به قم رفت و در مدت اقامت در قم، در هفت خانه در محله‌های مختلف قم اجاره‌نشین بود. آخرین خانه اجاره‌ای ایشان در محله یخچال‌قاضی قرار داشت که پس از چندی مالک آن شد. امام‌خمینی در قم [[تدریس امام‌خمینی|درس]] می‌داد و در سال‌های طولانی [[شاگردان امام‌خمینی|شاگردان]] فراوان و برجسته‌ای تربیت کرد.


امام‌خمینی که در حوزه اراک درس می‌خواند، پس از هجرت [[عبدالکریم حائری یزدی|حائری یزدی]]، در تیر ۱۳۰۱ برای ادامه تحصیل از حوزه اراک به قم رفت و در مدت اقامت در قم، در هفت خانه در محله‌های مختلف قم اجاره‌نشین بود. آخرین خانه اجاره‌ای ایشان در محله یخچال‌قاضی قرار داشت که پس از چندی مالک آن شد. امام‌خمینی در قم [[تدریس امام‌خمینی|درس]] می‌داد و در سال‌های طولانی [[شاگردان امام‌خمینی|شاگردان]] فراوان و برجسته‌ای تربیت کرد.
نخستین جرقه [[انقلاب اسلامی ایران|نهضت اسلامی]] به رهبری امام‌خمینی علیه رژیم [[محمدرضا پهلوی]] نیز در قم و با حمایت مردم این شهر زده شد و از همین شهر گسترش یافت. امام‌خمینی همچنین پس از مراجعت از [[تبعید امام‌خمینی|تبعید]]، در دهم اسفند ۱۳۵۷ از [[مدرسه رفاه و مدرسه علوی|مدرسه علوی تهران]] برای زندگی به قم رفت.ایشان در اقامت یازده ماهه در قم، افزون بر اداره کشور و دیدارهای عمومی و خصوصی، شب‌ها به خانه خانواده شهدا می‌رفت و با آنان همدردی می‌کرد.  


نخستین جرقه [[انقلاب اسلامی ایران|نهضت اسلامی]] به رهبری امام‌خمینی علیه رژیم [[محمدرضا پهلوی]] نیز در قم و با حمایت مردم این شهر زده شد و از همین شهر گسترش یافت. امام‌خمینی همچنین پس از مراجعت از [[تبعید امام‌خمینی|تبعید]]، در دهم اسفند ۱۳۵۷ از مدرسه علوی تهران برای زندگی به قم رفت.ایشان در اقامت یازده ماهه در قم، افزون بر اداره کشور و دیدارهای عمومی و خصوصی، شب‌ها به خانه خانواده شهدا می‌رفت و با آنان همدردی می‌کرد.
امام‌خمینی که از گذشته دور به قم و اهالی آن علاقه ویژه‌ای داشته و در سروده‌ای این دیار را بهشت برین، آبروی خلایق و پناهگاه مسلم و کافر نامیده، قم را شهری نمونه و مردمش را الگویی برای دیگر مناطق و آن را مرکز علم و عمل، فعالیت و تحرک اسلامی، کانون [[ایمان و کفر|ایمان]]، [[تقوا]]، شهامت و [[شهادت]] دانسته و یادآور شده‌است از این شهر تقوا، دانش و قیام به نقاط دیگر صادر می‌شود. به باور ایشان فداکاری‌های مردم ایران در راه اسلام از قم مایه گرفته و این شهر مرکز همه برکات است و زن و مرد قم در علم و عمل نمونه و سربازی فداکار برای [[اسلام]] و حامی مکتب قرآن‌اند و بر گردن همه حق دارند.
 
امام‌خمینی که از گذشته دور به قم و اهالی آن علاقه ویژه‌ای داشته و در سروده‌ای این دیار را بهشت برین، آبروی خلایق و پناهگاه مسلم و کافر نامیده، قم را شهری نمونه و مردمش را الگویی برای دیگر مناطق و آن را مرکز علم و عمل، فعالیت و تحرک اسلامی، کانون [[ایمان و کفر|ایمان]]، [[تقوا]]، شهامت و [[شهادت]] دانسته و یادآور شده‌است از این شهر تقوا، دانش و قیام به نقاط دیگر صادر می‌شود. به باور ایشان فداکاری‌های مردم ایران در راه اسلام از قم مایه گرفته و این شهر مرکز همه برکات است و زن و مرد قم در علم و عمل نمونه و سربازی فداکار برای اسلام و حامی مکتب قرآن‌اند و بر گردن همه حق دارند.


== معرفی ==
== معرفی ==
۲۱٬۱۶۶

ویرایش