همیشه با امام (کتاب): تفاوت میان نسخه‌ها

۵٬۴۶۴ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی
(صفحه را خالی کرد)
برچسب: خالی کردن
(اصلاح ارقام، اصلاح نویسه‌های عربی)
خط ۱: خط ۱:
 
«همیشه با امام؛ سیری در زندگی و مبارزات آیت الله محمد رضا توسلی» (کتاب)
شناسه:
کتاب«همیشه با امام؛ سیری در زندگی و مبارزات آیت الله محمد رضا توسلی» به روند زندگی و مبارزات محمد رضا توسلی عضو دفتر امام‌خمینی میپردازد که زندگی و جان خود را در راه امام فدا کرد. مرگ استثنایی او در حال دفاع از حریم امام‌خمینی نشانگر صداقت و اخلاص او در پیمودن راهی است که لحظه ای در آن تردید نداشت.
محتوا
مرحوم آیت الله توسلی از معدود افرادی است که از دوران نوجوانی سعادت دیدار و آشنایی با امام‌خمینی را پیدا کرد. از کلاس ششم ابتدایی در درس اخلاق امام حضور یافت و آن درس و آن مدرس را هرگز ترک نکرد. بعد از آن درس، راهی قم شد و زندگی طلبگی در محضر امام‌خمینی آغاز کرد. قبل از پیروزی انقلاب، در راه امام، فداکاریها کرد و خوف تعقیب و دستگیری و زندان و مصیبتها را بهجان خرید و در تمامی فعالیتهای حوزوی و سیاسی بیت امام فعال بود(پرتال امام‌خمینی، برداشت، ۳۱/۱/۱۴۰۳؛ حضور، ش ۷۱، ص ۲۳۹).
بعد از تبعید امام با همه خطرات و دشواریها، همواره ملتزم دفتر امام بود. بعد از پیروزی انقلاب نیز لحظهای از همراهی امام و پیمودن راه او غفلت نکرد، از صبح زود تا دیر وقت شب در دفتر امام حضور داشت و مسئولیت‌های متعددی را بر عهده گرفته بود. او مسئول ملاقاتهای عمومی و خصوصی امام بود و پاسخگویی به پرسشهای شرعی را بر اساس فتاوای امام بهعهده داشت (پرتال امام‌خمینی، برداشت، ۳۱/۱/۱۴۰۳؛ حضور، ش ۷۱، ص ۲۳۹). و تا آخر عمر امام‌خمینی ( ۱۴خرداد ۱۳۸۸) در دفتر امام خدمت میکرد و بعد از رحلت امام هم تا پایان عمر خود (۲۷ بهمن ۱۳۸۶) در همان دفتر کوچک خود در جماران به خدمت مشغول بود و به فعالیت-های علمی و فرهنگی خود ادامه می‌داد. و سرانجام نیز در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حالی که در اعتراض به متحجران و دشمنان امام از اندیشه و راه امام میکرد، به سوی یار پر کشید (پرتال امام‌خمینی، برداشت، ۳۱/۱/۱۴۰۳؛ حضور، ش ۷۱، ص ۲۳۹).
ساختار
بخش اول کتاب حاوی زندگی شخصی توسلی به روایت خود و بر خی دوستانش هست، بخش دوم با عنوان یاد یار، مرحوم توسلی را از نگاه ۵۳ تن از بزرگان نظام، یاران و دوستان وی بررسی کرده است، بخش سوم، با عنوان «فصل آشنایی با امام»، آغاز آشنایی وی با امام و همراهی تمام عمری وی با ایشان را بر شمرده است، این بخش نمای اصلی عنوان اصلی کتاب (همیشه با امام) را تشکیل میدهد. بخش چهارم با عنوان نطق ناتمام، به آخرین سخنرانی وی در اشاره به وصایای امام و دفاع از حریم امام و بیت ایشان میپردازد، نطقی که در ۲۷ بهمن ۱۳۸۶ توسلی در میانه آن نطق در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام، جان به جان آفرین تسلیم کرد، بخش پنجم حاوی اسناد و تصاویر مربوط به زندگی مرحوم تسلی در همراهی با امام است (موسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، ۱۳۸۷، همیشه با امام، فهرست مطالب).
وضعیت نشر
چاپ اول کتاب"همیشه با امام"، به اهتمام معاونت فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی و با نظارت محمد علی خسروی، توسط موسسه چاپ و نشر عروج، درسال ۱۳۷۸ و در ۲۷۹ صفحه در تهران منتشر شده است.
منابع
۱. امام‌خمینی، روح الله، ۱۳۷۸، صحیفه امام، تهران، موسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی.
۲. پرتال امام‌خمینی، برداشت، ۳۱/۱/۱۴۰۳،  http://www.imam-khomeini.ir
۳. حضور، فصلنامه فرهنگی، هنری، سیاسی، اجتماعی،  ش ۷۱، زمستان ۱۳۸۸، مدیر مسئول و سر دبیر حمید انصاری، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی.
۴. موسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی، معاونت امور فرهنگی و ارتباطات، ۱۳۸۷، همیشه با امام، سیری در زندگی و مبارزات آیت الله محمد رضا توسلی، تهران، موسسه چاپ و نشر عروج.
۲۱٬۲۱۷

ویرایش