اساتید و مشایخ امامخمینی (کتاب)
اساتید و مشایخ امامخمینی، زندگینامه (کتاب)
شناسه «اساتید و مشایخ امامخمینی (زندگینامه)» کتابی از قدرت الله عفتی که در سال ۱۳۹۳ توسط نشر مارینا منتشر شده است. نویسنده در این کتاب به زندگینامه اساتید و مشایخ اجازه روایی امام پرداخته است. وی همچنین به اختصار تحصیلات امام نزد این اساتید را مرور کرده است. مؤلف قدرت الله عفتی متولد ۱۳۴۵، دانش آموخته حوزه علمیه قم است. وی افزون بر کتاب مورد بحث، مقالات متعددی را در باره امامخمینی در مجله حضور و غیر آن منتشر کرده است. محتوا کتاب اساتید و مشایخ امامخمینی با معرفی مختصری از شهر خمین، زادگاه امامخمینی، روند تحصیلات ابتدایی ایشان در این شهر را مرور کرده است، سپس به هجرت و تحصیلات امام در شهر اراک و اساتید ایشان در حوزه علمیه اراک پرداخته و زندگینامه چند تن از اساتید امام مانند شیخ عباس اراکی، محمد علی بروجردی و محمد گلپایگانی را بیان کرده است. هجرت امامخمینی به شهر قم و تحصیلات و تدریس امام در این حوزه و زندگینامه تفصیلی اساتید امام در حوزه قم، فراز بعدی این کتاب است. نویسنده زندگینامه شیخ عبدالکریم حایری یزدی، سیدحسین بروجردی، و نیز اساتید فلسفه و عرفان ایشان را در این بخش آورده و روشن میسازد امامخمینی در حوزه علمیه قم کمال همکاری و همراهی متواضعانه با اساتید خود، از جمله دو استاد نامبرده را داشته است. همچنین در ذیل کتاب به زندگینامه و معرفی پنج تن از مشایخ اجازه روایی امام پرداخته شده است (عفتی، ۱۳۹۳، اساتید و مشایخ امامخمینی، ۳۲۵ – ۳۵۳). امامخمینی به رغم اینکه در زمان ورود سیدحسین بروجردی به حوزه علمیه قم، از اساتید معروف این حوزه علمیه بوده متواضعانه و با ایثار جایگاه علمی خود، به ترویج ایشان کوشیده است (مرادی، دانشنامه امامخمینی، مدخل تدریس، ۳/ صص ۲۹۱ – ۳۰۱؛ برای اطلاع بیشتر ر.ک: مصاحبه چاپ شده جلال الدین آشتیانی و حمید احمدی در سلسله موی دوست، خاطرات دوران تدریس امامخمینی).
ساختار
در این کتاب ابتدا تصویری از زندگینامه خود نوشت امامخمینی آورده شده است. نویسنده در فصل اول ضمن معرفی زادگاه امام، تحصیلات ایشان را در مکتبخانه نزد پنج تن از استادان ایشان همراه با زندگینامه آنان را بررسی کرده است. در فصل دوم هجرت امام به اراک و زندگینامه سه تن از اساتید ایشان به علاوه تحصیلات امام نزدآنان توضیح داده شده است. در فصل سوم که بخش محوری کتاب را تشکیل میدهد، زندگی علمی سیاسی امامخمینی در حوزه علمیه قم بررسی شده است؛ در این قسمت، اساتید بزرگ ایشان در حوزههای علوم نقلی و عقلی معرفی گردیده است، فصل چهارم نیز به معرفی و زندگینامه مشایخ اجازه روایی امامخمینی اختصاص یافته است. صفحات پایانی کتاب به زندگی علمی امامخمینی پرداخته است که به نوعی، نتیجه مباحث کتاب شمرده میشود (عفتی، ۱۳۹۳، اساتید و مشایخ امامخمینی، فهرست مطالب).
. وضعیت نشر
چاپ اول کتاب «اساتید و مشایخ امامخمینی (زندگینامه)» تألیف قدرت الله عفتی، در سال ۱۳۹۳ توسط نشر مارینا با قطع وزیری، در ۳۸۳ صفحه، منتشرشده است.
منابع
۱. احمدی، حمید، خاطرات، چاپشده در سلسله موی دوست، خاطرات دوران تدریس امامخمینی، تدوین مجتبی فراهانی، تهران، مؤسسه تنظیم …، چاپ اول، ۱۳۸۳ش.
۲. آشتیانی، سیدجلالالدین، خاطرات، چاپشده در سلسله موی دوست، خاطرات دوران تدریس امامخمینی، تدوین مجتبی فراهانی، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امامخمینی(س)، چاپ اول، ۱۳۸۳ش.
۳. عفتی، قدرت الله، ۱۳۹۳، اساتید و مشایخ امامخمینی (زندگینامه)، قم، مارینا.
۴. مرادی، محمد، ۱۴۰۰، دانشنامه امامخمینی، مدخل تدریس امامخمینی، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام-خمینی، موسسه چاپ و نشر عروج.