ویکی امام خمینی:نوشتار پیشنهادی/۲۰۲۳/۳۶
کتابشناسیهای امام خمینی، معرفی مأخذشناسیهای آثار و اندیشه امامخمینی.
ویژگیهای فردی و اجتماعی امامخمینی و نقش ایشان در تأسیس حکومت دینی، باعث شده در داخل و خارج کشور، آثار فراوانی درباره ایشان نگاشته شود. برای اطلاعرسانی بهینه درباره این منابع نیز تاکنون کتابشناسیهای گوناگونی تهیه شده است؛ قدیمیترین مأخذشناسی، مربوط به حدود سال ۱۳۱۰ است که چهار اثر امامخمینی را معرفی کرده است.
منابع معرفیشده در هر کتابشناسی، بهگونهای خاص تنظیم شده است. برخی شاخصههایی که دراینباره به آنها توجه شده است، عبارتاند از:
- زبان: بیشتر کتابشناسیها به زبان فارسی و در ایران تهیه شدهاند؛ برخی کتابشناسیها به معرفی کتابها، مقالهها و پایاننامههای به زبان غیر فارسی نیز پرداختهاند.
- نسبت منابع با امامخمینی: از این جهت، کتابشناسیها سه دستهاند: برخی آثار امامخمینی، برخی آثار درباره ایشان و برخی هر کدام از این دو دسته را جدا آوردهاند.
- موضوع: کتابشناسیهای گستره موضوعی متنوعی را دربرمیگیرند: تکموضوعی، چندموضوعی و عمومی.
کتابشناسیهای انجامشده از نظر شیوه اطلاعرسانی نیز چند دستهاند: برخی تنها به بیان عنوان کتابهای امامخمینی پرداخته، دسته دیگر به صورت معرفی اجمالی مشخصات نشر است و دسته سوم نیز به صورت وصفی است.
منابع معرفیشده در کتابشناسیهای امامخمینی چند دستهاند: برخی به معرفی کتاب، مقاله و گفتوگو پرداختهاند. برخی به معرفی مقالات یا پایاننامهها بسنده کردهاند. بعضی نیز معرفی سخنرانیها، تقریرات، همایشها و یا امامخمینی در دایرةالمعارفهای غربی را برعهده گرفتهاند.