مبانی دفاع از دیدگاه امامخمینی در دفاع مقدس (کتاب)
مبانی دفاع از دیدگاه امامخمینی در دفاع مقدس، با تحلیلی مقایسهای، گردآوری نظرات امامخمینی دربارۀ دفاع مقدس و تشریح مبانی دفاع از دیدگاه ایشان است.
مؤلف
سیدعلی بنیلوحی، از فرماندهان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است که پس از جنگ، بیش از ۲۰ کتاب دربارۀ جنگ نوشت.
اهمیت
نویسنده در کتاب مبانی دفاع از دیدگاه امامخمینی در دفاع مقدس، کوشیده است تا با استفاده از سخنان امامخمینی و منابع داخلی و خارجی، به مهمترین پرسشهای مربوط به جنگ تحمیلی پاسخ دهد؛ پرسشهایی که با کمک تبلیغات دشمنان، موجب ترسیم چهرۀ منفی از ایران و دفاع مشروع او در ذهن مردم ایران و جهان میشود.[۱]
نویسنده در نگارش این کتاب، از ۵۴ منبع فارسی یا ترجمهشده از انگلیسی بهره برده است.[۲]
ساختار
کتاب مبانی دفاع در اندیشۀ امامخمینی، پس از فهرست مطالب، سخن ناشر و مقدمه، شامل ۹ فصل است: فصل اول، تولد شقایقها؛ فصل دوم، و این است ذوالفقار؛ فصل سوم، طیف بلند نور؛ فصل چهارم، خورشید و گلهای آفتابگردان؛ فصل پنجم، گامهای استقرار؛ فصل ششم، قلل کرامت؛ فصل هفتم، قافلۀ نور؛ فصل هشتم، نشاط عاشقان؛ فصل نهم، شادی وصل. پایانبخش کتاب نیز خاتمه، فهرست منابع و مأخذ و نمایهها است.[۳]
وضعیت نشر
کتاب «مبانی دفاع از دیدگاه امامخمینی در دفاع مقدس، با تحلیلی مقایسهای» وضعیت نشر نامشخصی دارد. در حالیکه پایگاههای اینترنتی نخستین چاپ این کتاب را در سال ۱۳۷۸ با ۴۷۲ صفحه و در ۵۰۰۰ نسخه ثبت کردهاند، نسخۀ در دسترس آن، سال ۱۳۷۸ را نشر سوم ذکر کرده است.[۴] همچنین درحالیکه چاپ دوم و پنجم کتاب، به تاریخ سال ۱۳۸۶ ثبت شده است، چاپ چهارم آن زمستان ۱۳۷۸ش است. در هر حال آخرین چاپ کتاب، چاپ ششم با ۱۵۰۰ نسخه و در سال ۱۳۸۸ش ثبت است. ناشر این اثر مؤسسۀ فرهنگی دانش و اندیشۀ معاصر است.
کاستیها
برخلاف عنوان کتاب که در خواننده توقع مقایسهای تحلیلی را ایجاد میکند، عنوانهای فصول نهگانه و کلیت متن، از فضای تحلیل دور است. مشخصات نشرِ نادرست، از دیگر کاستیهای مهم کتاب است.
پانویس
منابع
- بنیلوحی، سیدعلی، مبانی دفاع از دیدگاه امامخمینی در دفاع مقدس، با تحلیلی مقایسهای، تهران، مؤسسۀ فرهنگی دانش و اندیشۀ معاصر، چاپ سوم، ۱۳۷۸ش.